ΚΑΛΛΟΝΗ - ΠΑΟΚ 2-5 Σκόραρε όσα έχασε και με Απόλλωνα ο ΠΑΟΚ (pics)

Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη, φιλοδώρησε με πέντε τέρματα την Καλλονή (5-2) που πλήρωσε τα σπασμένα του Τζόρβα και πλησίασε στο -5 τον Ολυμπιακό αναμένοντας δώρο από τον Αρη.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αποτελεσματικότατος στο ματς της Νέας Σμύρνης και έβρισκε δίχτυα με όποιον τρόπο ήθελε.
Συνέβαινε, δηλαδή, ακριβώς το αντίθετο απ' αυτό που έγινε την περασμένη Κυριακή (8/12) κόντρα στον Απόλλωνα, όπου ο «δικέφαλος» έχασε πολλές ευκαιρίες απέναντι στον Τζόρβα. Ετσι η Καλλονή πλήρωσε τα σπασμένα του Απόλλωνα και του Τζόρβα κόντρα στον «δικέφαλο» που έβγαζε φωτιές.

«Πιάστηκε» στον ύπνο ο ΠΑΟΚ
Θύμα έκπληξης έπεσε στην έναρξη του ματς στη Νέα Σμύρνη ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» είδε την Καλλονή να του δίνει χώρο και εκείνος ανέβηκε ψηλά με αποτέλεσμα στο 4' η άμυνα του στην ατομική ενέργεια του Ποντάνι και την ασίστ του Περόνε να βρεθεί εκτεθειμένη. Ετσι ο Γλύκος έκανε την έξοδο και ανέτρεψε τον Αργεντινό επιθετικό της ομάδας της Μυτιλήνης με τον Κουκουλάκη δίχως καθυστέρηση να δείξει «βούλα». Ετσι στο 6' ο Περόνε δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε το προβάδισμα στους οικοδεσπότες, οι οποίοι εν συνεχεία δεν μπορούσαν να ελέγξουν το ρυθμό και να κρατήσουν μπάλα ελλείψει των βασικών τους χαφ, Μαρσέλο και Φαρία.
Ανατροπή με Ολίσε και «Σάλπι»

Ετσι με δεδομένες και τις απουσίες σε συνδυασμό με το γρήγορο 1-0 ο ΠΑΟΚ αφυπνίστηκε… Αντέδρασε σχεδόν άμεσα και στο 9'είδε τον Σαλπιγγίδη σε κενό τέρμα να στέλνει την μπάλα μόλις άουτ. Στο 14', όμως, ήρθε το 1-1. Ο Λούκας έκανε μία εξαιρετική ντρίμπλα, σέρβιρε στον Ολίσε, ο οποίος με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή ισοφάρισε σε 1-1.
Ο «δικέφαλος» συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 23' είδε τον «Σάλπι» να χάνει ακόμα μία καλή ευκαιρία όντας απέναντι στον Χογκ, προτίμησε να πασάρει στον Λάζαρ με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία. Η φάση αυτή, όμως, ήταν το προμήνυμα γι' αυτό που θα ακολουθούσε… Στο 29', λοιπόν, ο Ελληνας διεθνής γύρισε ωραία μέσα στη μεγάλη περιοχή με κίνηση πίβοτ μετά από ασίστ του Βούκιτς και με κάτι σαν πλασέ έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.
Μετά το 2-1 ο ΠΑΟΚ φάνηκε να ρίχνει κάπως ταχύτητα με την Καλλονή να προσπαθεί να ισορροπήσει το ματς και να κερδίσει μέτρα. Και έτσι έγινε με το 2-1 να είναι, εν τέλει, το σκορ του πρώτου 45λεπτου.
Τρία γκολ σε έξι λεπτά και πεντάρα
Στο β' ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε με τέτοια αποφασιστικότητα που όχι μόνο «καθάρισε» το ματς, αλλά έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Από το 54' έως το 59'ο «δικέφαλος» κατάφερε να σκοράρει τρεις φορές.
Συγκεκριμένα, στο 54' σε μία φάση, όπου στην έναρξη της ήταν οφσάιντ ο Κατσουράνης αφήνοντας την μπάλα στον Λούκας, ο Σαλπιγγίδης με το στήθος πάνω στη γραμμή έκανε το 3-1. Και πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ήρθε στο 56' ο Αναστασιάδης με κεφαλιά σε προσπάθεια για διώξιμο στο φάουλ του Λούκας να γράψει το 4-1.
Ο ΠΑΟΚ δεν κατέβασε το πόδι από το γκάζι… Και στο 59' ήταν η σειρά του Βούκιτς με πλασαριστό σουτ να γράψει το 5-1. Ο «δικέφαλος» σκόραρε κατά ριπάς και έβαζε και αυτά που έχανε την περασμένη Κυριακή (8/12) κόντρα στον Απόλλωνα (0-0) στην Τούμπα.
Το 5-1 δεν έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης στη Νέα Σμύρνη με δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ ναι μεν έριξε ταχύτητα και η Καλλονή ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τη χαλάρωση αυτή ελλείψει και του Λεοζίνιο, αλλά πλέον και του Γιόναν Γκαρσία, τον οποίο ο Ματζουράκης αντικατέστησε στο 64᾿.
Το 7ο γκολ στο ματς ήρθε σε μία στιγμή που ουδείς περίμενε και ήταν εξαιρετικό. Στο 87' ο Μανούσος με εξαιρετικό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 5-2.
ΣΚΟΡΕΡ: 6' Περόνε πέναλτι, 87' Μανούσος -14' Ολίσε, 29', 54' Σαλπιγγίδης, 56' αυτογκόλ Αναστασιάδης, 59' Βούκιτς.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 30' Χωριανόπουλος, 85' Γιουκαρής - 5' Γλύκος
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: -
ΚΑΛΛΟΝΗ: Χογκ, Χωριανόπουλος, Λεάντρο, Αναστασιάδης (64' Ντος Σάντος), Ποντάνι, Γάλας (46'Κάλφας), Βαλιός, Γιουκαρής, Μανούσος, Γιόναν Γκαρσία (64'Ντάμπος), Περόνε.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κατσουράνης (67' Τζιόλης), Λάζαρ, Βούκιτς (67' Πόζογλου), Ολίσε, Λούκας (72' Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης.
Επιμέλεια: ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΟ










Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...