ΕΚΤ: Ενημέρωση για το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ

Τρία εκατομμύρια καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης θα λάβουν τον Ιούνιο ενημερωτικά φυλλάδια και κάρτες με μεταβαλλόμενες εικόνες που παρουσιάζουν το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 23 Σεπτεμβρίου 2014.

Φωτογραφία: http://www.nea-trapezogrammatia-euro.eu Φωτογραφία: http://www.nea-trapezogrammatia-euro.eu
Στόχος της ενημερωτικής εκστρατείας είναι να διασφαλιστεί ότι όσοι διαχειρίζονται μετρητά στην εργασία τους είναι εξοικειωμένοι με την εμφάνιση του νέου χαρτονομίσματος των 10 ευρώ  (της σειράς «Ευρώπη») και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του, και πως μπορούν να μεταφέρουν τις πληροφορίες αυτές στους πελάτες τους, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
 
«Το ενημερωτικό φυλλάδιο παροτρύνει τα καταστήματα και τις μικρές επιχειρήσεις να διασφαλίσουν ότι τα μηχανήματα επεξεργασίας τραπεζογραμματίων και οι συσκευές εξακρίβωσης της γνησιότητας τραπεζογραμματίων που διαθέτουν έχουν προσαρμοστεί, ώστε να δέχονται το νέο τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
 
Το ενημερωτικό φυλλάδιο περιλαμβάνει και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από τους φορείς που κατ' επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά για την προσαρμογή του εξοπλισμού τους, ώστε να δέχεται το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ. 
 
Επίσης, υπενθυμίζει ότι η γνησιότητα των χαρτονομισμάτων επαληθεύεται εύκολα και χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, με τη μέθοδο των τριών ελέγχων (έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία).
 
Η διανομή του ενημερωτικού φυλλαδίου ξεκίνησε τη Δευτέρα στη Φινλανδία και στην Εσθονία και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διάθεσή του σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης. 
 
Αν επιθυμείτε να παραγγείλετε επιπλέον αντίτυπα του ενημερωτικού φυλλαδίου, επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.nea-trapezogrammatia-euro.eu.
 
Πηγή: ΕΚΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...