ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ: Κόντρα για το «τρίτο μνημόνιο»

Σε νέο γύρο αντιπαράθεσης οδηγήθηκαν κυβέρνηση και ΣΥΡΖΑ με αφορμή τις τοποθετήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα σε εκδήλωση του ολλανδικού Σοσιαλιστικού Κόμματος με θέμα «Δημοκρατία, Οικονομία και Κοινωνία».

Κόντρα για το «τρίτο μνημόνιο»
Ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε στις συνέπειες των μνημονίων και ανέφερε ότι η Ελλάδα οδηγείται σε τρίτο μνημόνιο «ίσως με ένα διαφορετικό όνομα, αλλά με τις ίδιες πολιτικές, με νέα μέτρα λιτότητας. Γι' αυτό ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είναι αυτός που στην πραγματικότητα θέτει το δίλημμα των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα: Λιτότητα ή ανάπτυξη, Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ».
Ακόμη, υπογράμμισε ότι «ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε συνειδητοποιήσει μέχρι σήμερα ότι «η πολιτική εξαπάτηση πετυχαίνει μόνο μία φορά. Πως οι Έλληνες είναι σε επαγρύπνηση».
«Θυμούνται την προεκλογική του υπόσχεση το 2012 για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και ακύρωση των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Θυμούνται επίσης την μετεκλογική του στροφή: Τη δημόσια συγγνώμη στην κ. Μέρκελ για το αντιμνημονιακό του παρελθόν και τη μετέπειτα υποταγή του στις πολιτικές της», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι η δημοκρατία βρίσκεται σήμερα σε κίνδυνο και υποχωρεί εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης λιτότητας, που προκαλεί την ύφεση και την εκτίναξη της ανεργίας.
«Η δημοκρατική αναδιοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι κεντρικό θέμα στην προεκλογική εκστρατεία μας για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζητώντας άμεσα τον τερματισμό της λιτότητας η οποία όπως έχει αποδειχθεί είναι μια οικονομική και κοινωνική καταστροφή, μια καταστροφή για τη δημοκρατία», ανέφερε ο κ.Τσίπρας υπογραμμίζοντας πως η λιτότητα αποτελεί από μόνη της κρίση , δεν είναι μια λύση στην κρίση.
«Εμείς λέμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα είναι δημοκρατική ή δεν θα υπάρχει», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ανέφερε πως «η δημοκρατία για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη» και προειδοποίησε για τα φαινόμενα της ξενοφοβίας, του εθνικισμού και του ρατσισμού που έχουν εκδηλωθεί τόσο στην Ολλανδία όσο και στην Ελλάδα.
Τέλος, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Αριστερά στην Ευρώπη θα είναι η θετική έκπληξη στις ευρωεκλογές του Μαΐου .
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας και πλαισιώθηκε από ένα ευρύ φάσμα καταξιωμένων στα πεδία δράσης τους ομιλητών, πολιτικών, εκπροσώπων φορέων, πανεπιστημιακών.
Στα όσα υπεστήριξε ο κ. Τσίπρας απάντησε με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου: Μιλώντας στη συγκέντρωση ενός ευρωσκεπτικιστικού, Μαοϊκού, Μαρξιστικού-Λενινιστικού, σοσιαλιστικού κόμματος της Ολλανδίας, ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε για μια ακόμα φορά τις επικίνδυνες ψευδαισθήσεις του και τους ακόμα πιο επικίνδυνους συμμάχους του.Μίλησε για το δίλημμα 'Ανάπτυξη ή λιτότητα' αλλά απέφυγε να πει ότι Ανάπτυξη με δανεικά σημαίνει χρεοκοπία, ξέχασε να αναφέρει ότι η Ελλάδα μπαίνει ήδη σε Ανάπτυξη και αποσιώπησε πλήρως ότι το κόμμα στου οποίου τη συγκέντρωση μίλησε, είχε καταψηφίσει τη βοήθεια που δόθηκε στην Ελλάδα. Μιλάει για Ανάπτυξη, αλλά φέρνει ερείπια και θεωρεί φίλους του, εκείνους οι οποίοι επιδίωκαν και επιδιώκουν την εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρώπη».
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο με ανακοίνωση στην οποία τονίζει:«Καλό θα ήταν κάποιος στο Μέγαρο Μαξίμου να ενημερώσει άμεσα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι δεν συνιστούν ανάπτυξη ούτε τα χιλιάδες λουκέτα στις επιχειρήσεις, ούτε οι εκατομμύρια άνεργοι. To success story της ανάπτυξης δεν στήνεται πάνω στα ερείπια του μνημονίου, ούτε υλοποιείται με τη συνταγή της καταστροφικής λιτότητας. Χρειάζεται ρήξη και αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη και όχι ασκήσεις υποταγής στην κ. Μέρκελ και τους συμμάχους της».
Τον πόλεμο των ανακοινώσεων συνέχισε ο κ Kυβερνητικός εκπρόσωπος:Ακόμα και οι εχθροί της Ελλάδας έχουν πλέον πειστεί για την ανόρθωσή της. Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να βλέπει παντού ερείπια. Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει πως ο χειρότερος εχθρός μας είναι ο κακός εαυτός μας…»
Διαβάστε ακόμη:
Η ευρωπαϊκή καμπάνια του Τσίπρα

 

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Νεκροί από αναθυμιάσεις σόμπας δύο ηλικιωμένοι

Νεκρό από αναθυμιάσεις που προήλθαν από διαφυγή υγραερίου από σόμπα, βρέθηκε το απόγευμα ηλικιωμένο ζευγάρι, μέσα στο σπίτι του, στο χωριό Διαβατό της Ημαθίας.

«ΣΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΔΩΡΟ»

Νέες απειλές για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι

Την ανάληψη της ευθύνης για τις βομβιστικές επιθέσεις στη ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ, ανέλαβαν σήμερα δύο άνδρες, σε βίντεο που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα της Τζιχάντ, ενώ υπόσχονται ένα...

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ Ο ΤΖΙΡΟΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Βούλιαξε πάλι η Ερμού, πολύς κόσμος και στη Θεσσαλονίκη

Οι εκπτώσεις σε συνδυασμό με τον σχεδόν ανοιξιάτικο καιρό έστειλαν πάλι χιλιάδες κόσμο στα μαγαζιά τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στη Θεσσαλονίκη, τα οποία ήταν σήμερα ανοιχτά έως τις 6.00..

ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ Τ.Τ.

Πώς ο Αγγελος έπεσε από το μέγαρο στο... μπουντρούμι

Ο Αγγελος Φιλιππίδης, από τα σαλόνια και το πολυτελές ρετιρέ του στη Βασ. Σοφίας, απέναντι από τη Βουλή και δίπλα στην ιταλική πρεσβεία, βρέθηκε στις διάσημες, για τη σκληρότητα που αντιμετωπίζουν...

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΙΚΗ ΜΑΛΑΙΣΙΑ

Ο «Μισέλ» ξαναζεί το... δράμα του στη Ρουμανία

Μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές της Μαλαισίας και τους 34 βαθμούς Κελσίου της Κουάλα Λουμπούρ, ο Μιχάλης Λιάπης διάλεξε βορειότερα κλίματα για να συνεχίσει τις διακοπές του. Από το πεντάστερο...

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΜΥΡΤΩΣ ΣΠΑΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΣΤΟ «ΕΘΝΟΣ»

«Ποτέ δεν ζητήσαμε ελεημοσύνη από κανέναν για το παιδί μας»

Επιστρέφει στην Ελλάδα η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη την επόμενη εβδομάδα. Εξιτήριο, μαζί και εισιτήριο για την πατρίδα της, παίρνει στις 23 Ιανουαρίου η δεκαεξάχρονη κοπέλα, από το Κέντρο Αποκατάστασης...

ΝΤΕΙΒΙΝΤ Ο'ΜΠΡΑΙΕΝ

Η Αθήνα είναι κόμβος για τη Ryanair

Αλλάζει το τοπίο στην ελληνική αεροπορική αγορά μετά την κίνηση-έκπληξη της Ryanair.

ΤΟ ΒΑΡΥ «Ε9» ΤΟΥ ΑΦΑΝΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ

Συλλογή με... παλάτια έκανε ο Γριβέας

«Συλλέκτης» πανάκριβων ακινήτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποδεικνύεται ο Κυριάκος Γριβέας, εκ των βασικών πρωταγωνιστών στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ «ΕΘΝΟΣ»

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από νεκρούς ήρωες

Οι γονείς του Παύλου Φύσσα σπάνε τη σιωπή τους και μιλάνε στο «Εθνος της Κυριακής» για τον αδικοχαμένο γιο τους. Θέλουν όλοι να μάθουν ποιος ήταν πραγματικά ο Παύλος και καμία οικογένεια...

«Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΕΙΣ»

Φωτογραφία στο twitter για τα 50α γενέθλια της Μισέλ

Με απαγορευμένη την είσοδο σε τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφους διεξήχθη το πάρτυ για τα 50α γενέθλια της Μισέλ Ομπάμα.

Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΤΑΣ ΜΕΛΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ

«Θέλω να μάθω στον κόσμο του NBA τον Εθνικό μας Υμνο»

Ελάχιστοι περίμεναν φέτος ότι η Ελλάδα θα γινόταν σημείο αναφοράς στο ΝΒΑ. Κι όμως... Οπως φάνηκε, η ελληνική «κόντρα» στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας μονοπώλησε τα social media... 

«ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ»

Για τις θεομηνίες φταίνε οι... gay γάμοι, δηλώνει στέλεχος του Φάρατζ

Για τις πρόσφατες πλημμύρες στη Βρετανία φταίει η απόφαση της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τους γάμους των ομοφυλόφιλων, απεφάνθη δημοτικός σύμβουλος του UKIP, του ξενοφοβικού κόμματος που ηγείται...

«ΚΑΙΝΕ» ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ

Νέα εντάλματα για 14 ύποπτα δάνεια του Τ.Τ.

Νέα εντάλματα σύλληψης και νέοι κατηγορούμενοι αναμένεται να συμπληρώσουν το παζλ του μεγάλου σκανδάλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για τα δάνεια που δόθηκαν σε «ημετέρους» με...

ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ Τ.Τ.

Το θρίλερ για τον εντοπισμό του ζεύγους Γριβέα σε όλη την υφήλιο

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση εντοπισμού των καταζητούμενων για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σφοδρές συγκρούσεις στο Κίεβο

Συμπλοκές ξέσπασαν σήμερα το απόγευμα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο κέντρο του Κιέβου, όπου σχεδόν 200.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των νέων νόμων οι οποίοι...

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ

Κακοκαιρία πλήττει την Ιταλία - υπερχείλισε ποταμός

Ένας άνδρας αγνοείται στη βόρεια Ιταλία, έξω από την Γένοβα, λόγω υπερχείλισης ενός χειμάρρου. Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας συνεχίζει να πλήττει τις βόρειες περιφέρειες της χώρας, με πρόγνωση που κάνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...