ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ* Χωρίς ρεύμα το μεγαλύτερο μέρος της Λαμίας – άγνωστο πότε θα διορθωθεί η βλάβη

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκεται από τις 8:00 το πρωί το μεγαλύτερο μέρος της πόλης της Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διακοπή οφείλεται σε βλάβη που προκλήθηκε στο υπόγειο δίκτυο κατά τη διάρκεια τεχνικών έργων.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, η ζημιά είναι μεγάλη και άγνωστο παραμένει το πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ δίπλα στη Χαλκίδα
Η δόνηση έγινε έντονα αισθητή σε πολλές περιοχές της Αθήνας.

Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών σημειώθηκε στις 12:46 το μεσημέρι μεταξύ Εύβοιας και Αθήνας, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Το επίκεντρο εντοπίζεται σε απόσταση περίπου 13 χιλιομέτρων ανατολικά της Χαλκίδας και 56 χιλιομέτρων βόρειας της πρωτεύουσας.Η δόνηση έγινε έντονα αισθητή σε πολλές περιοχές της Αθήνας.

Με μπλόκο στο άνοιγμα καταστημάτων την Κυριακή απειλούν οι εργαζόμενοι
Να μην επιτρέψουν το άνοιγμα των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή απειλούν οι φορείς των εμποροϋπαλλήλων με αφορμή την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων σε 10 περιοχές της χώρας.

Να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ζητούν οι εμπορικοί σύλλογοι, ενώ σε 24ωρη απεργία κατέρχονται την Κυριακή οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα, με απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ).

Εν τω μεταξύ τη Δευτέρα, 14 Ιουλίου, αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 30 Αυγούστου.

Επίσης, στις 20 Ιουλίου ημέρα Κυριακή, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη τη χώρα από 11:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.
Μάχη με τις φλόγες στην Πύλο, καλύτερη εικόνα στην Υλίκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή Αμυγδαλίτσα στην Πύλο Μεσσηνίας, η οποία καίει κυρίως πουρνάρια και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 15 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες και 23 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού ένα αεροσκάφος, ένα ελικόπτερο και τρία αεροπλάνα τύπου Pezetel.

Την ίδια στιγμή, καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που καίει από χθες Πέμπτη κοντά στη λίμνη Υλίκη της Βοιωτίας.

Επί τόπου βρίσκονται 3 πυροσβεστικά οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Ιερά Μονή Αγάθωνος

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Ιερά Μονή Αγάθωνος στο Νομό Φθιώτιδος σύμφωνα με την πυροσβεστική.

<p><a href="http://www.civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/140711.gif">Download Original</a></p>

Απορρίφθηκε ομόφωνα η πρόταση για δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ

Απορρίφθηκε από το Α’ θερινό τμήμα της Βουλής η πρόταση της αντιπολίτευσης για διενέργεια δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ».

Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της συνεδρίασης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, η πρόταση δεν συμπλήρωσε τα 2/5 του συνόλου των βουλευτών, ήτοι 120 έδρες.


Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία.

Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος μόνο η ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή, χωρίς όμως να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία.

Από την όλη διαδικασία απείχαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ.

Κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αρνήθηκε η πρόταση του να αθροιστεί με αυτή της ΧΑ, όπως έκανε η ΔΗΜΑΡ, τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «θέλει το Μουτζούρη, αλλά όχι τη Μουτζούρα».

Προσέθεσε πως η Κουμουνδούρου θέλει να αποφύγει τα «αποκαλυπτήρια» των πολιτικών της προθέσεων.Σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη, ο Αλέξης Τσίπρας «απέτυχε και στην πρόβα τζενεράλε που επιχείρησε εν όψει της προεδρικής εκλογής».

Για «πολιτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με ΧΑ» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Για κίνηση «πολιτικού τακτικισμού» από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Θανάσης Μπούρας, γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας την Κουμουνδούρου πως προσπάθησε να «ομαδοποιήσει» τα κόμματα και τους βουλευτές και να μαζέψει 120 βουλευτές.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ.

Από το περιστύλιο της Βουλής, όπου βρίσκεται σύσσωμη, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζανης κατήγγειλε τη διαδικασία και έκανε λόγο για «κοινοβουλευτική συνεδρίαση παρασυναγωγής», την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν νομιμοποιεί.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης από τους ανεξάρτητους βουλευτές είπε ότι δεν μπορούν 51ενας βουλευτές να αποφασίζουν για 120 που έχουν υπογράψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...