Ελλάδα Καιρός* Οι βροχές, οι καταγίδες και η πτώση της θερμοκρασίας το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού

Την Τετάρτη αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες στην ανατολική και νότια χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
     ..................................................


Βροχερό και κρύο θα είναι το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Το Σάββατο αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, οι οποίες από το βράδυ θα ενταθούν, με τους ανέμους στα πελάγη να φτάνουν έως και τα 7 μποφόρ. Παρόμοιος καιρός και την Κυριακή με τις βροχές να επεκτείνονται σε όλη τη χώρα ενώ στα δυτικά θα είναι κατά τόπους έντονα.


Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 α 5 και στο Ιόνιο 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις βορειότερες περιοχές ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βορεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: τοπικές νεφώσεις κυρίως στη βόρεια Κρήτη οπού είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και στις βόρειες Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια το πρωί τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά το πρωί μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 05-10-2014
Καιρός: αρχικά στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης). Τα φαινόμενα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Δευτέρα 06-10-2014
Καιρός: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.




 Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου θα κατρακυλήσει ο υδράργυρος - Ενισχύονται οι βοριάδες  που θα φτάσουν έως και τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο- Ανοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από τη Δευτέρα
Μπαίνουμε για τα καλά στο φθινόπωρο από σήμερα καθώς η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο αναμένεται να σημειώσει σημαντική πτώση, από 8 έως και 10 βαθμούς
Κελσίου, σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Η κακοκαιρία ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης από τα δυτικά της χώρας, με εκτεταμένες ζημιές να παρατηρούνται στο Μεσολόγγι, εξαιτίας σφοδρής βροχόπτωσης. Εξάλλου, σταδιακή άνοδος του υδράργυρου αναμένεται από τη Δευτέρα.



Σήμερα Σάββατο αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι θυελλώδεις και στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 8 με 9 μποφόρ. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, η οποία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς σε Μακεδονία και Θράκη, από από 16 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, από 11 έως 23 βαθμούς σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, από 18 έως 24 σε Κυκλάδες και Κρήτη, και από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Για την Αττική σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές ενώ το βράδυ αναμένεται εξασθένηση των φαινόμενων. Η θερμοκρασία από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου

Νεφώσεις και τοπικές βροχές προβλέπονται στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου

Με άνοδο της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει η εβδομάδα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι βοριάδες θα πέσουν στα 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


«Βενετία» το Μεσολόγγι από την καταρρακτώδη βροχή

Εν τω μεταξύ, σφοδρή καταιγίδα έπληξε το Μεσολόγγι. Αποτέλεσμα ήταν να πλημμυρίσουν δρόμοι, καταστήματα και σπίτια, ενώ η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων.
....
πηγη



Πέμτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 'Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Κρύο, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
Τα φαινόμενα ξεκινούν από το Ιόνιο και σταδιακά θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα - Πτώση έως και 10 βαθμούς το Σάββατο, ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση από τις απογευματινές ώρες σήμερα και από τα δυτικά.

 Πιο αναλυτικά:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους και πιθανώς κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες σήμερα Πέμπτη (25-09-2014) αρχικά στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Την Παρασκευή (26-09-2014) τα φαινόμενα της προηγουμένης παραγράφου θα επηρεάσουν αρχικά όλη την ηπειρωτική χώρα και βαθμιαία θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες στα δυτικά.

Το Σάββατο (27-09-2014) βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές θα εκδηλωθούν στη κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποραδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Στα ανατολικά θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι (8 με 9 μποφόρ) ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα (περίπου 8 με 10 βαθμούς).

Τα φαινόμενα σταδιακά θα ασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.
Τα μπουρίνια συνεχίζονται και σήμερα Τετάρτη κυρίως στα βόρεια της χώρας, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένουμε και στην Αττική τις απογευματινές ώρες.

Η χθεσινή ισχυρή νεροποντή προκάλεσε πολλά προβλήματα τόσο στην Αθήνα, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε πάνω από 90 κλήσεις για άντληση υδάτων από οικίες, ενώ καταγράφηκαν και εγκλωβισμοί οδηγών στα αυτοκίνητα τους λόγω των χειμάρρων που δημιουργήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους.


Όπως διαπιστώθηκε για ακόμα μια φορά, η Ελλάδα δεν αντέχει την κακοκαιρία, ωστόσο ο καιρός δεν μας κάνει το χατίρι και δεν λέει να καλυτερέψει, καθώς και σήμερα το σκηνικό του καιρού θα είναι βροχερό.

Bροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά, ενώ εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της ίδιας μέρας.

Παράλληλα, θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά.



Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές με εξασθένηση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και την ανατολική Στερεά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγιδες.τα φαινόμενα πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.



Ισχυρές βροχές και πιθανώς χαλαζόπτωση προβλέπεται για το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου - Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ της Κυριακής - Mικροπροβλήματα στο κέντρο της Αθήνας από τη μεσημεριανή καταιγίδα
Μπήκε ως φαίνεται για τα καλά το φθινόπωρο καθώς από το μεσημέρι του Σαββάτου έπιασε η πρώτη δυνατή βροχή στην Αθήνα. Αν και δεν έχουν αναφερθεί προβήματα όπως πλημμυρισμένα υπόγεια ή δρόμοι προς το παρόν, το νερό πέφτει ασταμάτητα, σηματοδοτώντας το τέλος του καλοκαιριού.


Το μεσημέρι του Σαββάτου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Σύμφωνα με την πρόβλεψη, ισχυρές βροχές και χαλαζόπτωση θα πέσουν σε πολλές περιοχές της χώρας. Ήπειρος, Μακεδονία, Θράκη, βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία Θεσσαλία και Σποράδες θα επηρεαστούν το Σάββατο, ενώ την Κυριακή, η κακοκαιρία θα συνεχίσει να επηρεάζει τις παραπάνω περιοχές και θα επεκταθεί στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Στερεά και την βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Παράλληλα τα θερμόμετρα δεν θα δείξουν πάνω από 31 βαθμούς Κελσίου, και αυτό μόνο στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν από το βράδυ της Κυριακής.

Κάποια βελτίωση θα υπάρξει τη Δευτέρα ενώ ουσιαστική αλλαγή του σκηνικού θα υπάρξει από την Τρίτη οπότε αναμένεται και άνοδος της θερμοκρασίας χωρίς, ωστόσο να απουσιάζουν οι κατά τόπους βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι όποιες πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους να είναι ισχυρές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: αρχικά ασθενείς βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βορεια οπού θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διαρκείας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 07-09-2014

Καιρός: στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές και σταδιακή εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Δευτέρα 08-09-2014
Καιρός: στα ηπειρωτικά τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές μικρής διαρκείας ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στην Κρήτη.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Τρίτη 09-09-2014
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 τοπικά στο Αιγαίο 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.


Τετάρτη 10-09-2014 και Πέμπτη 11-09-2014
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 στο Αιγαίο 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.





 πηγη















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...