Γρηγοράκος: Προ των πυλών οι εκλογές * Εκρηκτικό κλίμα στο ΠΑΣΟΚ: Χρυσοχοΐδης και Μωραΐτης εναντίον Βενιζέλου

Η παρότρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου την Τρίτη να γίνει προετοιμασία για πρόωρες εκλογές εντός του 2015 φαίνεται πως δεν ήταν τυχαία, καθώς ένα ακόμα στέλεχος της κυβέρνησης, προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε σήμερα πως οι εκλογές «είναι προ των πυλών», αφού όπως σημείωσε είναι πολύ δύσκολο πλέον να βρεθούν οι 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή.

Πρόκειται για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο οποίος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, παραδέχθηκε πως «είναι στην προγραμματική μας συμφωνία να αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο, πιθανώς πριν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».
Ερωτηθείς μάλιστα για τις διαφορές ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στο θέμα αυτό, ο κ. Γρηγοράκος ξεκαθάρισε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δέσμιο κανενός και δεν έχει 'συμπεθεριάσει' με κανένα».
Ο στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου επιτέθηκε εξάλλου κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, χωρίς να τον κατονομάσει, σχολιάζοντας πως «στο ΠΑΣΟΚ έχουμε αρχηγούς, αρχηγικούς και αρχηγόπουλα» και προσθέτοντας: «Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι κατά των διαγραφών, αλλά όταν έδινε τη μάχη κάποιοι απουσίαζαν... Τη μάχη την έδωσε μόνος του με δυο – τρεις άλλους».


Εκρηκτικό κλίμα στο ΠΑΣΟΚ: Χρυσοχοΐδης και Μωραΐτης εναντίον Βενιζέλου

 

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά… γκρίνιες στο ΠΑΣΟΚ, όπου για μία ακόμα φορά βγήκαν τα «μαχαίρια» στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Θάνο Μωραΐτη να στρέφονται κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να διαμαρτύρεται για συνεχείς εσωκομματικές επιθέσεις από «κλακαδόρους».
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν αυτός που για μία ακόμα φορά άφησε αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, κατηγορώντας τον ότι οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στη συρρίκνωση, με τον Θάνο Μωραΐτη να… σιγοντάρει, κάνοντας λόγο για απουσία πλουραλισμού στο κόμμα.
Ο κ. Μωραΐτης χαρακτήρισε «συνωμοσιολογία» τα όσα έχει δηλώσει κατά καιρούς ο Ευάγγελος Βενιζέλος περί «καλικάντζαρων» και «πέμπτης φάλαγγας», και ξεκαθάρισε πως «δεν μπορώ να είμαι σε ένα κόμμα με μια και μόνη άποψη, πρέπει να υπάρχει η διαφορετική άποψη».
Οι επικρίσεις κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν την αντίδραση βουλευτών όπως ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που ζήτησαν να επικρατήσει ενότητα και όχι εσωστρέφεια.
Πάντως, οι φωνές των στελεχών του ΠΑΣΟΚ ακούγονταν για ώρα και εκτός της αίθουσας στην οποία διεξήχθη η συνεδρίαση, γεγονός ενδεικτικό του εκρηκτικού κλίματος που επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη…
πηγη 

Κασσής: Οι τσολιάδες του Βενιζέλου κάναν τη διαρροή για τις εκλογές


Μία ωραία ατμόσφαιρα φαίνεται ότι είναι πλέον στο ΠΑΣΟΚ και αυτό φαίνεται σε κάθε παρουσία στελέχους του κόμματος στο δημόσιο βίο. Μιλώντας στο πρωινό του Ant1, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής, έκανε λόγο για τσολιάδες γύρω από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που έκαναν τη διαρροή για τις εκλογές. "Οι τσολιάδες του Βενιζέλου κάνουν τις διαρροές για τις εκλογές", σημείωσε χαρακτηριστικά πως ορθώς ο πρόεδρος του κόμματος σε μια κλειστή διαδικασία μίλησε για το ενδεχόμενο εκλογών το 2015, καθώς πρόκειται για ένα πολύ πιθανό σενάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...