ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ

«Εγώ δεν ξέρω ελληνικά και δεν ξέρω τι έγραψαν οι ελληνικές εφημερίδες. Δεν κατανοώ, γιατί η ελληνική Αριστερά υπερασπίζεται την άκρα Δεξιά. Εγώ μισώ την άκρα Δεξιά» δήλωσε o πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

H δήλώση έγινε στο κλείσιμο της συζήτησης για το πρόγραμμα εργασιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2015, σε μία προσπάθεια να εξηγήσει τις δηλώσεις του περί «οικείου προσώπου στην εξουσία, στην Ελλάδα», που επικρίθηκαν από την Ομάδα της Ενωτικής Αριστεράς του Ευρωκοινοβουλίου.

GUARDIAN: ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Η βρετανική "Guardian" τονίζει ότι πολλά παίζονται στην Ελλάδα σε μια διαδικασία που είναι στην πραγματικότητα μια τεχνική λεπτομέρεια και υπογραμμίζει ότι τα παζάρια με τους αμφιταλαντευόμενουος βουλευτές θα συνεχιστούν και την περίοδο των γιορτών.

«Με τις αγορές να πέφτουν, την Ευρώπη να παρακολουθεί και τους Έλληνες σε μεγαλύτερη πόλωση από ποτέ στο παρελθόν, ξεκινά στο ελληνικό Κοινοβούλιο η διαδικασία εκλογής του προέδρου. Η προσπάθεια εκλογής ενός προέδρου με κυρίως εθιμοτυπικό και όχι εκτελεστικό ρόλο εγκαινιάζει ένα δεκαπενθήμερο που έχει τη δυνατότητα να αλλάξει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την ευρωζώνη», γράφει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».
Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι «οι Έλληνες βουλευτές είναι έξω φρενών για ό,τι θεωρούν προσπάθεια ανάμιξης στα εσωτερικά τους. Ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε την υποστήριξή του στην κυβέρνηση Σαμαρά και την προσπάθεια εκλογής νέου προέδρου.
Οικονομικοί αναλυτές τονίζουν ότι ακόμη και μέσα στη διάρκεια των γιορτών αναμένεται να συνεχιστούν τα παζάρια προκειμένου να εξασφαλιστεί η στήριξη των αμφιταλαντευόμενων βουλευτών. Σύμφωνα με το Featherstone, "Αν δεν εκλέξουν πρόεδρο, θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται και να χάνονται όλα τα εργασιακά τους προνόμια. Γνωρίζουν επιπλέον ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θέλουν τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...