«Καυτή» ημέρα στην Αθήνα - Κλίμα... Σκουριών στην πρωτεύουσα με παράλληλες πορείες

Στην Αθήνα μεταφέρεται το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στις Σκουριές Χαλκιδικής για το θέμα των μεταλλείων.
Περισσότερα από 85 λεωφορεία και δεκάδες ιδιωτικά οχήματα με περίπου 4.000 εργαζόμενους των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική έρχονται σήμερα στην πρωτεύουσα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το εργασιακό τους μέλλον.

Σχεδόν παράλληλα οργανώνεται αντι-συγκέντρωση από την Επιτροπή Αλληλεγγύης των κατοίκων που αντιδρούν στη Χαλκιδική, στα Προπύλαια. Οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., υπό τον φόβο μεταφοράς του «πεδίου μάχης» στην Αθήνα, σχεδιάζουν μέτρα ασφαλείας, ώστε να μην συναντηθούν οι αντιμαχόμενες πλευρές και επαναληφθούν βίαια και επικίνδυνα επεισόδια όπως εκείνα που είχαν εξελιχθεί πριν από αρκετές ημέρες στη Χαλκιδική.
Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία προγραμματίζουν συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή, όπου θα κατασκηνώσουν, ανάβοντας κεριά και λαμπάδες. Από την άλλη, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στις 18:00 το απόγευμα. Όπως αναφέρει η Επιτροπή, «η υποστήριξή μας αφορά το κομμάτι της κοινωνίας της Χαλκιδικής που αγωνίζεται όχι για το προσωπικό-ατομικό συμφέρον, αλλά για το κοινό, συλλογικό όφελος».
πηγη 

«Κάθοδος» 4.000 μεταλλωρύχων στην Αθήνα

 Στις 10:00 το πρωί, οι μεταλλωρύχοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ενώ οι κινητοποιήσεις τους θα καταλήξουν στο Σύνταγμα, στις 17:00, όπου οι διαδηλωτές σχεδιάζουν να παραμείνουν έως αργά το βράδυ

 Στην Αθήνα κατεβαίνουν σήμερα Πέμπτη περίπου 4.000 μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής, ώστε να διαδηλώσουν για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας τους. και υπέρ της εξόρυξης χρυσού. Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία συνοδεύονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

«Η κυβέρνηση της αριστεράς θέλει να μας αφήσει στην ανεργία. Δυόμιση χιλιάδες οικογένειες κινδυνεύουμε να μείνουμε στο δρόμο. Ζητάμε να συναντήσουμε τον πρωθυπουργό», δήλωσε στον ΣΚΑΪ από τα διόδια Αφιδνών ο πρόεδρος των μεταλλωρύχων.

Προσέθεσε πως οι κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν είναι ελάχιστοι, ενώ οι άλλοι είναι «μεταφερόμενοι».

Στις 10:00 το πρωί, οι μεταλλωρύχοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Από εκεί, θα ξεκινήσουν πορεία, με επίδοση ψηφισμάτων στην πρεσβεία του Καναδά, στα κεντρικά γραφεία της μεταλλευτικής εταιρείας Eldorado Gold, στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο κοινοβούλιο και στο ΥΠΟΙΚ.

Η πορεία θα καταλήξει, στις 17:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα, όπου οι διαδηλωτές προγραμματίζουν να παραμείνουν μέχρι αργά το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...