ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ > ΘΕΑΤΡΟ-«PRISCILLA, Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ» Πολύχρωμο σόου με 500 κοστούμια

Το «I will survive» στα μεγάφωνα, μια πασαρέλα στη μέση και πάνω της να «παρελαύνουν» «εξωτικά» πλάσματα, με πολύχρωμα κοστούμια που ξεπερνούν τη φαντασία, φτερά και πούπουλα, ευφάνταστες περούκες, γκλίτερ και στρας.
Παναγιώτης Πετράκης, Φώτης Σεργουλόπουλος και Γιώργος Καπουτζίδης διασχίζουν την έρημο της Αυστραλίας με το λεωφορείο «Priscilla», στην παράσταση που κάνει πρεμιέρα στις 6 Μαΐου στο Μπάντμιντον.
Το φαντασμαγορικό σόου διήρκεσε περίπου δέκα λεπτά, χθες, στο Loft του Μπάντμιντον και αποτέλεσε την πρόγευση της υπερπαραγωγής «Priscilla, Η Βασίλισσα της Ερήμου» που θα κάνει πρεμιέρα στο εν λόγω θέατρο στις 6 Μαΐου. Οι πρωταγωνιστές της παράστασης και ο θίασος φόρεσαν μερικά από τα 500 συνολικά (πολυβραβευμένα) κοστούμια του διασκεδαστικού αυτού μιούζικαλ, που αποτελεί ένα ταξίδι στην καρδιά της διασκέδασης.
Τα εντυπωσιακά κοστούμια, η ποικιλία των χορευτικών, οι απίθανες περούκες και οι μεγαλύτερες χορευτικές επιτυχίες της δεκαετίας του ΄80 («It's Raining Men», «What's Love Got To Do With It», «I will survive», «Hot Stuff», «Shake Your Groove Thing», «Girls Just Wanna Have Fun», «I Love The Nightlife») συνθέτουν το παζλ ενός εξωφρενικού πάρτι που μεταφέρεται καθημερινά στο κοινό της παράστασης. Είναι η πρώτη φορά που μία ξένη παραγωγή έρχεται να «κουμπώσει» με όλα τα πρωτότυπα σκηνικά και κοστούμια της (συγκεκριμένα των παραστάσεων της αγγλικής περιοδείας), στην αντίστοιχη ελληνική.
Η σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού υποστηρίζεται από ελληνικό καστ. Στους τρεις πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Γιώργος Καπουτζίδης, Φώτης Σεργουλόπουλος και Παναγιώτης Πετράκης. «Καταγοητευμένος» δηλώνει ο Φωκάς Ευαγγελινός από το μιούζικαλ.
Η τραγουδίστρια Shaya εμφανίζεται στην παράσταση
Η τραγουδίστρια Shaya εμφανίζεται στην παράσταση
«Είναι σαν παρτιτούρα» λέει «Ολα μετρημένα στο δευτερόλεπτο. Εάν αργήσεις στο ελάχιστο, χάσεις μια νότα, καταστρέφεται όλη η παράσταση... Βλέποντας το έργο ανακάλυψα ότι το συναισθηματικό του κομμάτι θα συγκινήσει τον κόσμο, πέρα από τη φαντασμαγορία της παραγωγής».
Η Πρισίλα αφηγείται τη διασκεδαστική, αλλά και συγκινητική ιστορία τριών φίλων -drag queen καλλιτεχνών- που διασχίζουν την Αυστραλία από το Σίδνεϊ έως το Αλις Σπρινγκς, αφού ο Τικ (με καλλιτεχνικό όνομα Μίτζι) έχει προσκληθεί από την πρώην σύζυγό του Μάριον, για να παρουσιάσει το σόου του στο καζίνο που διευθύνει η Μάριον και να δει τον γιο του που έχει γίνει 8 ετών.
Ταξίδι αυτογνωσίας
Οι Tick/Mitzi (Γιώργος Καπουτζίδης), Bernadette (Φώτης Σεργουλόπουλος) και Adam/Felicia (Παναγιώτης Πετράκης) πραγματοποιούν το δικό τους ταξίδι αυτογνωσίας καθώς διασχίζουν την έρημο της Αυστραλίας με ένα σαραβαλιασμένο λεωφορείο, που ονόμασαν Priscilla. Αναζητώντας την αγάπη και τη φιλία ανακαλύπτουν πολύ περισσότερα από αυτά που ονειρεύονταν...
«Το μιούζικαλ περιγράφει την ιστορία τριών φίλων-ντραγκ κουίν καλλιτεχνών οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και τη μη ανοχή στη διαφορετικότητα στην επαρχία της Αυστραλίας. Θα μπορούσαν να είναι τρεις Αφγανοί στη Νέα Υόρκη», τονίζει ο παραγωγός Μιχάλης Αδάμ. «Είναι μια παράσταση με πολλές απαιτήσεις. Εχει πολλές χορογραφίες και τραγούδια και χρειάζεται να διαχειριστείς ''δύσκολα'' ρούχα», υποστηρίζει ο Γιώργος Καπουτζίδης.
«Αυτό που βιώνει ο θεατής είναι κάτι το μοναδικό, ένα τεράστιο πάρτι» αναφέρει ο Φώτης Σεργουλόπουλος, για να προσθέσει ότι πρόκειται για το «πιο ανεβαστικό θέαμα που έχει δει».
Ο Παναγιώτης Πετράκης θα ήθελε η παράσταση να δημιουργήσει στον θεατή το αίσθημα που του είχε δημιουργηθεί όταν την πρωτοείδε. «Βγήκα 10 κιλά ελαφρύτερος και τραγουδούσα στους δρόμους». Την ορχήστρα διευθύνει ο Αλ.Πρίφτης, ενώ η Χρ. Αργύρη είναι υπεύθυνη για τη μουσική διδασκαλία. Η μετάφραση και απόδοση του κειμένου ανήκει στους Γ. Καπουτζίδη και Στ.Πατρώνη, τον σχεδιασμό φωτισμού έχει αναλάβει ο Γ. Τέλλος. Παίζουν επίσης οι: Π. Ορκόπουλος, Ε. Μουμούρη, Τ. Τρύπη, «The 3 Divas» (Demy - Melina - Shaya) κ.ά.
Η παράσταση σε αριθμούς
220 αλλαγές κοστουμιών υπάρχουν σε κάθε παράσταση.
45 περούκες, 120 ζευγάρια παπούτσια και 200 καπέλα και στολίδια κεφαλής χρησιμοποιούνται στην παραγωγή.
48 μάσκες μακιγιάζ, 6 διαφορετικών σχεδίων φορούν συνολικά οι ηθοποιοί.
40 κραγιόν σε 5 διαφορετικές αποχρώσεις χρησιμοποιούνται κάθε μήνα.
200 υγρά μαντιλάκια χρησιμοποιούνται κάθε βράδυ για την αφαίρεση του μακιγιάζ.
9 ρολά ταινίας συσκευασίας χρειάζονται την εβδομάδα για να αφαιρεθεί το glitter από τα χείλια (οι ηθοποιοί «φιλούν» μια λωρίδα ταινίας για να το αφαιρέσουν γρήγορα).
40 αλλαγές περούκας υπάρχουν σε μία παράσταση.
15 δευτερόλεπτα κρατά η πιο γρήγορη αλλαγή περούκας/μακιγιάζ.
10 μέτρα στον αέρα ανυψώνονται οι ντίβες πριν κατέβουν στη σκηνή.
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΡΑΛΗ
akarali@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...