ΚΚΕ: Η αστική τάξη έχει στο χέρι τον ΣΥΡΙΖΑ

Η αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παίρνει χαρακτηριστικά εξαχρείωσης, τόνισε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην ομιλία της κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κατηγορώντας και τα δυο κόμματα ότι έχουν διαφορετικό πρόγραμμα για να πετύχουν το ίδιο αποτέλεσμα.
Μάλιστα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Α. Παπαρήγα είπε ότι διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση δε γίνεται χωρίς μέτρα υποτίμησης, απαξίωσης της εργατικής δύναμης, πλήγματα στα κατώτερα μεσαία στρώματα αλλά και καταστροφή ενός μέρους του κεφαλαίου και των καπιταλιστικών επιχειρήσεων.
Είπε, ακόμη, ότι τα δύο κόμματα αποδίδουν το ένα στο άλλο φαινόμενα που είναι συνυφασμένα με την καπιταλιστική κρίση. «Πείτε μου ένα παράδειγμα που η καπιταλιστική ανάπτυξη έγινε χωρίς χρέη», είπε λέγοντας ότι για το μνημόνιο ευθύνεται η κρίση του καπιταλισμού.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ με ονειρώξεις και φαντασιώσεις παραπλανά το λαό» τόνισε η Αλ. Παπαρήγα τηρώντας ίσες αποστάσεις από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση «που βρίζονται». «Έπρεπε τα σωματεία να σφύζουν από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε σχεδόν 2 εκατομμύρια ψήφους» ανέφερε και αμφισβήτησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα γιατί «ο κόσμος δεν έχει προετοιμαστεί για να τον στηρίξει σε αυτή τη σύγκρουση».
«Εμείς δεν αναγνωρίζουμε το χρέος γιατί δεν αφορά το λαό» είπε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι οι συνταγές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι μεν διαφορετικές αλλά συγκλίνουν εντός των πλαισίων του καπιταλισμού και έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.
Το μεγαλύτερο κακό που κάνουν «και τα 2 κόμματα» είναι ότι καλλιεργούν στο λαό τις μειωμένες απαιτήσεις «ότι πρέπει να αρκείται στα ψίχουλα». «Αν σήμερα νικήσει εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει ήδη κερδίσει την στήριξη ή ανοχή της αστικής τάξης της Ελλάδας και όχι μόνο, τον έχουν βάλει ήδη στο χέρι», είπε η Αλ. Παπαρήγα απευθυνόμενη στους κυβερνητικούς βουλευτές λέγοντάς τους οτι δεν μπορούν να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό γιατί «επί 20 χρόνια μας λέτε ότι τα στελέχη μας που έφυγαν από το ΚΚΕ εκσυγχρονίστηκαν και δεν έμειναν στον κομμουνισμό».
«Ο σοσιαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν την άχνη στον κουραμπιέ: αν την τινάξεις δεν μένει τίποτα» είπε, όμως, για να χειροκροτηθεί από τους βουλευτές της ΝΔ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...