Steve Jobs: Όσα δεν ξέρετε για τον πρωτοπόρο της τεχνολογίας

O Steve Jobs, ο πρωτοπόρος της τεχνολογίας, μπορεί να έχει φύγει εδώ και τρία χρόνια από τη ζωή, όμως το έργο και οι ιδέες του συνεχίζουν να εμπνέουν όλους. Διαβάστε όσα δεν ξέρατε μέχρι σήμερα για τον ίδιο.

RTXY8OK-640x400 Τέσσερα πράγματα για την Apple, που αν ζούσε, δεν θα τα πίστευε με τίποτα: 
-Αν το iPhone ήταν εταιρεία, θα ήταν μεγαλύτερο από τα McDonald’s και την Coca Cola μαζί.
-Το iPad είχε το περασμένο τετράμηνο περισσότερα έσοδα από Facebook, Twitter, Groupon και Tesla μαζί.
-Η «επιχείρηση» iTunes, λογισμικό και λοιπές υπηρεσίες της Apple είναι μεγαλύτερη από το eBay.
Παρότι οι πωλήσεις της παλιάς σειράς των iPod συρρικνώνονται, εξακολουθούν να είναι κατά 77% μεγαλύτερες από το Twitter.
steve-jobs1-640x400 Γιατί οι υπάλληλοι της Apple δεν τον ήθελαν;
Ήταν γνωστός για το αυστηρό του στιλ. Ήθελε στην ομάδα του να είναι μόνο οι καλύτεροι και φυσικά πρόθυμοι να δώσουν τα πάντα για το καλό της εταιρείας.
Ο Ντέιβιντ Μπλακ που εργάστηκε για περισσότερα από 12 χρόνια δήλωσε πρόσφατα πως οι υπάλληλοι τελείωναν το γεύμα τους 15 με 20 λεπτά νωρίτερα κάθε φορά που εκείνος κατέβαινε στο εστιατόριο, ενώ κανείς δεν επέλεγε να κάτσει δίπλα του, κυρίως για να αποφύγουν να ακούσουν την ερώτησή του: «“Πάνω σε τι δουλεύεις;”», που τους έφερνε τους υπαλλήλους σε δύσκολη θέση.
steve-jobs-products15 Μια από τις πιο κορυφαίες ατάκες του- συμβουλή προς όλους τους νέους επιχειρηματίες:
«Ο χρόνος μας πάνω στη γη είναι μετρημένος, μην τον σπαταλάτε ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου».
Το video που είχε ανέβει στην ιστοσελίδα της εταιρείας τον πρώτο χρόνο από τον θάνατό του:

...

H επιστολή που είχε στείλει ο CEO της Apple, Tim Cook, στους υπαλλήλους του για τα δύο χρόνια από τον θάνατό του: 
«Ομάδα, αύριο είναι η δεύτερη επέτειος από τον θάνατο του Στιβ. Ελπίζω όλοι να συλλογιστείτε τί σήμαινε για όλους μας και για τον κόσμο. Ο Στιβ ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος και άφησε τον κόσμο καλύτερο. Τον σκέφτομαι συχνά και αντλώ τρομερή δύναμη από τις μνήμες της φιλίας του, του οράματός του και της ηγεσίας του. Άφησε πίσω μια εταιρεία που μόνο ο ίδιος θα μπορούσε να φτιάξει και το πνεύμα του θα αποτελεί για πάντα τα θεμέλια της Apple. Θα συνεχίσουμε να τιμούμε την μνήμη του, αφιερώνοντάς μας στη δουλειά που τόσο αγαπούσε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή στην μνήμη του. Ξέρω πως θα ήταν περήφανος για όλους σας. Φιλικά, Τιμ».
ashton-kutcher-as-steve-jobs2-640x400 Ashton Kutcher: Ο ρόλος του Steve Jobs με τρόμαξε
«Η ιδέα του να παίξω αυτό τον ρόλο με τρόμαξε. Έχω καταλάβει ότι τις μεγαλύτερες επιβραβεύσεις στη ζωή μου τις έχω πάρει, όταν έκανα πράγματα που με τρόμαζαν περισσότερο. Η ευκαιρία να υποδυθώ ένα αληθινό πρόσωπο το οποίο, αν και έχει πεθάνει, είναι ακόμα πολύ ζωντανό και επίκαιρο μου φάνηκε σαν την μεγαλύτερη πρόκληση στην ζωή μου», είχε δηλώσει ο ηθοποιός σε συνέντευξή του.
jobs-time Όταν φωτογραφήθηκε για το ΤΙΜΕ σαν Γαλιλαίος με ένα μήλο στο κεφάλι κι έναν υπολογιστή
steve-jobs-products6 Οι τελευταίες λέξεις του πριν πεθάνει:
Σύμφωνα με την αδερφή του Μόνα, ήταν οι παρακάτω:  «”Ω ουάου, Ω ουάου, Ω ουάου”» -το αποκάλυψε η ίδια στον επικήδεό της.
steve-jobs-products1 Η Κιβωτός του Νώε
Όπως αναφέρεται στη βιογραφία του, είχε έναν πολύ άτακτο φίλο, τον Ρικ Φερεντίνο. Μια φορά είχαν την ιδέα να οργανώσουν μία ημέρα γεμάτη «ζωάκια στο σχολείο» όπου όλοι θα έφερναν τα κατοικίδια τους -χωρίς φυσικά να το γνωρίζουν οι δάσκαλοί τους. Αποτέλεσμα; Το σχολείο θύμιζε την Κιβωτό του Νώε.
steve-jobs-products8-copy Δεν άφηνε τα παιδιά του να χρησιμοποιούν iPad 
«Δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ iPad. Περιορίζουμε την πρόσβαση που έχουν τα παιδιά μας στην τεχνολογία», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στους New York Times, προκαλώντας φυσικά τεράστια έκπληξη σε όλους.
Steve Jobs To βιβλίο που βγάζει τα άπλυτά του στη φόρα:
Συγγραφές «The Bite In The Apple: A Memoir Of My Life With Steve Jobs» η σύντροφός του από το σχολείο και μητέρα της εξώγαμης κόρης του, Chrisann Brennan. Και στις σελίδες του αναλυτικά όλα τα περιστατικά που συνέβησαν ανάμεσα στο ζευγάρι αλλά και τον συγκάτοικό τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της Brennan, αλλά και λίγο μετά την γέννησή της. Ο συγκάτοικος του ζευγαριού και συνεργάτης του Jobs στην AppleDaniel Kottke αποκάλυψε πως παρά το γεγονός ότι το ζευγάρι ήταν ακόμα ερωτευμένο, ο Jobs δεν ήθελε αυτό το παιδί. «Είμαι σίγουρος ότι ο Steve ήθελε να κάνει έκτρωση η Brennan. Αυτό ήθελε στα σίγουρα» είπε και παραδέχτηκε πως ο φίλος και συνεργάτης του συμφώνησε να πληρώνει 385 δολάρια τον μήνα για την ανατροφή του παιδιού, την ίδια ώρα που αναγκάστηκε από την Πολιτεία της Καλιφόρνια να δώσει άλλα 5.856 δολάρια για την ευημερία της Lisa.
the-real-steve-wozniak-is-not-impressed-with-the-upcoming-biopic-jobs
O Στιβ Βόζνιακ βρήκε γεμάτο λάθη το Jobs
«Ο πρωταγωνιστής έπαιζε καλά. Mπήκε όμως τόσο πολύ στον χαρακτήρα του Τζομπς που έφτασε να κάνει άσχημα σχόλια για μένα επειδή κάπου άκουσε πως βρήκα την ταινία κακή. Δεν είναι έτσι. Είπε επίσης πως δεν μου άρεσε το φιλμ του επειδή με πληρώνουν ως σύμβουλο για μια άλλη ταινία με το ίδιο θέμα. Δεν θα είχα πρόβλημα να συνεργαστώ και με τις δύο παραγωγές, αλλά η συγκεκριμένη είχε ήδη το σενάριο έτοιμο και δεν επιδεχόταν αλλαγές. Άσε που δεν μου άρεσε καθόλου εξαρχής».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...