Pink Floyd: Με τη φωνή του Στίβεν Χόκινγκ το τελευταίο τους άλμπουμ!

Την αποκάλυψη έκανε ο κιθαρίστας David Gilmour στο BBC: «Είναι πολύ κρίμα, αλλά είναι το τέλος», είπε για τη δισκογραφική δουλειά «Endless River», που περιλαμβάνει το τραγούδι «Talkin’ Hawkin», στο οποίο ακούγεται η φωνή του 72χρονου φυσικού Στίβεν Χόκινγκ
Ο David Gilmour του θρυλικού συγκροτήματος, Pink Floyd, ανακοίνωσε στο BBC 6 Μusic ότι η νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «The Endless River» θα είναι και η τελευταία τους!




Σε σχετική ερώτηση, για το αν υπάρχουν στο αρχείο τους κομμάτια που δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, ο David Gilmour είπε ένα "ξερό όχι", σκορπώντας απογοήτευση στους θαυμαστές του συγκροτήματος. «Ο Rick (Wright, o κιμπορντίστας των Floyd) πέθανε. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια σε αυτό» είπε ο Gilmour και συνέχισε: «Η σύζυγός μου Polly, με έπεισε να το κάνω (το νέο άλμπουμ "The Endless River"). Είναι πολύ κρίμα, αλλά είναι το τέλος». Στην συνέχεια όμως, άφησε να εννοηθεί ότι θα κυκλοφορήσει ένα solo άλμπουμ, χρησιμοποιόντας αποσπάσματα από τις ηχογραφήσεις που είχε κάνει μαζί με τον Wright, πριν ο τελευταίος φύγει από τη ζωή το 2008, σε ηλικία 65 ετών. «Έχω ένα αποσπάσμα από σόλο του Rick που εύχομαι να συμπεριληφθεί στο επόμενο σόλο άλμπουμ μου» είπε ο Gilmour.

Στη μνήμη του Rick είναι άλλωστε, αφιερωμένη η νέα δισκογραφική δουλειά, που όπως είπε ο Gilmour, ήταν ένα ταλέντο που είχε υποτιμηθεί από το κοινό, από τα Μέσα και κατά καιρούς, από τα ίδια τα μέλη του συγκροτήματος.


Η φωνή του Στίβεν Χόκινγκ ακούγεται σε ένα από τα τραγούδια του άλμπουμ
Δεν είναι μόνο το solo του κιμπορνίστα Wright που θα ακουστεί στο νέο άλμπουμ, αλλά και η φωνή του 72χρονου φυσικού Στίβεν Χόκινγκ. Θυμίζουμε ότι το "The Endless River" είχε
ηχογραφηθεί στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Την ίδια περίοδο είχε ηχογραφηθεί και η φωνή του φυσικού Στίβεν Χόκινγκ, για ένα διαφημιστικό σποτ Βρετανικής εταιρείας τηλεφωνίας. Το ηχητικό απόσπασμα με τη φωνή του φυσικού, προστέθηκε σε ένα από τα κομμάτια του δίσκου, με τίτλο «Talkin’ Hawkin». Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, David Gilmour σε συνέντευξη της εποχής, είχε δηλώσει ότι ο ίδιος διάλεξε τον φυσικό, γιατί η διαφήμιση τον είχε συγκινήσει πάρα πολύ.

«Δεν πιστεύω ότι έγραψε ο ίδιος τα λόγια που χρησιμοποιήθηκαν στη διαφήμιση, αλλά…ήταν εκεί, με το αναπηρικό του καροτσάκι. Φαίνεται περίεργο. Αλλά ήταν τόσο συγκινητικό που ένιωσα ότι πρέπει να κάνω κάτι γι’αυτό ή να κάνω κάτι μαζί του, με κάποιον τρόπο»
» είχε πει το 1994.

H είδηση της κυκλοφορίας της νέας και -δυστυχώς - τελευταίας δισκογραφικής δουλειάς του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος "The Endless River", έγινε γνωστή τον περασμένο Ιούλιο,  μέσα από το twitter της σύζυγού του David Gilmour, Polly.

H σύζυγος του Gilmour είχε περιγράψει με τα ακόλουθα λόγια το νέο δίσκο: «Λοιπόν, το άλμπουμ των Pink Floyd, που έρχεται τον Οκτώβριο, θα ονομάζεται "Endless River". Βασίζεται σε ηχογραφήσεις από το 1994, αποτελεί το κύκνειο άσμα του Rick Wright και είναι πολύ όμορφο». Ο Rick Wright ήταν ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος και πέθανε νικημένος από τον καρκίνο.

Οι Pink Floyd που υπολογίζεται ότι έχουν πουλήσει 74,5 εκατ. άλμπουμ στις Η.Π.Α. και πάνω από 300 εκατ. άλμπουμ παγκοσμίως, συγκαταλέγονται στα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα όλων των εποχών.πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...