Ομπάμα: “Καρκίνος που πρέπει να νικηθεί οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους”

Την αυθεντικότητα του βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλει, από τους μαχητές του Ισλαμικού κράτους επιβεβαίωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε έκτακτο διάγγελμα του, αποκαλώντας το έγκλημα ειδεχθές.
“ Οι ΗΠΑ θα συνεχίζουν να κάνουν ό,τι πρέπει για να προστατέψουν τους πολίτες της.
Θα είμαστε σε εγρήγορση και θα είμαστε αμείλικτοι. Όταν κάποιοι κάνουν κακό σε Αμερικανούς πολίτες, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται προκειμένου η δικαιοσύνη να αναλάβει δράση ενάντια στους μαχητές του ΙΚΙΛ. “
Τις διακοπές του διέκοψε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, καθώς ο δήμιος του Φόλει, έχει ξεκάθαρα βρετανική προφορά.
“Είναι βαθιά σοκαριστικό, αλλά γνωρίζουμε ότι πολλοί Βρετανοί πολίτες έχουν ταξιδέψει στο Ιράκ και την Συρία και έχουν μυηθεί στον εξτρεμισμό και την βία. Θα πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειες μας να σταματήσουμε αυτή τη βιαιότητα.
Συγκίνηση προκαλεί το δράμα που ζουν οι γονείς και οι συγγενείς του 40χρονου δημοσιογράφου, που έχασαν τον άνθρωπο τους με τόσο βάναυσο τρόπο.
“Ξέραμε ότι ήταν ο Τζιμ. Δεν παρακολουθήσαμε το βίντεο,” δήλωσε η μητέρα του
“ Για να απαντήσω στο ερώτημα σας, αυτό που έγινε είναι απαίσιο. Οι άνθρωποι πεθαίνουν με πολλούς τρόπους, αλλά αυτό ήταν αποτρόπαιο. Με συντρίβει ο πόνος που θα ένιωσε, και πόσο φρικτός είναι ο τρόπος με τον οποίο έγινε αυτή η εκτέλεση. Αυτό που έγινε αποδεικνύει το κουράγιο του. Ήταν ένας ήρωας μέχρι τέλους”, είπε συντετριμμένος ο πατέρας του άτυχου δημοσιογράφου.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...