ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 0-1 Αγιος Βασίλης... Τσεβάς (vds+pics)

Την χειρότερη της φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε η ΑΕΚ, αλλά για καλή της τύχη δεν το πλήρωσε, καθώς νίκησε 1-0 τον Ηλυσιακό ως φιλοξενούμενη στο ΟΑΚΑ, για την 8η αγωνιστική του 6ου ομίλου της Γ' Εθνικής.

Ο Ηλυσιακός αποδείχθηκε ανώτερος των προσδοκιών, κλείδωσε όλα τα ατού της «Ενωσης» και δικαιούται τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, έχοντας την πιο κλασική ευκαιρία με το δοκάρι του Κάμπα. Αλλά ο Βασίλης Τσεβάς είχε διαφορετική άποψη.


Ο Δέλλας τον έβαλε στο 79' και δύο λεπτά αργότερα, ο νεαρός φορ με κεφαλιά έλυσε τον γόρδιο δεσμό και οδήγησε την ομάδα του στην πιο δύσκολη νίκη έως τώρα. Αυτό μάλιστα είναι το πρώτο τέρμα του Τσεβά, με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα. Ο 17χρονος επιθετικός είχε βγει πέρσι πρώτος σκόρερ με την ομάδα των νέων.
Η Ενωση πάντως, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να επιβάλει τον ρυθμό της. Δημιούργησε ελάχιστες ευκαιρίες και κάλλιστα θα μπορούσε να είχε πετάξει βαθμούς, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ηλυσιακός την κοίταξε στα μάτια και θα μπορούσε να της κάνει την ζημιά.

Απείλησε πρώτη η ΑΕΚ

Πρώτη φάση για την Ενωση στο 11', με το σουτ του Πλατέλλα να καταλήγει στα χέρια του Νικολάου. Στο 20' από φάουλ του Πόποβιτς, η κεφαλιά του Ντακόλ πέρασε ψηλά άουτ. Ο Ηλυσιακός απείλησε για πρώτη φορά στο 28', όταν την απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζώρτζη μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Βούρας. Όσο πέρναγε η ώρα, οι τυπικά γηπεδούχοι ανέβαζαν ταχύτητα και στο 41' σε μία αντεπίθεση, ο Κάμπας από δεξιά έπιασε ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε τα εξωτερικό μέρος των διχτύων. Ένα σουτ του Κορδέρο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου δεν είχε καμία τύχη, με τον Νικολάου να μπλοκάρει.








Μόλις στο 40 δευτερόλεπτο της επανάληψης, ο Ηλυσιακός έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Ιωαννίδης από αριστερά έκανε μία εξαιρετική κούρσα, έβγαλε χαμηλή σέντρα στο ύψος του πέναλτι, ο Κάμπας έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά, ο Στρατάκης πήρε το ριμπάουντ και έπιασε την κεφαλιά, με τον Βούρα να αποκρούει σε κόρνερ. Σημαντική ευκαιρία στο 67' και για την Ενωση, με τον Ντακόλ να στρώνει στον Γροντή και τον Νικολάου να αποκρούει το δυνατό σουτ του νεαρού μέσου.

Τα νεύρα και οι εντάσεις δεν έλειψαν, όσο το ματς πλησίαζε προς το τέλος του. Μεγάλη φάση για την Ενωση στο 80', όταν μετά από ατομική ενέργεια του Ντακόλ και γύρισμα στο σημείο του πέναλτι, ο Γροντής σούταρε πάνω στα σώματα των αντιπάλων του και η μπάλα πέρασε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του Πλατέλλα, ο νεοεισελθόν Τσεβάς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ντακόλ βρέθηκε μόνος του από δεξιά και σούταρε, αλλά ο Νικολάου έδιωξε σε κόρνερ. Ο Βραζιλιάνος απείλησε και στο 84', χωρίς και πάλι να βρει στόχο. Στο 89' η απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Στρατάκη πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Και πάλι ο Ντακόλ στο 90' δεν κατάφερε να σκοράρει, όντας μόνος του, με τον Νικολάου και πάλι να διώχνει σε κόρνερ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Τσουκαλάς (Αθηνών), με βοηθούς τους Δεληθοδωρή και Βασιλάκη από τον ίδιο σύνδεσμο. Την κίτρινη κάρτα είδαν ο Κορδέρο, ο Σταθάκης, ο Κωνσταντίνου και ο Σίσκος.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 81' Τσεβάς

ΔΟΚΑΡΙ: 46' Κάμπας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσουκαλάς (Αθηνών)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 74' Σίσκος, 90'+3' Κωνσταντίνου - 66' Κορδέρο, 88' Σταθάκης

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Νικολάου, Μητσόπουλος, Σίσκος, Καραπιπέρης, Ιωαννίδης, Αμανατίδης, Στρατάκης, Φλέγκας (84' Μασούρας), Κολοβός (58' Φίπε), Τζώρτζης (79' Κωνσταντίνου), Κάμπας

ΑΕΚ: Βούρας, Αργυρίου (79' Τσεβάς), Τσιρίλο, Σταθάκης, Πεταυράκης, Γεωργέας, Κορδέρο, Πλατέλλας, Ανάκογλου (87' Ρόβας), Πόποβιτς (53' Γροντής), Ντακόλ.

To goal της ΑΕΚ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...