ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ, ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕΒΙΛΗ Ματσάρα στο «Μεστάγια», 5-0 η Βαλένθια (vds)

Τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του Europa League έκανε η Βαλένθια. Οι Ισπανοί επικράτησαν στην παράταση 5-0 της Βασιλείας, εξασφάλισαν το εισιτήριο για τα ημιτελικά και συνάμα έβγαλαν εκτός του Ελβετούς, κάνοντας ένα μεγάλο «δώρο» στην Ελλάδα αναφορικά με το κυνήγι της 12ης θέσης στη βαθμολογία της UEFA.


Στα ημιτελικά οι «νυχτερίδες» θα συναντήσουν μία εκ των Σεβίλης, Γιουβέντους ή Μπενφίκα που εξασφάλισαν εύκολα ή δύσκολα τα υπόλοιπα τρία εισιτήρια, μετατρέποντας την τετράδα του Europa League σε... υπόθεση της Νότιας Ευρώπης!
Επική ανατροπή των «νυχτερίδων»
Μπορεί θεωρητικά το 3-0 στην Ελβετία να είχε φέρει με την… πλάτη στον τοίχο τη Βαλένθια, όμως ο «νόμος του Μεστάγια» λειτούργησε για ακόμα ένα ευρωπαϊκό ματς των «νυχτερίδων».
Παίζοντας κατά διαστήματα καταπληκτικό ποδόσφαιρο, η ομάδα του Πίτσι ανέτρεψε τη σε βάρος της κατάσταση, καταφέροντας μέχρι το 70' να πετύχει τρία γκολ. Ο Αλκαθέρ στο 38' και ο Βάργας στο 42' έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους Ισπανούς, οι οποίοι είχαν συνολικά δύο δοκάρια πριν φτάσουν στο 3-0, και πάλι με τον Αλκαθέρ στο 70.
Στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας του ματς ο Αλκαθέρ έχασε σπουδαία ευκαιρία να πετύχει το 4-0, όμως έχασε το κοντρόλ και ο Ζόμερ τον σταμάτησε κερδίζοντας και φάουλ.
Έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση, με τη Βασιλεία να μένει με παίκτη λιγότερο στο 100', όταν αποβλήθηκε ο Μαρσέλο Ντίας, ο οποίος είχε δεχθεί κίτρινη κάρτα στο 74'.
Το κακό για τους Ελβετούς πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις στο 105', όταν ο Γκαστόν Σάουρο μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό είδε δύο κίτρινες κι άφησε την ομάδα του με εννέα παίκτες.
Κι ενώ ο Ζόμερ συνέχιζε τις καταπληκτικές επεμβάσεις του, ήρθε στο 113' και πάλι ο Αλκαθέρ για να συμπληρώσει το χατ τρικ του και να βάλει κάνει το 4-0 και να υποχρεώσει τους Ελβετούς στο να κυνηγήσουν πλέον το γκολ που θα έδινε σε αυτούς την πρόκριση.
Για πέντε λεπτά, μιας και στο 118' ο Χοιυάν Μπερνάτ με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 5-0, το οποίο έδωσε τη θριαμβευτική πρόκριση στη Βαλένθια.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ
«Καθάρισε» σε μισή ώρα
Στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» η Σεβίλλη «καθάρισε» την υπόθεση «πρόκριση» απέναντι στην Πόρτο από το πρώτο ημίωρο, ανατρέποντας θριαμβευτικά το 1-0 με το οποίο είχε ηττηθεί στην Πορτογαλία.
Μόλις στο 5' ο «κάπτεν» των Σεβιγιάνων, Ιβάν Ράκιτιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ, ενώ στο 26' ο Βιτόλο έβαλε μπροστά με δύο τέρματα τους γηπεδούχους. Μόλις τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Κάρλος Μπάκα να σκοράρει, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
Στην επανάληψη, και παρά την αποβολή του Κόκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 54', οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν και με τον Κέβιν Γκαμέιρο στο 79' έφτασαν στο 4-0. Το μόνο που κατάφεραν οι Πορετογάλοι ήταν να μειώσουν στο 90' με τον Ρικάρντο Κουαρέσμα στο τελικό 4-1.
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ
Καρδιοχτύπησε η Γιουβέντους
Στο Τορίνο η Γιουβέντους μπορεί να προηγήθηκε νωρίς με το γκολ του Αντρέα Πίρλο μόλις στο 4', όμως στο 18' η Λυών ισοφάρισε με τον Τζίμι Μπρίαντ και έκανε το ματς... ροντέο. Οι Γάλλοι πίεσαν αρκετά τον Μπουφόν κι έχασαν ευκαιρίες, με τον τερματοφύλακα της Γιουβέντους να επεμβαίνει όποτε χρειάστηκε.
Τον... γόρδιο δεσμό για τη «βέκια σινιόρα» έλυσε στο 68' ένας... αντίπαλος, μιας και με αυτογκόλ του Σάμουελ Ουμτίτι η Γιουβέντους πήρε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ, με το 2-1 να μένει μέχρι τέλους και τους Ιταλούς να προκρίνονται με συνολικό σκορ 3-1.
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ
Πρωταγωνιστής ο Ροντρίγκο
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ροντυρίγκο, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ, η Μπενφίκα επικράτησε την Άλκμααρ και στη Λισαβώνα με 2-0, και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου ματς στην Ολλανδία, πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά.
Στο 39' ο Ροντρίγκο άνοιξε το σκορ, διώχνοντας το άγχος από τους συμπαίκτες του, μιας και μέχρι εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι πίεζαν. Το δεύτερο γκολ του επιθετικού των `αετών της Λισαβώνας» στο 71' διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ
Τα αποτελέσματα
Βαλένθια – Βασιλεία (38', 70', 113' Αλκαθέρ, 42' Βάργας, 118' Μπερνάτ)
Σεβίλη – Πόρτο 4-1 (5' πεν. Ράκιτιτς, 26' Βιτόλο, 29' Μπάκα, 79' Γκαμέιρο – 90' Κουαρέσμα)
Γιουβέντους – Λυών 2-1 (4' Πίρλο, 68' αυτ. Ουμτίτι – 18' Μπρίαντ
Μπενφίκα – Άλκμααρ 2-0 (39, 71' Ροντρίγκο)
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...