Σούπερ Λίγκα: «Περίπατος» του ΠΑΟΚ με ΟΦΗ (4-0) και...κορυφή

«Φωτοβολίδα» αποδείχθηκε η ήττα του ΠΑΟΚ στο κύπελλο από την Καλαμαριά (0-1). Ο «δικέφαλος» του Βορρά συνέτριψε με 4-0 τον ΟΦΗ στην Τούμπα και από σήμερα απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στη Σούπερ Λίγκα, μετά από 5 αγωνιστικές.

Τέσσερα 24ωρα πριν την ευρωπαϊκή του αναμέτρηση με τη Γκινγκάμπ, το συγκρότημα του Άγγελου Αναστασιάδη απέδειξε ότι το ανεπιτυχές αποτέλεσμα με τους Πόντιους, την περασμένη Πέμπτη, ήταν μία...κακή παρένθεση.
Με εκπληκτικό passing game στα πρώτα 45 λεπτά, διαρκές πρέσινγκ και σχεδόν απόλυτη ευστοχία, ο ΠΑΟΚ έκλεισε προηγούμενος με 4-0, δίδοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στην επανάληψη.
Ο ΟΦΗ αιφνιδιάστηκε στο 2ο λεπτό κι από κει και πέρα κατέρρευσε. Μέσα σε 18 λεπτά (27΄-45΄) δέχτηκε τρία γκολ και γνώρισε την πιο βαριά ήττα του στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.
Ο Ρατς στο 2΄ και στο 43΄ με απευθείας κτύπημα φάουλ εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή του «δικεφάλου». Στο 22΄ ο Λόρια και το δοκάρι σταμάτησαν τα σουτ των Σκόνδρα και Κάτσε, ωστόσο, στο 27΄ ο Μακ με άψογο τελείωμα έκανε το 2-0. Ακριβώς στην εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Αθανασιάδης, αφού προηγουμένως η μπάλα είχε βρει δύο φορές στο δοκάρι του Λόρια, πέτυχε το 4-0 κι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των γηπεδούχων.
Το ευρύ σκορ του πρώτου μέρους ήταν λογικό να...ρίξει το ρυθμό του ΠΑΟΚ στην επανάληψη. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να πετύχε το «γκολ της τιμής» και στο 66΄ είχε την ευκαιρία με το δοκάρι να σταματάει το σουτ του Τζορτζ.



Σούπερ Λίγκα: Ισοπαλία στο Παγκρήτιο




ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ
Ο παίκτης του Εργοτέλη Μανώλης Τζανακάκης (αριστερά) και ο παίκτης του Παναιτωλικού Γιώργος Φωτάκης (δεξιά) διεκδικούν την μπάλα.

Στο 1-1 έμειναν Εργοτέλης και Παναιτωλικός στο Παγκρήτιο, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.
Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη δεν έδωσε συνέχεια στα «τρίποντα», μετά το «διπλό» στο Βόλο επί της Νίκης, ενώ οι Αγρινιώτες απέσπασαν την 3η εφετινή τους ισοπαλία σε 5 παιχνίδια.
Ο Εργοτέλης ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του ματς στα πρώτα 20 λεπτά, χωρίς να χάσει, όμως, τη μεγάλη ευκαιρία. Στο 3΄ ο Ράφαελ μπλόκαρε σταθερά την κεφαλιά του Μεγί, ενώ στο 20΄ και 22΄ τα σουτ του Βλαχοδήμου πέρασαν πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βραζιλιάνου γκολκίπερ του Παναιτωλικού.
Κι ενώ στο 24΄ ο Νόσκοβιτς από πολύ κοντά αστόχησε με την προβολή που επιχείρησε, στην αντεπίθεση που έγινε η ομάδα του Αγρινίου πήρε το προβάδισμα. Σκόρερ ο Μορένο με τακουνάκι μετά τη σέντρα του Κάπελ, με το σκόρερ του αγώνα να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 33΄ να κάνει το 0-2. Προ κενής εστίας, μετά την άστοχη έξοδο του Τσέρνι, έστειλε τη μπάλα άουτ!
Ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Παναιτωλικός έφτασε μία ανάσα από το δεύτερο τέρμα, αλλά αυτή την φορά ο Τσέρνι ήταν ο νικητής στο τετ-α-τετ που είχε με τον Κάπελ.
Αποφασισμένοι να τα παίξουν όλα για όλα μπήκαν οι Κρήτες στο δεύτερο μέρος και στο 54΄ ο Χαλκιαδάκης δεν κατάφερε από πολύ κοντά να νικήσει το Ράφαελ. Το 1-1, όμως, δεν άργησε να έρθει. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Λυκογιάννης με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ έφερε το παιχνίδι στα ίσια.
Παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο υπόλοιπο του αγώνα, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και ο Παναιτωλικός έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από το Παγκρήτιο.

Σούπερ Λίγκα: Πέρασε από τη Λιβαδειά η Κέρκυρα (3-2)




ICON PRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ
Με το...καλημέρα στο παιχνίδι η Κέρκυρα «πάγωσε» τους Βοιωτούς. Μόλις στο 5ο λεπτό, από πάσα του Ζορμπά, ο Χαβίτο δεν είχε κανένα πρόβλημα να ανοίξει το σκορ και να βάλει μπροστά τους «Φαίακες».

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Λεβαδειακού πέτυχε η Κέρκυρα με 3-2, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.
Η εξαιρετική πορεία της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου στο ξεκίνημα της σεζόν συνεχίζεται. Οι «Φαίακες», που από το 78ο λεπτό έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μαρκόβσκι, πέτυχαν την 2η σερί νίκη τους, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Χαβίτο που πέτυχε δύο γκολ. Ο Λεβαδειακός έμεινε χωρίς «τρίποντο» στο πρωτάθλημα και, πλέον, το μέλλον του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο διαγράφεται εξαιρετικά αβέβαιο.
Με το...καλημέρα στο παιχνίδι η Κέρκυρα «πάγωσε» τους Βοιωτούς. Μόλις στο 5ο λεπτό, από πάσα του Ζορμπά, ο Χαβίτο δεν είχε κανένα πρόβλημα να ανοίξει το σκορ και να βάλει μπροστά τους «Φαίακες».
Το γκολ «ξύπνησε» τους γηπεδούχους, που ανέλαβαν πλήρως τα ηνία του ματς και πίεσαν την Κέρκυρα για την ισοφάριση. Στο 13΄ το σουτ του Κονέ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Σέτκους, ωστόσο, πέντε λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης με διπλή προσπάθεια μετά από σέντρα του Βούκσεβιτς έφερε το ματς στα ίσια (1-1).
Ακολούθησε νέα καλή φάση για τους Βοιωτούς στο 24΄ με το σουτ του Ορτέγκα να περνάει άουτ. Κόντρα ση ροή του αγώνα κι ενώ οι γηπεδούχοι πίεζαν για το δεύτερο γκολ, η Κέρκυρα σε μία από τις λίγες αντεπιθέσεις που έκανε κατάφερε να πάρει ξανά το προβάδισμα.
Από το σουτ του Κόντου στο 39΄ και την προσωρινή απόκρουση του Πρζιρόφσκι, ο Μαρκόβσκι πήρε το...ριμπάουντ κι από κοντά «έγραψε» του 2-1 για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου.
Οι φιλοξενούμενοι πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στο 61΄, με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Χαβίτο, ο οποίος με σουτ νίκησε τον Πρζιρόφσκι κι έκανε το 3-1.
Δεν το έβαλαν κάτω οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη και στο 70΄ ήρθε η μείωση του σκορ και πάλι με τον Κονέ, αυτή την φορά με απευθείας κτύπημα φάουλ (2-3).
Το ματς έγινε πραγματικό «θρίλερ» μετά το 78ο λεπτό, όταν ο Μαρκόβσκι πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια, μετά την αποβολή του με δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε τρία λεπτά! Οι παίκτες του Λεβαδειακού πίεσαν ασφυκτικά την εστία του Σέτκους για να φτάσουν,τουλάχιστον, στην ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφεραν κι έτσι μετά από 5 αγωνιστικές έμειναν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.
 


Σούπερ Λίγκα: Η Βέροια επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα




ICON PRESS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
Δύο σουτ του Καλτσά, στο 21΄ και 25΄ δε βρήκαν το στόχο, ενώ στο 34΄ από τη συνεργασία, Ντουμίτρου-Κάμπορα, ο τελευταίος βρέθηκε σε επίκαιρη θέση, αλλά η έγκαιρη έξοδος του Βελλίδη απεσόβησε τα χειρότερα για τους Γιαννιώτες

Την τέταρτη εφετινή της νίκη, με την οποία ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας, πέτυχε στην έδρα της η Βέροια επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Μία εβδομάδα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, η ομάδα της Ημαθίας απέδειξε ότι η μέχρι τώρα πορεία της στη Σούπερ Λίγκα δεν είναι τυχαία. Μετά την αποβολή του Ντάσιου πριν τη λήξη του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» με συνοπτικές διαδικασίες το ματς στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και ελπίζουν σε στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ (20:30) για να παραμείνουν στο ρετιρέ της βαθμολογίας.
Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος είχε λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, ωστόσο, ο ρυθμός του ήταν γρήγορος, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχό του.
Ο ΠΑΣ προσπάθησε με αντεπιθέσεις να γίνει απειλητικός, αλλά πέραν της σέντρας του Τσάβες στο 1ο λεπτό, που μπλόκαρε ο Καντιμοίρης, στο υπόλοιπο διάστημα οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη βρίσκονταν διαρκώς σε θέση άμυνας.
Δύο σουτ του Καλτσά, στο 21΄ και 25΄ δε βρήκαν το στόχο, ενώ στο 34΄ από τη συνεργασία, Ντουμίτρου-Κάμπορα, ο τελευταίος βρέθηκε σε επίκαιρη θέση, αλλά η έγκαιρη έξοδος του Βελλίδη απεσόβησε τα χειρότερα για τους Γιαννιώτες.
Η πλάστιγγα του αγώνα έγειρε προς τη μεριά της Βέροιας μετά το 30ο λεπτό και την αποβολή του Ντάσιου με δεύτερη κίτρινη κάρτα (είχε δεχθεί την πρώτη 17 λεπτά νωρίτερα). Ο αμυντικός του ΠΑΣ επιδίωξε να ξεγελάσει το διαιτητή με την πτώση του στην περιοχή από μαρκάρισμα του Αμαραντίδη, ωστόσο, όπως φάνηκε και στο τηλεοπτικό ριπλέι δεν υπήρξε παράβαση και σωστά ο ποδοσφαιριστής της ομάδας των Ιωαννίνων παρατηρήθηκε με κάρτα για...θέατρο.
Η ανωτερότητα της Βέροιας «καρποφόρησε» στο 54΄. Μετά το μακρινό πλάγιο προς την περιοχή του ΠΑΣ και την κεφαλιά-πάσα του Μπατιόν, ο Κάμπορα άνοιξε το σκορ για τη «βασίλισσα» του Βορρά (1-0).
Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε στο 56΄, όταν έγινε το 2-0 για τους γηπεδούχους με τον Καλτσά, μετά από ενέργεια του Ντουμίτρου.


Νίκησε χωρίς να πείσει ο Παναθηναϊκός, 1-0 τη Νίκη Βόλου




ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ
Ο Αμπντούλ Τζελέελ Ατζαγκούν (αριστερά), παίκτης του Παναθηναϊκού, πανηγυρίζει μετά την επίτευξη γκολ κατά τη διάρκεια του αγώνα της Super League Ελλάδας μεταξύ των ομάδων του Παναθηναϊκού και της Νίκης Βόλου στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Απόντος του Μάρκους Μπεργκ ο Παναθηναϊκός δεν έχει το εύκολο γκολ στα περισσότερα παιχνίδια του, κάτι που αποδείχθηκε και σήμερα με την «ισχνή» -ως προς το σκορ- επικράτηση των «πράσινων» επί της Νίκης Βόλου (1-0) στο «Απόστολος Νικολαΐδης».
Μια νίκη που φέρνει τον Κυπελλούχο Ελλάδας ισόβαθμο των Ολυμπιακού, Ατρόμητου και ΠΑΟΚ στους 10 βαθμούς, ένα αποτέλεσμα που άφησε τη θεσσαλική ομάδα ουραγό και χωρίς συγκομιδή στο πρωτάθλημα.
Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας, κάτι απολύτως λογικό και φυσιολογικό καθώς οι «πράσινοι» το κάνουν και με πολύ καλύτερους αντίπαλους, όμως παρά την ταχύτητα με την οποία κυκλοφορούσαν την μπάλα οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή και να δημιουργήσουν ευκαιρίες.
Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου είχαν εστιάσει στο παιχνίδι από τα άκρα, με τους πλάγιους μπακ Μπούρμπο και Νάνο να προωθούνται συνεχώς και τους Ντίνα, Ζέκα να προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγματα στους Βολιώτες από τις πλευρές, καθώς με τρεις κεντρικούς μέσους οι φιλοξενούμενοι είχαν μπλοκάρει την ανάπτυξη από τον άξονα και αμύνονταν πολύ εύκολα.
Η πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα καταγράφηκε στο 21΄, όταν Ντίνας και Πράνιτς συνδυάστηκαν ωραία, ο πρώτος βρήκε απέναντι στον Ταΐρη αλλά ο τερματοφύλακας της Νίκης απέκρουσε. Δύο σουτ του Ατζαγκούν στο δίλεπτο 32΄-33΄ έφυγαν άουτ, όχι όμως και το τρίτο που ο νεαρός Νιγηριανός επιχείρησε στο 42΄ από την πάσα του Πράνιτς και το οποίο δεν κατόρθωσε να «βγάλει» ο τερματοφύλακας των Θεσσαλών, στη φάση του 1-0.
Στην πρώτη… υποψία ευκαιρίας που δημιούργησε η Νίκη Βόλου, ο Τζιώρας δέχθηκε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι αλλά αιφνιδιάστηκε κι ο Κουτρουμπής βρήκε το χρόνο για να τον σταματήσει, ενώ ένα σουτ του Πράνιτς στο 65΄ κι άλλο ένα του Κουτρουμπή στο 70΄ βρήκαν τον Ταΐρη σε πλήρη ετοιμότητα.



ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ
Με τους Ζέκα και Ντίνα να έχουν «κατεβάσει στροφές» στο δεύτερο ημίχρονο είχε απομείνει ο Πράνιτς να προσπαθεί στην οργάνωση, ενώ βλέποντας την κάμψη της αντίπαλης μεσαίας γραμμής οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να γίνουν «τολμηροί» ανεβάζοντας τις γραμμές τους και ψάχνοντας τις προϋποθέσεις που θα οδηγούσαν στην ανατροπή της κατάστασης. Η αποβολή του Αργυρίου με δύο κίτρινες σε ένα λεπτό (83΄-84΄), όμως, με τον διαιτητή Αμπάρκιολη να εξαντλεί την αυστηρότητά του στη δεύτερη περίπτωση, όχι μόνο δεν επέτρεψε στη Νίκη να «ξεμυτίσει» άλλο, μα οι φιλοξενούμενοι κινδύνεψαν να δεχθούν κι άλλο γκολ στο φάουλ του Ντίνα (85΄), το σουτ του Κλωναρίδη (86΄) και την προσπάθεια του Πέτριτς στις καθυστερήσεις.
 

Θρίαμβος Ατρόμητου, 1-0 τον Ολυμπιακό




Ο Ολυμπιακός δεν είχε νικήσει στον μοναδικό εκτός έδρας αγώνα του στο φετινό πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και δεν το έπραξε ούτε απόψε. Ακόμη χειρότερα, πλήρωσε αυτή την αδυναμία στο Περιστέρι, όπου γνώρισε την πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα χάνοντας από τον Ατρόμητο 1-0, με γκολ που σημείωσε ο Καραμάνος που ανήκει στους «ερυθρόλευκους»!
Καλύτερο ντεμπούτο στον πάγκο της νέας ομάδας του ο Ρικάρντο Σα Πίντο δεν θα μπορούσε να περιμένει. Η έλευση του Πορτογάλου τεχνικού έφτιαξε το κλίμα στα αποδυτήρια, τόνωσε την αυτοπεποίθηση των γηπεδούχων κι αυτό μεταφράστηκε στην ίσως μεγαλύτερη φετινή νίκη του Ατρόμητου, απέναντι σε έναν αντίπαλο που το σώμα των παικτών του ήταν στο Περιστέρι αλλά το μυαλό τους τέσσερις ημέρες μπροστά, στον αγώνα της Τετάρτης με τη Μάλμε.
Κακοί στο πρώτο ημίχρονο και με ανασταλτική λειτουργία... ανέκδοτο, οι παίκτες του Μίτσελ θαρρείς και προκαλούσαν τους αντίπαλους να σκοράρουν κι αυτοί τελικά ανταποκρίθηκαν, αφού στο τετράλεπτο 22΄-26΄ είχαν χάσει τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να μπουν μπροστά στο σκορ: στο 22΄ και το 25΄ με τον Καραμάνο (κεφαλιά άουτ και σουτ που απέκρουσε ο Ρομπέρτο) και στο 26΄ με τον Παπάζογλου, που δεν κατόρθωσε να νικήσει τον Ισπανό τερματοφύλακα.
Τελικά αυτό το έκανε ο Καραμάνος στο 29΄ αξιοποιώντας την τρίτη τελική προσπάθειά του, με τους αμυντικούς του Ολυμπιακού απλά να τον παρακολουθούν και ουδείς να τον παρεμποδίζει τη στιγμή του σουτ, ενώ στο 34΄ ο ίδιος ανάγκασε τον Ρομπέρτο σε νέα σπουδαία απόκρουση, βρίσκοντας πάλι ελεύθερο χώρο!
Η πίεση του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο αποδείχθηκε άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος, αφού οι φιλοξενούμενοι μπορεί να είχαν κατοχή αλλά δεν απείλησαν τον Ατρόμητο παρά μόνο σε δύο περιπτώσεις, στο 60΄ με την κεφαλιά του Μήτρογλου που έφυγε άουτ και στο 71΄ με τον Τσέναμο να αποκρούει δύσκολα τη σέντρα-σουτ του Μανιάτη.
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν σκόραραν για πρώτη φορά στους φετινούς επίσημους αγώνες τους και το πλήρωσαν με μια ήττα που τους φέρνει πια ισόβαθμους στην κορυφή τόσο με τον Ατρόμητο, που έφτασε στους 10 βαθμούς όσο και με τον ΠΑΟΚ, που αύριο υποδέχεται τον ΟΦΗ κι έχει την ευκαιρία να μείνει μόνος στην πρώτη θέση.
 


Όρθια στη Νέα Σμύρνη η Ξάνθη, 1-1 με Πανιώνιο




ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ
Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα αλλά δεν απειλούσαν την αντίπαλό τους, αντίθετα με την Ξάνθη που στην πρώτη οργανωμένη επίθεσή της άνοιξε το σκορ.

Η Ξάνθη αγωνίστηκε για μία ώρα με ποδοσφαιριστή λιγότερο στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο αλλά κατόρθωσε να φύγει από τη Νέα Σμύρνη κερδίζοντας ένα βαθμό, καθώς απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην αναμέτρηση με τους «κυανέρυθρους», που τελέστηκε στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα.
Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα αλλά δεν απειλούσαν την αντίπαλό τους, αντίθετα με την Ξάνθη που στην πρώτη οργανωμένη επίθεσή της άνοιξε το σκορ: στο 7ο λεπτό ο Γιαννακόπουλος δεν συγκράτησε την μπάλα στο σουτ του Σολτάνι και ο Καπετάνος έκανε το 0-1 από κοντά.



ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ
Οι παίκτες του Δημήτρη Τερεζόπουλου απείλησαν ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 25΄, όταν ο Κυριακίδης επενέβη στο σουτ του Κολοβού αλλά στο 32΄ οι συσχετισμοί άλλαξαν. Σε φάση διαρκείας στην περιοχή των Ακριτών ο Μπούζας σούταρε και ο Φλίσκας απέκρουσε με το χέρι πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα. Ο παίκτης της Ξάνθης αποβλήθηκε, ο Κολοβός ευστόχησε από τα 11 μέτρα στο 33΄ για το 1-1 και το παιχνίδι ξεκίνησε από την αρχή, αλλά με την ομάδα της Θράκης να πρέπει πλέον να αγωνιστεί για μία ώρα με παίκτη λιγότερο.
Ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία για να πιέσει στο δεύτερο ημίχρονο και το έκανε. Στο 60΄ ο Κυριακίδης απέκρουσε το αρχικό σουτ του Γιάννου και στην επαναφορά ο Μπουμάλ σούταρε άστοχα από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 62΄ ο τερματοφύλακας της Ξάνθης νίκησε και τον Κολοβό.



ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ
Ο παίκτης του Πανιωνίου Δημήτρης Κολοβός πετυχαίνει το 1-1.
Η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε νέα καλή στιγμή στο 81΄, με το σουτ του Μασούρα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Κυριακίδη, όπως έγινε και στο 84΄ με την προσπάθεια του Κολοβού. Στο ενδιάμεσο (83΄) οι φιλοξενούμενοι είχαν τη δική τους ευκαιρία, αλλά το σουτ του Σολτάνι «άγγιξε» το δοκάρι του Γιαννακόπουλου, ενώ στο 90΄ παραλίγο να φτάσουν στο «διπλό» όταν ο Λουσέρο έκανε την προβολή από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου απέτρεψε το «σοκ» για την ομάδα του, ενώ στις καθυστερήσεις ο Λισγάρας «σημάδεψε» το δοκάρι της ομάδας του, για να αστοχήσει στο «ριμπάουντ» ο Τασούλης.
 


«Άνθισε» στα Περιβόλια ο Αστέρας Τρίπολης, 1-0 τον Πλατανιά




ICON PRESS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Μετά τα πρώτα λεπτά, διάστημα στο οποίο οι αντίπαλοι υπήρξαν επιφυλακτικοί , ο Πλατανιάς βγήκε στην επίθεση για να αναζητήσει το γκολ κι έφτασε κοντά στην επίτευξή του στο 15΄, όταν ο Κοσίτσκι μπλόκαρε το σουτ του Μενδρινού.
Με «διπλό» άνοιξε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα, καθώς με γκολ του Μπαράλες στο λυκόφως της αναμέτρησης ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε στα Περιβόλια του Πλατανιά με 1-0 κάνοντας βαθμολογικό άλμα.
Μετά τα πρώτα λεπτά, διάστημα στο οποίο οι αντίπαλοι υπήρξαν επιφυλακτικοί , ο Πλατανιάς βγήκε στην επίθεση για να αναζητήσει το γκολ κι έφτασε κοντά στην επίτευξή του στο 15΄, όταν ο Κοσίτσκι μπλόκαρε το σουτ του Μενδρινού.
Στο 20΄ ο τερματοφύλακας του Αστέρα επενέβη εκ νέου σωτήρια στην προσπάθεια του Ιτούα αποκρούοντας το κοντινό σουτ, ενώ στο 37΄ ήταν και πάλι ο Κοσίτσκι που με εκπληκτικό τρόπο απέκρουσε το πλασέ του Τόρες.
Το ημίχρονο έκλεισε με μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ομάδα της Τρίπολης στις καθυστερήσεις, όταν ο Πάρα έβγαλε μόνο τον Μάσα απέναντι στον Ολιμπά αλλά ο Αργεντινός πέταξε την μπάλα πάνω από το δοκάρι.


ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ
Ο παίκτης του Αστέρα Τρίπολης Papa Khalifa Ababacar Sankare (δεξιά) διαπληκτίζεται με τον παίκτη του Πλατανιά (αριστερά) κατά την διάρκεια του αγώνα Πλατανιά – Αστέρα Τρίπολης για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα στο Δημοτικό γήπεδο Περιβολιών.
Οι Αρκάδες βελτιώθηκαν στο δεύτερο μέρος, ξεκινώντας αυτοί επιθετικά τώρα κι έτσι στο 48΄ το σουτ του Πάρα μπλόκαρε ο Ολιμπά, ο οποίος στο 53΄ νίκησε εκ νέου τον επιθετικό των Αρκάδων, με τον Πλατανιά να απειλεί με τη σειρά του στο 63΄ με τον Τιε-Μπι (πλασέ άουτ) και στο 71΄ με τον Ιτούα (κεφαλιά άουτ). Τη μοίρα του αγώνα σφράγισε τελικά ο Μπαράλες στο 87ο λεπτό, που με κοντινό πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα του Πλατανιά δίνοντας μια πολύ σημαντική νίκη στην ομάδα του.
α
<πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...