Βούτσης: «Ακριβή προεκλογική καμπάνια» η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει και στη μη περικοπή, κατά 50%, της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα
Ως «ακριβή προεκλογική καμπάνια» χαρακτήρισε την έξοδο της χώρας στις αγορές ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, υποστηρίζοντας ότι τα επιτόκια θα είναι ίδια με αυτά του 2009, λίγο πριν την είσοδο στο Μνημόνιο.

Ο κ. Βούτσης, μιλώντας στη Βουλή, είπε ότι «αυτό το διάβημα είναι μη χρειαζούμενο», καθώς, όπως ισχυρίστηκε, «ακόμα και πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα βγούμε στις αγορές το 2016».

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί η επιμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην μειωθεί κατά 50% η κρατική επιχορήγηση των κομμάτων, όπως προβλέπει το υπό συζήτησην στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο κ. Βούτσης, απευθυνόμενος στα κόμματα της συγκυβέρνησης, ανέφερε: «Χρωστάτε ως κόμμα 120 εκατ. ευρώ, δανειστήκατε άλλα 18 εκατομμύρια το 2013. Πώς θα τα ξεχρεώσετε; Με τα δέκα εκατομμύρια ετήσια επιχορήγηση; Ή θα τα βρίσκετε μαύρα, που δεν το ευχόμαστε και δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, ή θα ξεπουληθείτε και το κόμμα δεν θα μπορεί, προφανώς, να λειτουργήσει».

Σκληρή κριτική για τη μείωση του δημόσιου χρήματος που θα λαμβάνουν τα κόμματα άσκησαν και οι κ.κ. Δημήτρης Στρατούλης, Αλέξης Μητρόπουλος.

Βούτσης: Η μιντιοκρατία προωθεί κόμματα με σακίδια που έχουν ανοησίες αντί για πρόγραμμα

Πέραν αυτών, ο κ. Βούτσης, απαντώντας στα επιχειρήματα που αναφέρουν ότι η κατάργηση της λίστας και η επιλογή των ευρωβουλευτών από τους πολίτες προωθεί τη Δημοκρατία, είπε: «Από ποιον πολίτη» και υποστήριξε ότι «έχουμε την επιτομή της διαπλοκής και της μιντιοκρατίας».

Άφησε, δε, αιχμές, για το νεοσύστατο κόμμα του κ. Σταύρου Θεοδωράκη, λέγοντας πως «η μιντιοκρατία προωθεί κόμματα με σακίδια, βαλίτσες και ανοησία γραμμένη, αντί για πρόγραμμα».
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...