Η επισκεψη του Αλεξη Τσιπρα στο Αγιο Ορος (ΦΩΤΟ)

Την Αθωνική πολιτεία και Μονές του Αγίου Όρους, επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους ώστε να ενημερωθεί και από κοντά για τα θέματα που αφορούν την Αθωνική Πολιτεία.

Θερμής υποδοχής έτυχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από τους Αγιορείτες και εξέφρασε το θαυμασμό του στην υπερχιλιόχρονη παράδοση και προσφορά του Αγίου Όρους αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη ιστορική, πολιτισμική και θρησκευτική σημασία της Αθωνικής Πολιτείας.
«Πιστεύουμε ότι η ελληνική πολιτεία έχει χρέος να προστατεύσει αυτή την πολιτιστική κληρονομιά. Ο ειλικρινής σεβασμός με τον οποίο προσεγγίζουμε την ιστορία σας μας οδηγεί την διάθεση να είμαστε αρωγοί στις ανάγκες της ιεράς σας κοινότητας, από όποια θέση ο ελληνικός λαός επιλέξει να έχουμε ευθύνη στο απώτερο μέλλον», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με την Διοίκηση του Αγίου Όρους και επισκέφθηκε τις κρατικές δομές (λιμεναρχείο, πυροσβεστικό σταθμό κτλ). Ο Αλ. Τσίπρας συνοδεύεται από τους Γιάννη Αμανατίδη, Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τα Θρησκεύματα, Μάκη Λυκόπουλο, αρμόδιο της θεματικής Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και Νίκο Παππά, διευθυντή του γραφείου του.
oros3
oros5
oros
oros2πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...