Το παράπονο του Ομπάμα: Έπρεπε να φτάσω στη Μαλαισία για να ασχοληθεί μαζί μου το CNN ( picture+video )

Γιατί αναφέρθηκε στο γυμνό στήθος του Πούτιν - Πώς εξήγησε το σύνθημα "control-alt-delete" για το 2013 - Tι είπε για τη χαμηλή δημοτικότητά του
 Επιβεβαιώνοντας αυτό που λένε οι αμερικανοί για τον πρόεδρό τους ότι είναι «κουτσή πάπια» (lame duck) ο πρόεδρος Ομπάμα προχώρησε στο ετήσιο δείπνο των ανταποκριτών σε εξομολογήσεις που προδίδουν την ανασφάλεια και τις μύχιες σκέψεις
του.


Έπρεπε να φτάσω στη Μαλαισία για να ασχοληθεί μαζί μου το CNN ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφερόμενος εμμέσως στη μεγάλη έκταση που έδωσε το αμερικανικό δίκτυο στην κάλυψη των ερευνών για το χαμένο Boeing και αντιστοίχως στη μικρή έκταση της κάλυψης των δικών του δραστηριοτήτων.

Προσπάθησε, επίσης, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις χαμηλές επιδόσεις που καταγράφει στις δημοσκοπήσεις καθώς όπως ανέφερε «τα πράγματα ήταν κάποια στιγμή πολύ δύσκολα. Αφού να φανταστείτε το 47% ζήτησε απαντήσεις από τον Μιτ Ρόμνεϊ».

Θέλοντας δε να δείξει ότι έχει τάσεις αυτοσαρκασμού και αναγνωρίζει την αποτυχία ορισμένων πολιτικών του με αποκορύφωμα το υπερφιλόδοξο πρόγραμμα Obamacare για τη δημόσια υγεία που, όμως, αντιμετώπισε σοβάρα ηλεκτρονικά προβλήματα, σημείωσε ότι το σύνθημα που επικράτησε το 2013 έναντι του «yes we can» του 2008, ήταν το "control-alt-delete" παραπέμποντας στον τρόπο επανεκκίνησης ηλεκτρονικών υπολογιστών που έχουν κολλήσει.

Από την ομιλία του δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι αναφορές στον Βλαντιμίρ Πούτιν τον οποίο χρησιμοποίησε, όμως, για να επικρίνει συμπεριφορές αμερικανικών ΜΜΕ αλλά και πολιτικών του αντιπάλων. «Ο ρεπουμπλικανός Μάικ Χάκαμπι και ο συντηρητικός σχολιαστής Σον Χάνιτι συνεχώς μιλάνε για το γυμνό του στήθος και αυτό είναι κάπως περίεργο» ήταν το πρώτο καρφί για να συνεχίσει σε άλλο σημείο της ομιλίας του: Πέρσι ο Πατ Μπιουκάναν (σ.σ. συντηρητικός σχολιαστής) είπε ότι ο Πούτιν είναι το φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης... για να είμαστε δίκαιοι, αυτό απονέμεται σε οποιονδήποτε πλέον, οπότε θα μπορούσε να συμβεί και αυτό» κάνοντας έμμεση αναφορά στο γεγονός ότι το 2009 του απονεμήθηκε το ίδιο βραβείο αν και είχε αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Και αυτές δεν ήταν οι μοναδικές «επιθέσεις» με το γάντι στους πολιτικούς του αντιπάλους καθώς αστειευόμενος για την εμμονή τους στο γεγονός ότι δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ και με φόντο τις επόμενες προεδρικές εκλογές σημείωσε με νόημα ότι θα τους πάρει λίγο καιρό να αποδείξουν ότι η Χίλαρι Κλίντον, που εμφανίζεται ως η διάδοχός του για την προεδρία των ΗΠΑ, έχει καταγωγή από την Κένυα.



Είναι πάντως το τρίτο τέτοιο δείπνο που πραγματοποιείται παραμονή κάποιας σημαντικής στιγμής για τον πρόεδρο Ομπάμα, καθώς το 2011 έγινε την παραμονή της επιχείρησης δολοφονίας του Οσάμα Μπιν Λάντεν, το περσινό έγινε δύο εβδομάδες πριν την έκρηξη στο Μαραθώνιο της Βοστόνης και το φετινό εν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...