Η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας το πρωί στον Σκάι : Λάθος ο ΕΝΦΙΑ και μετά τις διορθώσεις

Είναι «λάθος» ο ΕΝΦΙΑ, ακόμα και μετά τις διορθώσεις που έγιναν, όπως δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
Μπακογιάννη: Λάθος ο ΕΝΦΙΑ και μετά τις διορθώσεις

Η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας το πρωί στον Σκάι, υπογράμμισε πως χρειάζεται οριζόντια μείωση
των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά 30%, συμπληρώνοντας πως αυτό είναι μια πρωτοβουλία που μπορεί να αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση χωρίς να απαιτείται η έγκριση της τρόικα.

Για την ψήφο εμπιστοσύνης και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είπε πως «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να μείνει», καθώς διαφορετικά «η Ελλάδα θα πάει δύο χρόνια πίσω», ενώ για την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από τη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, σημείωσε πως έγινε λάθος από την πλευρά των συμβούλων του πρωθυπουργού, και πως η ψηφοφορία θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί το Σαββατοκύριακο, «ώστε ο κ. Σαμαράς να είναι στη Βουλή για να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα».

Πρόσθεσε ωστόσο πως η ΝΔ θα πρέπει να λάβει πρωτοβουλίες για να μειώσει το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, με άξονες τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, τη βελτίωση της «συνοχής» της παράταξης, και τέλος πολιτικά ανοίγματα στον «ορφανό» χώρο του κέντρου και της κεντροδεξιάς, αλλά σε πολιτική και όχι προσωπική βάση.

«Η ΝΔ μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι», συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως, μετά τις προσπάθειες που κατέβαλε, η κυβέρνηση πρέπει τώρα να δώσει έμφαση σε πολιτικές που θα «αυξήσουν την πίτα» για τους πολίτες.

Τέλος, επέκρινε διπλωματικά τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη πως θα πάρει τα χρήματά του από τις τράπεζες αν πέσει η κυβέρνηση, σχολιάζοντας λιτά πως «δεν ήταν η ευτυχέστερη δήλωση».
pηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...