Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν η Amazon

Ύποπτη για φοροδιαφυγή στην Ευρώπη η εταιρεία τεχνολογίας - Ερευνώνται οι δραστηριότητές της στο Λουξεμβούργο, όπου εδρεύει το ευρωπαϊκό τμήμα της
Μετά την υπόθεση της Apple και τις υποψίες για προνομιακή φορολογική μεταχείριση στην Ιρλανδία όπου βρίσκεται η Ευρωπαϊκή της έδρα, άλλη μια μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας, η Amazon, μπαίνει στο μικροσκόπιο της Κομισιόν η οποία με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι διερευνά τις δραστηριότητές της εταιρείας στο Λουξεμβούργο, όπου εδρεύει το ευρωπαϊκό τμήμα της.

Όπως αναφέρει το Reuters, η ρυθμιστική αρχή της Ε.Ε. για τους φορολογικούς διακανονισμούς μεταξύ κρατών και μεγάλων επιχειρήσεων πρόκειται να εξετάσει εις βάθος τις πρακτικές φορολόγησης των προϊόντων της Ευρωπαϊκής θυγατρικής της Amazon, την Amazon EU Sarl, και το κατά πόσο ετύγχανε η μη προνομιακής φορολογικής μεταχείρισης από το 2003 έως σήμερα.

Αντίστοιχες έρευνες της Κομισιόν, στρέφονται, εκτός από την Apple και την Amazon, και κατά της Αμερικανικής θυγατρικής της Starbucks με έδρα την Ολλανδία, αλλά και της Fiat. Μέχρι στιγμής, πάντως, το Λουξεμβούργο δεν κατάφερε να συμμορφωθεί πλήρως με τα αιτήματα της Κομισιόν για παροχή περαιτέρω πληροφοριών επί του ζητήματος.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...