Συμφώνησαν σε δύο διαπιστώσεις οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες, Τσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν, πριν δηλαδή τη συνάντηση που θα έχει, αργότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πρώτον, να βρεθεί λύση άμεσα και δεύτερον, στην ανάγκη να υπάρξουν χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα.
Η συνομιλία έγινε σε «πολύ εποικοδομητικό κλίμα», σύμφωνα με πηγή του Μεγάρου Μαξίμου.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε στους δύο ηγέτες ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πάρει κάποιο κείμενο των θεσμών.
Την τηλεφωνική συνομιλία των τριών ηγετών είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Λίγη ώρα νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι οι θεσμοί απέχουν "μερικές ώρες" από μια "πιθανή διευθέτηση για την Ελλάδα".
πηγη 

Μέρκελ: Εργαζόμαστε εντατικά για συμφωνία εντός χρονοδιαγράμματος

 Οι διεθνείς πιστωτές εργάζονται εντατικά με την Ελλάδα για να επιτευχθεί μια συμφωνία αυτόν το μήνα και να αποδεσμευθούν τα κεφάλαια που χρειάζεται η χώρα για να αποπληρώσει δάνεια,δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

"Όλη η δουλειά που κάνουμε έχει στόχο να εξασφαλισθεί η ολοκλήρωση της συμφωνίας στο συμφωνηθέν χρονικό πλαίσιο. Εργαζόμαστε εντατικά γι' αυτό", δήλωσε η Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, όταν ερωτήθηκε αν θα δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος πέραν του τέλους Ιουνίου για την επίτευξη μιας συμφωνίας.

 

Ολάντ: Θέμα ωρών ή ημερών μία συμφωνία με την Ελλάδα

«Είμαστε λίγες μέρες ή ώρες μακριά από μια πιθανή συμφωνία επί του ελληνικού ζητήματος», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε συνέδριο που διοργανώνεται από τον ΟΑΣΕ στο Παρίσι.

«Το να ζητάμε πολλά από την Ελλάδα μπορεί να στραγγαλίσει την ανάπτυξη. Αλλά το να ζητάμε πολύ λίγα μπορεί να έχει επιπτώσεις σε όλη την ευρωζώνη» πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.