Τα... ζόρια του Μηταράκη στη Χίο

Οργισμένη ανακοίνωση κατά του Νότη Μηταράκη εξέδωσε η Μαρία Σταυρινούδη - Σόδη για δημοσκόπηση που δημοσιοποίησε χιώτικη εφημερίδα. Πρόκειται για μία από τις σπάνιες στα χρονικά του νησιού δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν υποψηφίους ενός κόμματος.


Στο επίκεντρο της κριτικής της βουλευτού Χίου της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε ο Νότης Μηταράκης, ο οποίος επιδιώκει την επανεκλογή του στη Βουλή, αυτή τη φορά στην περιφέρεια της Χίου. «Ο κ. Μηταράκης ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook μία πρωτοφανή για τα χιώτικα και ελληνικά χρονικά δημοσκόπηση, όχι κομμάτων μόνο αλλά και υποψηφίων» σημειώνει η κυρία Σταυρινούδη και θέτει καίρια ερωτήματα:

Ποιος χρηματοδότησε αυτή τη δημοσκόπηση; Ποιοι έλαβαν μέρος στο γκάλοπ; Πώς έγινε δημοσκόπηση για τους υποψηφίους στο διάστημα 3-5 Ιανουαρίου, όταν οι δύο υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας δεν είχαν ανακοινωθεί καν; Καλεί, παράλληλα, τον κ. Μηταράκη να δημοσιοποιήσει έστω και μία παρόμοια δημοσκόπηση που έχει δει επίσημα το φως της δημοσιότητας για υποψηφίους τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο προεκλογικός αγώνας στη Χίο φαίνεται ότι έχει ανάψει για τα καλά και οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν όσο πλησιάζουμε στις 25 Ιανουαρίου. Ο κ. Μηταράκης, προς το παρόν, δεν έχει απαντήσει στις αιτιάσεις της βουλευτού Χίου. «Εδώ στη Χίο γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και έχουμε έναν κανόνα. Αντίπαλοι είμαστε μόνο στις εκλογές και σέβεται ο ένας τον άλλον και τις απόψεις του, από όποιο κόμμα κι αν προέρχεται» σημειώνει η κυρία Σταυρινούδη - Σόδη.

Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σημαντικά στην παράσταση νίκης στη Χίο, με 49% έναντι 30% της Νέας Δημοκρατίας. Στην πρόθεση ψήφου, αντίθετα, η Ν.Δ. εμφανίζεται να προηγείται με 25,3% έναντι 24,5%, ενώ στη μέτρηση επί των έγκυρων ψηφοδελτίων το προβάδισμα μεγαλώνει ελαφρώς (28,6%-27,6%).
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...