ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 68-65 «Σφραγίδα» Σπανούλη στο... χαρακίρι του ΠΑΟ!

Αυτό ήταν ντέρμπι και είχε τον... ήρωά του!
Ο Ολυμπιακός με τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη στα 0,8'' για το τέλος, από τα 8,5 μέτρα πήρε τη νίκη με 68-65 και κατέκτησε την τρίτη θέση του ομίλου, με τους «πράσινους» να τερματίζουν τέταρτοι.


Όσο εντυπωσιακά όμως πήρε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός άλλο τόσο... αυτοκτονικά το έχασε ο Παναθηναϊκός που παρότι βρέθηκε αρκετές φορές να προηγείται με διψήφιες διαφορές, στο τέλος δεν μπόρεσε να συντηρήσει το προβάδισμά του και να νικήσει για τέταρτη σερί φορά των «αιώνιο» αντίπαλο.
Οι δύο ομάδες παρότι απαλλαγμένες από το άγχος της πρόκρισης, παρουσίασαν μόνο ένα μέρος των δυνατοτήτων του όμως ακόμα και αυτό αρκούσε για να δούμε ντέρμπι πάνω στο παρκέ του ΣΕΦ. Ακόμα και αν οι Σπανούλης - Διαμαντίδης ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό.
Ο Ολυμπιακός λοιπόν κατάφερε να πάρει μία νίκη που του δίνει περισσότερα ψυχολογικά κέρδη παρά τα πολλά λάθη του, ενώ από την άλλη ο Παναθηναϊκός έδειξε πως είναι σε υψηλό επίπεδο και ικανός να νικήσει σε έδρες όπως το ΣΕΦ.
Μοιρασμένο το παιχνίδι
Οι γηπεδούχοι άρχισαν το παιχνίδι με στόχο να περάσουν τη μπάλα κοντά στο καλάθι ενώ στην άλλη πλευρά, είχαν περισσότερη ενέργεια την άμυνά τους. Αποτέλεσμα ήταν να πάρουν γρήγορα κεφάλι στο σκορ (10-3).
Το τρίποντο της νίκης του Ολυμπιακού
Το τρίποντο της νίκης του Ολυμπιακού
Ο Αλβέρτης έβαλε δίδυμο ψηλών του Γκιστ και Μπατίστ και ο Παναθηναϊκός φάνηκε να «πατά καλύτερα στην επίθεσή του. Με επιμέρους σκορ 16-2 προσπέρασε με 19-12 στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, όμως το σημαντικότερο για τους «πράσινους» ήταν πως είχαν επιβάλει το δικό τους ρυθμό στο παιχνίδι.
Παράλληλα η είσοδος του Λουκά Μαυροκεφαλίδη ενίσχυσε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο low post τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν είχε καθαρό μυαλό και υπομονή στη δική του επίθεση. Έτσι ένα λεπτό πριν από το ημίχρονο οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με +11 (26-37) και στο ξεκίνημα του δευτέρου με 29-41!
«Γύρισε» σε πέντε λεπτά
Με τον Παναθηναϊκό να έχει ξεφύγει με +12 ο Ολυμπιακός χρειαζόταν ένα ξέσπασμα ώστε να μην χαθεί το ματς και αυτό ήρθε με του Μάντζαρη και Σλούκα. Οι δύο παίκτες όχι μόνο έβγαλαν την απαραίτητη ενέργεια στην άμυνα, αλλά πολύ περισσότερο κατάφεραν να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα από την περιφέρεια.
Οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν επιμέρους σκορ 16-1 και όχι μόνο ισορρόπησαν το παιχνίδι αλλά προσπέρασαν με 45-42 και το παιχνίδι ουσιαστικά άρχισε ξανά.
 Είχε απάντηση ο Παναθηναϊκός, είχε Σλούκα ο Ολυμπιακός
Αν αυτό το πεντάλεπτο ήταν ικανό να ανατρέψει τις ισορροπίες, ο Παναθηναϊκός μόνο υπνωτισμένος δεν έμεινε. Με δικό του σερί 10-0 που ξεκίνησε από την καλή του περιφερειακή άμυνα μπήκε μπροστά στο σκορ με 54-46.
Ο Ολυμπιακός επιθετικά συνέχισε να έχει πρόβλημα. Έκανε λάθη ενώ ήταν άστοχος και από τη γραμμή των βολών. Ωστόσο ο Κώστας Σλούκας, ντύθηκε... Σπανούλης και με δικά του τρίποντα (59-62 στο 37') κράτησε τον Ολυμπιακό μέσα στο παιχνίδι.
«Θρίλερ» στο τέλος
Οι δύο ομάδες συνέχισαν να έχουν κακές επιλογές στις επιθέσεις τους, αλλά ήταν και άστοχες στις βολές. Στα 1'22'' ο Μάντζαρης αστόχησε στο τρίποντο για την ισοφάριση, ενώ στη συνέχεια ο Μπράμος έκανε air ball. Ο Σλούκας όμως φώναξε και πάλι παρών με τρίποντο (63-63) στο ένα λεπτό για το τέλος, αλλά και καλή άμυνα στην επόμενη κατοχή του Παναθηναϊκού.
Στα 23'' ο -αρνητικός- Σπανούλης έδωσε προβάδισμα 65-63 στον Ολυμπιακό, που στη συνέχεια επέλεξε να παίξει καθαρή άμυνα. Ο Μαυροκεφαλίδης όμως στα 4,7'' έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσια με κάρφωμα.
Η τελευταία επίθεση πήγε στα χέρια του Βασίλη Σπανούλη που με τον Γκιστ «κρεμασμένο» πάνω του στα 0,8'' τρίποντο από τα 8 μέτρα και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό!
Τα δεκάλεπτα: 12-16, 29-37, 46-48, 68-65
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 7 (1), Σερμαντίνι 2, Ντάνστον 12, Σπανούλης 9 (1), Περπέρογλου 3 (1), Παπαπέτρου 5 (1), Σλούκας 12 (4), Κόλλινς, Σίμμονς, Μάντζαρης 11 (2), Λοτζέσκι 7 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος 3 (1), Κάρι 10 (1), Μπατίστ 4, Φώτσης 5 (1), Ούκιτς 6 (1), Λάσμε, Μαυροκεφαλίδης 17, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 6, Ματσιούλις 4, Ράιτ 8.

Επιμέλεια: ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...