Ζάνι Μίντον Μπέντοους πρώτη γυναίκα στο τιμόνι του Economist

Η Ζάνι Μίντον Μπέντοους επικράτησε ανάμεσα στους 13 υποψήφιους που έκαναν αίτηση για τη θέση και είναι πλέον η πρώτη γυναίκα που γίνεται διευθύντρια του περιοδικού.

Μετά από 170 χρόνια ζωής, το βρετανικό περιοδικό The Economist αποκτά γυναίκα διευθύντρια.
Η έως τώρα συντάκτρια επιχειρηματικών νέων, η Ζάνι Μίντον Μπέντοους θα διαδεχθεί τον Τζον Μίκλθγουεϊτ που στα τέλη Ιανουαρίου θα αναλάβει το Bloomberg News.
Εκείνη, μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Economist αναλαμβάνει τα διευθυντικά καθήκοντά της στις 2 Φεβρουαρίου.
Η πρώτη «κυρία διευθύντρια», είναι οικονομολόγος με σπουδές στην Οξφόρδη και το Χάρβαρντ. Ηταν επικεφαλής της επιχειρηματικής ενότητας του Economist και επέβλεπε την κάλυψη των θεμάτων οικονομίας, επιχειρήσεων, επιστήμης και τεχνολογίας. Προσελήφθη στο περιοδικό το 1994, μετά από δύο χρόνια θητείας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Για την ανάληψη της νέας θέσης της, επικράτησε ανάμεσα στους 13 υποψήφιους που έκαναν αίτηση για τη θέση.
Η πρόκληση για την Ζάνι Μίντον Μπέντοους είναι μεγάλη, καθώς ο προκάτοχός της έβαλε τον πήχη ψηλά ανεβάζοντας την εβδομαδιαία κυκλοφορία του Economist από 1,1 εκατ. σ 1,6 εκατ. τεύχη.
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...