2014 FORMULA 1 ΡΩΣΙΚO GRAND PRIX* Ανάρπαστα τα εισητήρια – Πανέτοιμοι οι εθελοντές για το Grand Prix της Formula 1 στο Σότσι

Πάνω από 1.000 εθελοντές έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους προκειμένου να συμμετέχουν στην διοργάνωση του Grand Prix της Formula 1 που ξεκινά την Παρασκευή στο Σότσι. Οπως λένε οι διοργανωτές στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας, όλοι οι εθελοντές εκπαιδεύτηκαν σε ειδικά προγράμματα δοκιμών πριν βγουν στην πίστα.
Το 80% των εθελοντών προέρχονται από τη  «χρυσή ομάδα» των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2014. Οι εθελοντές είναι ρώσοι στην πλειοψηφία τους, υπάρχουν όμως και νεαροί από την Κολομβία, την Ινδία και την Κίνα!

To Sochi Autodrom,, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου από τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μενβέντεφ και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Ντμίτρι Κόζακ θα υποδεχθεί την F1 το τριήμερο 10-12 Οκτωβρίου, ενώ εκεί θα γίνουν και αγώνες για το GP2, το GP3 και το πρωτάθλημα Touring Car Ρωσίας. To σιρκουί του Σότσι, μήκους 5.852 χιλιομέτρων, κατασκευάστηκε φέτος και αποτελεί μέρος του Ολυμπιακού Πάρκου, που φιλοξένησε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Διαθέτει 19 στροφές, ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτυχθεί φτάνει τα 320 χλμ/ώρα.
Είναι η πρώτη φορά που το Grand Prix της Formula 1 θα φιλοξενηθεί σε ρωσικό έδαφος. Οι ρώσοι έχουν υπογράψει επταετές συμβόλαιο – έως το 2020.
Η Ρωσία έχει φιλοξενήσει στις αρχές του 20ου αιώνα, το 1913 και το 1914, αγώνες της F1, στην Αγία Πετρούπολη. Οι αγώνες εγκαταλείφθηκαν με την έναρξη του Α Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα, 100 χρόνια μετά, η F1 επιστρέφει!

Στο μεταξύ τα εισιτήρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Οπως δήλωσε την Παρασκευή ο Ντμίτρι Κόζακ, ο οποίος είναι και επικεφαλής της Επιτροπής Διοργάνωσης, έχουν τυπωθεί 45.000 εισιτήρια για το Grand Prix, που διατίθενται σε τιμές από 5.000 έως 49.000 ρούβλια, δλδ. από 127 έως 1240 δολάρια.

Οι επισκέπτες θα φιλοξενηθούν στο  «Ολυμπιακά Ξενοδοχεία» που χτίστηκαν ή ανακαινίστηκαν πρόσφατα για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων. Η χρήση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και υποδομών μετά τους Ολυμπιακούς του Σότσι αποτελούν το μεγάλο στοίχημα της Ρωσίας.  «Αυτή θα είναι η πραγματική ζωή μετά τους Ολυμπιακούς» έχει δηλώσει ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος αναμένεται να παρακολουθήσει το εναρκτήριο λάκτισμα στο Sochi Autodrom. 

Σότσι

Αγώνας Ημερομηνία: 12, Οκτ. 2014
Όνομα Circuit: Σότσι Autodrom
Πρώτο Grand Prix: 2014
Αριθμός Γύροι: 53
Μήκος πίστας: 5,848 χιλιομέτρων
Αγώνας Απόσταση: 309,745 χιλιομέτρων
Lap Εγγραφή:
...












πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...