Χάλκινο μετάλλιο και εισιτήριο για το Ρίο για την εθνική ομάδα πόλο των ανδρών

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε την Ιταλία με 11-9 στα πέναλτι (7-7 κ.α.), πήρε το χάλκινο μετάλλιο και ταυτόχρονα το εισιτήριο της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Δέκα χρόνια μετά την επιτυχία και το χάλκινο στο Μόντρεαλ, η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ανέβηκε και πάλι στο βάθρο των νικητών.
Καλύτερη σε όλο το παιχνίδι ήταν η εθνική από την Ιταλία που είχε σε όλη τη διάρκεια το προβάδισμα στο σκορ. Το πρώτο οκτάλεπτο κύλησε με πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές με το γκολ του Αφρουδάκη να χωρίζει τις δύο ομάδες. Μετά από έντεκα λεπτά αγώνα η «σετεμπέλο» βρήκε δίχτυα για το 1-1, αλλά η εθνική «απάντησε» με δύο τέρματα του Βλαχόπουλου. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την εθνική να προηγείται με 3-2 και στη συνέχεια το παιχνίδι «άνοιξε» για να ολοκληρωθεί το τρίτο οκτάλεπτο με σκορ 4-4. Στο τελευταίο οκτάλεπτο η Ιταλία ισοφάρισε με πέναλτι του Φιλιόλι 4’26’’ πριν το φινάλε, στο υπόλοιπο δεν άλλαξε κάτι και το ματς πήγε στα πέναλτι. Πιο ψύχραιμοι και εύστοχοι οι παίχτες του Θοδωρή Βλάχου επικράτησαν με 4-2 και συνολικά με 11-9 πήραν το χάλκινο μετάλλιο.
Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Αφρουδάκης (π.π.), 1-1 Ντο Φούλβιο (περιφέρεια), 2-1 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 3-1 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 3-2 Φιλιόλι (π.π.), 4-2 Μυλωνάκης (περιφέρεια), 4-3 Βελότο (περιφέρεια), 5-3 Μουρίκης (π.π.), 5-4 Φοντέλι (κόντρα), 6-4 Γούνας (π.π.), 6-5 Αϊκάρντι (φουνταριστός), 7-5 Βλαχόπουλος (π.π.), 7-6 Αϊκάρντι (φουνταριστός), 7-7 Φιλιόλι (πεν.)
Η σειρά των πέναλτι: Φιλιόλι 7-8, Αφρουδάκης 8-8, Βελότο (δοκάρι), Φουντούλης 9-8, Λουόνγκο 9-9, Μυλωνάκης 10-9, Ντι Φούλβιο (απέκρουσε ο Φλέγκας), Βλαχόπουλος 11-9.
Η εθνική είχε 4/10 με παίκτη παραπάνω και τρία γκολ από την περιφέρεια. Η Ιταλία είχε 1/8 με παίκτη παραπάνω, 1/2 πέναλτι, δύο γκολ από την περιφέρεια, δύο από θέση φουνταριστού και ένα στην κόντρα.
Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Ποντικέας (7΄33΄΄ πριν το τέλος του αγώνα) και ο Τζίτο (3΄37΄΄ πριν τη λήξη)
Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 4-4, 0-1 (κ.α.), 4-2 (πεν.)
Διαιτητές: Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Κόριζνα (Πολωνία)
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 1, Ποντικέας, Αφρουδάκης 2, Δελακάς, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 4, Γαλανόπουλος
Ιταλία (Σάντρο Καμπάνια): Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο 1, Βελότο 1, Φιλιόλι 3, Τζορτζέτι, Φοντέλι 1, Τζιάκοπο, Πρεσούτι, Τζίτο, Λουόνγκο 1, Αϊκάρντι 2, Μπαράλντι, Ντελ Λουόνγκο

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δημήτρης Γιαχανατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...