Μπλόκο από Κυρ. Μητσοτάκη και άλλα «γαλάζια» στελέχη στην επιστροφή Καρατζαφέρη! Εκτεθειμένος ο Γεωργιάδης

Εντονες αντιδράσεις εντός της Ν.Δ. έχει προκαλέσει το πρόσφατο «άνοιγμα» του Αδωνη Γεωργιάδη προς όλους όσους ανήκουν στον χώρο της κεντροδεξιάς για επιστροφή τους στη Ν.Δ. Ο ένας μετά τον άλλον «γαλάζιοι» βουλευτές παρεμβαίνουν δημοσίως, σαφώς πιο προσεκτικοί στις διατυπώσεις τους, βάζοντας συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την περίφημη διεύρυνση του κόμματός τους.



Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, τόνισε: «Ενδεχομένως η Ν.Δ. να έγινε καλύτερη που έφυγαν κάποιοι άνθρωποι. Το ποιος θα έρθει στη Ν.Δ. δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα πολιτικού παζαριού. Δεν νομίζω ότι μπορώ να καθίσω στα ίδια έδρανα με ανθρώπους που έφυγαν από το κόμμα και βρέθηκαν απέναντί μας και με αποκαλούσαν “γερμανοτσολιά και φασίστα” (αιχμές προς ΑΝ.ΕΛ.). Κάποιοι», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, «επέλεξαν να φύγουν και να κάνουν δικούς τους κομματικούς σχηματισμούς. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μαντρί... Θα πρέπει να απευθυνθεί στους πολίτες που δεν τοποθετούνται στα άκρα του πολιτικού φάσματος, καθώς ο χώρος του Κέντρου παραμένει... ορφανός».


Ιδιας λογικής ήταν και οι παρεμβάσεις του Ανδρέα Ψυχάρη και του Γιώργου Βλάχου. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει το αυτονόητο» σημείωσε ο κ. Ψυχάρης στο twitter, ενώ ο κ. Βλάχος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του εκτίμησε ότι «κακώς άνοιξε ο διάλογος περί επιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη».


Αλλά και ο Γιάννης Καράμπελας μέσω twitter ανέφερε ότι «τα άκρα είναι άκρα και δεν χρειάζονται επαναπροσδιορισμό», ενώ και σε συνέντευξή του τόνισε ότι «αν βάλεις τους λύκους μέσα στο μαντρί που φυλάς τα πρόβατα, το πιθανότερο είναι να χάσεις όλα τα πρόβατα... Το θέμα Καρατζαφέρη δεν χρειάζεται καν να το συζητάμε, τον Πάνο Καμμένο δεν τον θέλω καν στο κόμμα».


Την άποψη ότι «το πρόβλημα της Ν.Δ. δεν είναι οι ευκαιριακές μετεγγραφές αμφίβολης αποτελεσματικότητας» διατύπωσε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος (Real FM), ενώ, από την πλευρά του, ο Αδωνις Γεωργιάδης εμμένει στις απόψεις του. Οπως είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό, «είναι ώρα συσπείρωσης της Δεξιάς. Εφόσον η ελληνική Δεξιά διασπάστηκε λόγω Μνημονίων, τώρα πρέπει να ξαναθυμηθούμε αυτά που μας ενώνουν».



Φίλιππο Πανταζή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...