Ελλάδα-Βόρεια Ιρλανδία Στις 21:45 στο «Γ. Καραϊσκάκης» : Φουλ επίθεση από τον Ρανιέρι!

Την πρωτοπόρο του 6ου ομίλου αντιμετωπίζει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και θέλει το «τρίποντο» πάση θυσία, για να μείνει στο κόλπο της πρόκρισης στα τελικά του Euro 2016 - Με τέσσερις επιθετικούς ξεκινά ο Ιταλός - Μαζί στο χορτάρι Σαμαράς, Καρέλης, Αθανασιάδης, Μήτρογλου.

Την πρώτη της νίκη στον δρόμο για τα τελικά του Euro 2016 θα προσπαθήσει να πετύχει απόψει (21:45) η Εθνική Ελλάδας με αντίπαλο τη Βόρεια Ιρλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης».



Οι Βορειοιρλανδοί αποτέλουν μέχρι στιγμής την έκπληξη του 6ου ομίλου, καθώς έχουν πετύχει το δύο στα δύο και βρίσκονται μόνοι πρώτοι στην κορυφή με έξι βαθμούς. Αντίθετα, οι διεθνείς μας βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο μετά την εντός έδρας ήττα από τη Ρουμανία (0-1) και την ισοπαλία στο Ελσίνκι απέναντι στη Φινλανδία (1-1).

Οι ποδοσφαιριστές του Κλαούντιο Ρανιέρι, παρότι τονίζουν ότι δεν πρόκειται για «τελικό», γνωρίζουν ότι το τρίποντο είναι μονόδρομος σήμερα, ώστε να συνεχίζει να ελπίζει για την πρόκριση και να μη μείνει πίσω στη βαθμολογία.

Ο Ιταλός τεχνικός θα τα παίξει όλα για όλα ώστε να εξασφαλίσει τη νίκη, καθώς επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τέσσερις επιθετικούς (!) ρίχνοντας στη μάχη και Σαμαρά και Καρέλη και Αθανασιάδη και Μήτρογλου, σε ένα σχήμα θεωρητικά 4-4-2, αλλά κατ' ουσίαν 4-2-4.

Η διάταξη της άμυνας θα είναι ίδια με αυτή απέναντι στη Φινλανδία, ενώ το κέντρο θα προσπαθήσουν να ελέγξουν οι Μανιάτης, Ταχτσίδης.

Κάτω από τα δοκάρια ο Καρνέζης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Βύντρα. Στα χαφ θα είναι οι Μανιάτης-Ταχτσίδης, στα πλάγια θα βρίσκονται οι Καρέλης (αριστερά), Σαμαράς (δεξιά) και δίδυμο στην επίθεση οι Αθανασιάδης-Μήτρογλου.

Αναλυτικά η ενδεκάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Βύντρα, Ταχτσίδης, Μανιάτης, Καρέλης, Σαμαράς, Αθανασιάδης, Μήτρογλου.

Οι Βορειοϊρλανδοί θα έρθουν με κύριο στόχο να μη χάσουν στο Νέο Φάληρο και στυλοβάτες στην προσπάθειά τους αυτή, θα έχουν τον φορμαρισμένο Κάιλ Λάφερτι, για τον οποίο ο Ρανιέρι δήλωσε ότι δεν ετοιμάζει κάποιο ειδικό σχέδιο, αλλά και τον Ρόι Κάρολ, τον πρώην τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, που γνωρίζει καλά το γήπεδο.

Η Βόρεια Ιρλανδία επιστρέφει στην Ελλάδα έντεκα χρόνια μετά τον αγώνα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (11/10/2003), που βρήκε νικήτρια την Εθνική 1-0 με το πέναλτι του Βασίλη Τσιάρτα στο 68΄ και προκριθείσα στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πορτογαλίας.

Μερικούς μήνες νωρίτερα, στις 2 Απριλίου 2003, η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ είχε περάσει πιο εύκολα από το Μπέλφαστ, καθώς τα δύο γκολ του Άγγελου Χαριστέα (3΄, 55΄) της είχαν δώσει μια άνετη νίκη με 2-0.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...