Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα καταβάλει κανονικά τη δόση των 460 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη χθεσινή συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με τη γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Μετά το τέλος της συνάντησης με την επικεφαλής του ΔΝΤ, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι Ελλάδα "προτίθεται να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της", ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να κάνει "βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα" και να προσπαθήσει να βελτιώσει την "αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων" με τους πιστωτές της.
Από την πλευρά της, με γραπτή δήλωσή της, μετά τη συνάντησή της με τον Γιάνη Βαρουφάκη, η Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε τη διαβεβαίωση του υπουργού Οικονομικών για την πληρωμή της δόσης, υπογραμμίζοντας ότι "η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων".
"Εξέφρασα την εκτίμησή μου για τη δέσμευση του υπουργού για τη βελτίωση της δυνατότητας των τεχνικών κλιμακίων να συνεργαστούν με τις Αρχές για τη διεξαγωγή της δέουσας επιμέλειας (due diligence) στην Αθήνα και για την ενίσχυση των συζητήσεων σχετικά με την πολιτική με τις ομάδες στις Βρυξέλλες, και οι δυο ομάδες θα συνεχίσουν και πάλι τις εργασίες τους την Δευτέρα. Επανέλαβα ότι το Ταμείο παραμένει δεσμευμένο για να συνεργαστεί με τις Αρχές για να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει σε μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης και απασχόλησης", ανέφερε στη δηλωσή της η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί σήμερα με τον υφυπουργό Οικονομικών για τις Διεθνείς Υποθέσεις Νάθαν Σιτς, ενώ αργότερα θα έχει επαφές με την Κάρολαϊν Άτκινσον, σύμβουλο του Προέδρου Ομπάμα επί διεθνών οικονομικών θεμάτων και εθνικής ασφάλειας.
πηγη