Γ. Δραγασάκης: Προϋπόθεση διαπραγμάτευσης είναι να έχεις διαφορετική πολιτική από αυτόν που διαπραγματεύεσαι (Video)

Ο Γιάννης Δραγασάκης παρουσίασε σε διάγραμμα τις μηνιαίες υποχρεώσεις της Ελλάδας σε σχέση με το δημόσιο χρέος για το 2015, τα οικονομικά δεδομένα, τα ομόλογα, τη διαπραγμάτευση, αλλά και την πολιτική κατάσταση που τα πλαισιώνει απαντώντας στο ενδεχομένως πιο συνηθισμένο ερώτημα που τίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, «τι θα γίνει αν σας πουν όχι».

Ειδικότερα σε χθεσινή συνέντευξή του στο Kontra ανέφερε ότι: τα ομόλογα που είναι στα χέρια της ΕΚΤ λήγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015, αν φτάσουμε μέχρι τότε και δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία, τότε θα δημιουργηθεί κρίση στην Ευρώπη γιατί δεν θα μπορέσουν αυτά τα ομόλογα του Ιουλίου, Αυγούστου να πληρωθούν. Το κοινό συμφέρον επιτάσσει να βρεθεί λύση έως τότε, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να δημιουργηθεί κρίση στην Ευρώπη. Σημείωσε επίσης ότι οι πιθανότητες μιας κοινά αποδεκτής λύσης είναι κάτι που φαίνεται και στην πλειονότητα των δημοσιευμάτων του ξένου τύπου.
..

Στις 26 Γενάρη ο ΣΥΡΙΖΑ με απόλυτη πλειοψηφία θα αποκαταστήσει την ευρωπαϊκή και τη δημοκρατική νομιμότητα στη χώρα

Ο κ. Fischer πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας προέβλεψε ότι αν υπάρξει κρίση στην Ελλάδα θα επεκταθεί αμέσως στην Ιταλία και στην Ισπανία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σωστά επενδύσει από την έναρξη της οικονομικής κρίσης ότι η κρίση δεν είναι ελληνική, αλλά ευρωπαϊκή. Οι λαοί δεν θα μείνουν καθισμένοι στον καναπέ με όλα όσα θα συμβούν. Η λιτότητα θα επηρεάσει όλη την Ευρώπη η οποία σήμερα βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει διέξοδο και για την Ευρώπη.
Προϋπόθεση για να κάνεις διαπραγμάτευση είναι να έχεις διαφορετική πολιτική από αυτόν που διαπραγματεύεσαι. Μεγάλο πρόβλημα στη διαπραγμάτευση η αναξιοπιστία του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Οποιαδήποτε συμμαχία με δυνάμεις που ευθύνονται για την οικονομική κρίση αυτό δεν δυναμώνει τη διαπραγματευτική δυνατότητα της χώρας, άρα στις 26 του Γενάρη, η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση, με απόλυτη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα κάνει ευρύτερες συμμαχίες στη βάση του προγράμματος που θα έχει εγκρίνει ο λαός και θα πάμε σε πραγματική διαπραγμάτευση.
Ούτε αξιολογήσεις δεχόμαστε, ούτε το πρόγραμμα (Μνημόνιο) δεχόμαστε. Τα κράτη έχουν συνέχεια, αλλά υπάρχει και πολιτική ασυνέχεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει μια νέα αφετηρία και στις 26 Γενάρη θα αποκαταστήσει την δημοκρατική νομιμότητα στη χώρα που έχει πληγεί κατάφορα από το Μνημόνιο, που αποτελεί το δικό σας πρόγραμμα και θεσμοθέτησε ένα παράνομο μνημονιακό καθεστώς που παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο.
Επέκρινε τη στάση του κ. Χαρδούβελη που ως υπουργός Οικονομικών σιωπούσε και από την ώρα που προκηρύχτηκαν οι εκλογές βγάζει ανακοινώσεις κάθε μέρα. Ενώ διετύπωσε την ερώτηση, αν δεν υπάρχει ήδη συμφωνία με την τρόϊκά, ο κ. Χαρδούβελης γιατί δεν παραιτείται;
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...