Αμάλ Αλαμουντίν: «Στόχος η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα»

Ο μήνας του μέλιτος μπορεί να περιμένει… καθώς λίγα 24ωρα μετά το γάμο της με τον Τζορτζ Κλούνεϊ, η Αμάλ Αλαμουντίν έρχεται στην Αθήνα για μία σειρά επαφών για την υπόθεση της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

Η πανέμορφη δικηγόρος θα αφιχθεί στην Αθήνα τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, μαζί με τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συνδέσμου για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, Ντέιβιντ Χιλ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια έχει ζητήσει να μην της δοθεί κάποιο γαμήλιο δώρο, επειδή δε θέλει να συνδεθεί η επίσκεψη της στην Αθήνα με το γάμο της. «Δεν έρχομαι για να διαφημίσω το γάμο μου, αλλά για να βοηθήσω ενεργά στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα» έχει διαμηνύσει η Αμάλ Αλαμουντίν.
Η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ θα μείνει σε σουίτα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» και το πρωί της Τρίτης 14 Οκτωβρίου θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα ξεναγηθεί, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.
Βενετία - Τζορτζ Κλούνεϊ - Αμάλ Αλαμούντιν
Η Αμάλ Αλαμουντίν φέρεται να έχει εκφράσει ενδιαφέρον για να επισκεφθεί και την Αμφίπολη και να ενημερωθεί για την πορεία των ανασκαφικών εργασιών. Για την ώρα, πάντως, δεν έχει επιβεβαιωθεί ένα τέτοιο σενάριο, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε επιστροφή στο Λονδίνο το πρωί της 15ης Οκτωβρίου.
Βενετία - Τζορτζ Κλούνεϊ - Αμάλ Αλαμούντιν
Την πρωτοβουλία της Αμάλ στηρίζει θερμά ο σύζυγός της, Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος όταν ενημερώθηκε για την επίσκεψή της στην Αθήνα και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σχολίασε: «Οταν η Αμάλ μου είπε ότι σκοπεύει να πάει στην Αθήνα προκειμένου να βοηθήσει στο ζήτημα της επιστροφής των μαρμάρων, γύρισα και της είπα: Αν καταφέρεις να πάρεις πίσω τα μάρμαρα από τους Βρετανούς, θα είσαι μια ηρωίδα για την Ελλάδα. Θα σου δώσουν και ένα νησί για δώρο όπως στον Άντονι Κουίν».

Πολιτική

 
Προτεραιότητα του Γιούνκερ η Ελλάδα - Τι συζήτησαν με τον ΣαμαράΣήμερα 17:21 | ΠολιτικήΣε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ποια θέματα συζήτησαν οι δυο τους...
 
«Πάμε στην οριστική έξοδο από το μνημόνιο»Εφ΄ όλης της ύλης η σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου, στο Μέγαρο Μαξίμου."Απόλυτα εξασφαλισμένες οι συντάξεις" λέει ο Βρούτσης και "καρφώνει" τον ΣΥΡΙΖΑΣφοδρή σύγκρουση του Γιάννη Βρούτση με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Εξεταστική για το ασφαλιστικό προαναγγέλλει ο Αλέξης Μητρόπουλος.Ραχήλ Μακρή: «Δεν έχω πάρει κλήση για απολογία από το κόμμα»Για την παραπομπή της στο πειθαρχικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων μίλησε η Ραχήλ Μακρή στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Κόσμος

 
Δεν κάμπτονται οι τζιχαντιστές από τη δυτική συμμαχία που μεγαλώνειΣτην πόλη Κομπανί της Συρίας επικεντρώνονται οι μάχες μεταξύ τζιχαντιστών και δυτικών συμμάχων, στους οποίους, προστέθηκε –μετά την Τουρκία-και η Αυστραλία.
 
Συζήτηση με την κινεζική κυβέρνηση δέχτηκαν οι διαδηλωτές φοιτητέςΔέχτηκαν να συζητήσουν με την κυβέρνηση, εμμένουν ωστόσο στην παραίτησή του κυβερνήτη της.
 
Ιταλία: Άγρια επεισόδια με αφορμή την ομιλία ΝτράγκιΕκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο όπου συνεδρίαζαν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην Νάπολι της Ιταλίας.
 
Εικονολήπτης του NBC προσβλήθηκε από ΈμπολαΣήμερα Ένας αμερικανός εικονολήπτης στη Λιβερία διαγνώστηκε με τον ιό Έμπολα, ενώ οι συγγενείς ενός άλλου αμερικανού ασθενή τέθηκαν σε καραντίνα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...