Χαρτοφυλάκιο για τη Μετανάστευση ή την Ανεργία, διεκδικεί ο Αβραμόπουλος

Τι ζητάει η Αθήνα από τον Γιούνκερ - Αρμοδιότητες που θα συμβάλουν στην ικανοποίηση ζητημάτων που αφορούν άμεσα την ελληνική κοινωνία και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας επιδιώκει να δοθούν στον Έλληνα Επίτροπο ο Αντώνης Σαμαράς.

Με στόχο την ανάληψη ενός σημαντικού για τα ελληνικά ενδιαφέροντα χαρτοφυλακίου επελέγη από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
  
Στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν της ανακοίνωσης του ονόματος του κ. Αβραμόπουλου, η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, διεκδίκησε ο νέος Επίτροπος στη σύνθεση της Κομισιόν να έχει αρμοδιότητες που θα συμβάλουν στην ικανοποίηση ζητημάτων που αφορούν άμεσα την ελληνική κοινωνία και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό θα επιδιωχθεί ο κ. Αβραμόπουλος να αναλάβει αναβαθμισμένο  χαρτοφυλάκιο που να περιλαμβάνει το καίριο για τη χώρα μας ζήτημα της Μεταναστατευτικής Πολιτικής ώστε να ενισχυθούν οι ευρωπαϊκές πολιτικές για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων αλλά και την αναθεώρηση του «Δουβλίνου ΙΙ» που μεταφέρει όλο το βάρος αντιμετώπισης των μεταναστευτικών κυμάτων στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.
Εναλλακτικά, επίσης, η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει για λογαριασμό του νέου Επιτρόπου τις αρμοδιότητες για τις Εσωτερικές Υποθέσεις οι οποίες περιλαμβάνουν σημαντικά κοινοτικά κονδύλια, καθώς και το καίριο για τη χώρα μας ζήτημα της αντιμετώπισης της ανεργίας.

Το ζήτημα του χαρτοφυλακίου του κ. Αβραμόπουλου θα συζητηθεί κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στις 4 Αυγούστου στην Αθήνα ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος θα ξεκινήσει από την Ελλάδα τον γύρο των επισκέψεων στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προκειμένου να συζητήσει για τις αρμοδιότητες που θα ανατεθούν σε καθένα από τους 28 Επιτρόπους.
Πάντως, σε ό,τι αφορά τα σενάρια που ξεκίνησαν για τη διαδοχή του κ. Αβραμόπουλου στην κυβέρνηση, οι εικασίες που ξεκίνησαν μόλις ανακοινώθηκε επίσημα η υποψηφιότητά του για την Επιτροπή «πάγωσαν», καθώς έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν προτίθεται να παραιτηθεί άμεσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...