Planet Stars Spor Μουντιάλ 2014: Γερμανία Οι «αετοί» διέσυραν την Πορτογαλία με 4-0 (vds+pics)

Το 100ο ματς των Γερμανών σε Mundial – η πρώτη ομάδα που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό - δεν ήταν απλά νικηφόρο, αλλά θριαμβευτικό. Οι «αετοί» διέσυραν την Πορτογαλία με 4-0ξεκινώντας εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις τους στο Mundial της Βραζιλίας - σε αντίθεση με τους Ίβηρες που απογοήτευσαν - κι έδειξαν ότι δικαίως συγκαταλέγονται στα φαβορί για κατάκτηση της κούπας.


Η Γερμανία, υπό το βλέμμα της Καγκελαρίου Μέρκελ που πριν το ματς είχε δηλώσει «περιμένω να νικήσουμε σήμερα ή τουλάχιστον προσεύχομαι για αυτό. Ελπίζω μετά από αυτή τη νίκη να ακολουθήσουν άλλες έξι», παρατάχθηκε με ένα σύστημα 4-1-4-1 και τον Μίλερ στην κορυφή, αλλά αυτό το γεγονός διόλου της στέρησε τη δυνατότητα να είναι επιθετική.

 Αλλωστε ο άσος της Μπάγερν σημείωσε χατ τρικ φτάνοντας τα 20 γκολ στην 50η του εμφάνιση με τη φανέλα των «αετών», ενώ κέρδισε και την αποβολή του Πέπε στο 37'. Αλλα ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Μόλις στο 11' ο Ζοάο Περέιρα έπιασε από τον ώμο μέσα στην περιοχή τον Γκέτσε, που έπεσε στο έδαφος και ο Σέρβος Μάζιτς έδειξε την άσπρη βούλα. Περισσότερο κέρδισε το πέναλτι ο Γκέτσε, παρά το έκανε ο Περέιρα, που αντίκρισε και την κίτρινη κάρτα. Το 1-0, πάντως, το έκανε στο 12' από την άσπρη βούλα ο Μίλερ, ο οποίος σκόραρε στο 45' με σουτ από το ύψους του πέναλτι (και ύστερα από μπαλιά του Κροός) για το 2-0, όπως και στο 78' με προβολή ύστερα από μπαλιά του Σούρλε.

 Νωρίτερα είχε μεσολαβήσει στο 32' το γκολ με κεφαλιά – «δυναμίτη» από τον Χούμελς (ύστερα από κόρνερ του Κροος), που πήδηξε πιο ψηλά από δύο αντιπάλους του, όπως και η αποβολή του Πέπε στο 37'.

Ο στόπερ της Ρεάλ Μαδρίτης χτύπησε τον Μίλερ με τα χέρια στο πρόσωπο σε διεκδίκηση της μπάλας και ο διαιτητής πηγαίνοντας με το… γράμμα του νόμου τον απέβαλε. Οι Πορτογάλοι, που μετά το 1-0 είχαν δύο ευκαιρίες και στο 28' έχασαν τον Αλμέιδα με τραυματισμό, κατέρρευσαν μετά την αποβολή και ειδικά μετά την επίτευξη του 3-0. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά στους Πορτογάλους στο 65΄υπέστη θλάση ο Φάμπιο Κοεντράο και αποχώρησε και αυτός αναγκαστικά από τον αγωνιστικό χώρο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να «μιλούν» για τραυματισμό που θα του στερήσει τη συμμετοχή στο υπόλοιπο τουρνουά.

Το πρόβλημα με Χούμελς

Αναγκαστική αλλαγή έκαναν και οι Γερμανοί με τον σκόρερ του δεύτερου τέρματος, Χούμελς, ν' αποχωρεί υποβασταζόμενος από το γήπεδο. Η κατάστασή του θα εκτιμηθεί αύριο (17/6).

Ο ωσεί παρών Ρονάλντο και το πέναλτι που δεν δόθηκε

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, τέλος, στον οποίο και ήταν στραμμένα στην έναρξη του αγώνα όλα τα βλέμματα, δεν φάνηκε καθόλου στη διάρκεια του ματς! Ήταν ωσεί παρών, αν και ο ίδιος όπως και οι συμπαίκτες του διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα για πέναλτι που δεν δόθηκε στο 75' σε μαρκάρισμα του Χέβεντες στον Έντερ εντός περιοχής!

Οι Πορτογάλοι, εν κατακλείδι απογοήτευσαν στην πρεμιέρα τους και παρά τα παράπονα που έχουν από τη διαιτησία ήταν κατώτεροι του αναμενομένου και μοιραία ηττήθηκαν από τους Γερμανούς, που έφτασαν τις 10 νίκες στα 18 μεταξύ τους ματς (πέντε ισοπαλίες και τρεις νίκες των Πορτογάλων, τα υπόλοιπα).

ΣΚΟΡΕΡ: 12΄πεν., 45', 78' Μίλερ, 32Χούμελς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 11' Ζοάο Περέιρα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 37' Πέπε (απευθείας κόκκινη)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάζιτς (Σερβία)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Μερτεζάκερ, Χούμελς (72 λ.τρ. Μουστάφι), Χέβεντες, Λαμ, Κεντίρα, Κρόος, Γκέτσε, Εζίλ, Μίλερ (82'΄Ποντόλσκι).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Πάουλο Μπέντο): Ρουί Πατρίσιο, Κοεντράο (65' λ.τρ. Αντρέ Αλμέιδα), Περέιρα, Πέπε, Αλβες, Μουτίνιο, Μεϊρέλες, Βελόσο (46' Ρικάρντο Κόστα), Νάνι, Ρονάλντο, Ούγκο Αλμέιδα (28' λ.τρ. Έντερ).

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασίλης Μότσης

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...