Μετωπική κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ, από σήμερα στη Βουλή

 Ως ευκαιρία για μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά με τον Αλ. Τσίπρα «βλέπουν» την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο Αντ. Σαμαράς και ο Ευάγγ. Βενιζέλος, που θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν τη διαδικασία προκειμένου να αλλάξουν το πολιτικό κλίμα και να επανακτήσουν τις πρωτοβουλίες των πολιτικών κινήσεων.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν χθες το απόγευμα και ενώ η σύσκεψη αφορούσε το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, μίλησαν και για τον συντονισμό και την οργάνωση της στρατηγική τους, ενόψει της συζήτησης που ξεκινά σήμερα στις έξι το απόγευμα στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου

Η απόφαση του Αντ. Σαμαρά να ορίσει ως αντικαταστάτη του τον Μ. Βορίδη στην έναρξη της συζήτησης, καθώς ο ίδιος θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., προϊδεάζει για αντιπαράθεση υψηλών τόνων, καθώς ο υπουργός Υγείας θεωρείται στέλεχος που μπορεί να συσπειρώσει τη δεξιά πλευρά του κόμματος, αλλά και πολλούς από τους ανεξάρτητους βουλευτές, ενώ ασκεί σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε... επιτυχείς «κόντρες» με βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ίδια σκληρή γραμμή αντιπαράθεσης αναμένεται να κινηθεί και ο Ευάγγ. Βενιζέλος, ο οποίος χθες επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «ανοικτό μέτωπο με τον λαϊκισμό και όσους θέλουν να μας οδηγήσουν στην αβεβαιότητα», ενώ ζήτησε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να βρίσκονται σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το 2015.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας σε σύσκεψη με στελέχη που συμμετέχουν στην προσπάθεια συγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης, τόνισε πως έχει πολύ μεγάλη σημασία «να οργανώσουμε τα ψηφοδέλτιά μας κατά τρόπο εφάμιλλο με το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών και αυτό πρέπει να γίνει ήδη από τώρα για το 2016, αλλά ας είμαστε έτοιμοι και για το 2015».

«Εμείς -πρόσθεσε- στοχεύουμε στη διασφάλιση της πολιτικής και θεσμικής σταθερότητας με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά αυτό εξαρτάται από τη στάση των κομμάτων και των βουλευτών», εξέφρασε την ελπίδα «να επικρατήσει η εθνική υπευθυνότητα και σωφροσύνη», αλλά, όπως υπογράμμισε «πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για την άλλη εκδοχή, να δώσουμε μια μάχη ενώπιον του εκλογικού σώματος».

Αναφορικά με το ζήτημα της αντικατάστασης του πρωθυπουργού από τον Μ. Βορίδη, στη σημερινή πρώτη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή, ο Ευάγγ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι εκείνος θα μιλήσει ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και όχι ως αντικαταστάτης του Αντ. Σαμαρά.

Χθες το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε και με τα στελέχη του κόμματός του που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και τους ζήτησε να έχουν συντεταγμένη στάση στη Βουλή και να στηρίξουν το έργο των υπουργείων, τονίζοντάς τους πως είναι διαρκής ο αγώνας για την έξοδο από την κρίση.

Χθες, εξάλλου, στελέχη της Χαρ. Τρικούπη ενημερώθηκαν από συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι παρών την Παρασκευή στη Βουλή και θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, βάζοντας τέλος στα ερωτήματα που υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες, αναφορικά με το αν θα παρευρεθεί στην ψηφοφορία και αν θα δώσει ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Του Δημήτρη Τσιούφου                              

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...