euronews-Ρωσία: Οργή των Pussy Riot για την κράτηση- -Ρωσία: Ελεύθερες οι Pussy Riot

Υψώνοντας τις γροθιές τους και φορώντας στο κεφάλι, όπως το συνηθίζουν, χρωματιστές κουκούλες, που καλύπτουν και το πρόσωπο, εκτός απ΄' τα μάτια και το στόμα, η Μαρία Αλιόκινα και Νεντέζντα Τολοκονίκοβα, ξεσπούν την οργή τους για την κράτησή τους.

Τραγουδούσαν διαρκώς το νέο τους κομμάτι «Πούτιν θα σου δείξουμε ν' αγαπάς τη Ρωσία» που επικρίνει τον Ρώσο Πρόεδρο και τις μεθόδους του.



«Εδώ όλοι υφίστανται στέρηση της ελευθερίας του λόγου. Ολόκληρη η πόλη λειτουργεί ως μία κλειστή στρατιωτική μονάδα. Μην πιστεύετε όλους εκείνους που υπάρχει ελευθερία λόγου. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, ιδιαίτερα την περίοδο των αγώνων. Ανοίξτε τα μάτια σας» δήλωσε η Μαρία Αλιόκινα.
Οι αρχές στο Σότσι τις προσήγαγαν και τις ανέκριναν για τουλάχιστον τρεις ώρες στο πλαίσιο εξιχνίασης κλοπής στο ξενοδοχείο, όπου διαμένουν.
Μετά την απελευθέρωση χωρίς ν’ ασκηθεί δίωξη εναντίον τους, απειλούν να δημοσιεύσουν βίντεο με την περιπέτειά τους.
Στις αρχές του μήνα έξι από τις Pussy Riot με ανοικτή τους επιστολή, διαχωρίζουν τη θέση τους από τις δύο συλληφθείσες ζητώντας από τα ΜΜΕ να μην τις αναφέρουν ως μέλη του συγκροτήματος.
Επισημαίνουν ότι «έχουν ξεχάσει τα ιδανικά τους συγκροτήματος» και θεωρούν λάθος της εμφάνισή τους στη συναυλία της Διεθνούς Αμνηστίας.



.euronews


Ρωσία: Ελεύθερες οι Pussy Riot

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...