WSJ: Οι πανεπιστημιακοί που έδωσαν πόντους στον ΣΥΡΙΖΑ

H άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτήθηκε από καθηγητές που έγιναν πολιτικοί γράφει η WSJ. Λαπαβίτσας, Βαροφάκης, Σταθάκης, Μηλιός, Χουντής στην WSJ.
H άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτήθηκε από πανεπιστημιακούς που έγιναν πολιτικοί γράφει η WSJ. «Δεν είμαι πολιτικός καριέρας» λέει ο Κώστας Λαπαβίτσας, καθηγητής οικονομικών για πάνω από 20 χρόνια στο University of London. Σήμερα είναι υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το σχέδιο που υποστηρίζει ο Λαπαβίτσας και άλλοι καθηγητές που τάσσονται με τον ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται στην αρχή της διαγραφής του χρέους και των μεγαλύτερων δημόσιων δαπανών που η Γερμανία απορρίπτει. «Πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε τη λογική» λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης, καθηγητής στο University of Texas.
Ο Νίκος Χουντής, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας λέει ότι το νομοσχέδιο για τις πρώτες δαπάνες για την ανακούφιση των κοινωνικά ασθενέστερων είναι έτοιμο.
Το Μνημόνιο έκοψε συντάξεις, επιδόματα και μισθούς του δημοσίου αναφέρει η WSJ. «Αυτό πρέπει να τελειώσει» λέει ο Γιώργος Σταθάκης, οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Κρήτης και σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα.
Πρώτο μήνυμα του κόμματος προς την Ευρώπη θα είναι «ας απαλλαγούμε από το μνημόνιο» λέει ο κ. Σταθάκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένος να συμφωνήσει σε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, προσθέτει Γιάννης Μηλιός, ένας άλλος οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο ίδιος λέει ότι είναι «αδύνατο» για την Ελλάδα να πληρώσει το χρέος της, ενώ η οικονομία είναι στάσιμη.
Γιος ενός γιατρού, ο Κώστας Λαπαβίτσας μεγάλωσε στη Νάουσα. Έφυγε για να πάει στο πανεπιστήμιο στην Αγγλία. Από το Λονδίνο, ο κ Λαπαβίτσας αμφισβήτησε την προσέγγιση της γερμανικής ηγεσίας. Το 2010, άρχισε να γράφει άρθρα που συνηγορούσαν ότι η Ελλάδα πρέπει εγκαταλείψει το ευρώ. Είναι κοντά στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ηγέτης του συνασπισμού του αντι-ευρώ εντός του ΣΥΡΙΖΑ, αν και ο κ Λαπαβίτσας λέει ότι αποδέχεται τη θέση υπέρ του ευρώ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...