Η εκτόξευση του Ariane 5 στην πτήση VA228 28 Ιανουαρίου 2016

Ένας πύραυλος Ariane 5 παρέδωσε  το βράδυ τον δορυφόρο τηλεπικοινωνιών Intelsat-29e στην προγραμματισμένη τροχιά του. Η εκτόξευση της πτήσης VA228 του Ariane πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιανουαρίου στις 23:20 GMT (20:20 τοπική ώρα, 00:20 ώρα Κεντρικής Ευρώπης στις 28 Ιανουαρίου) από το κοσμοδρόμιο της Ευρώπης στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας.


Ο Intelsat-29e ήταν ο μοναδικός επιβάτης σε αυτή την εκτόξευση. Με μάζα 6552 κιλά στην απογείωσή του, απελευθερώθηκε περίπου 30 λεπτά μετά την έναρξη της αποστολής







Τοποθετημένος στις 50ºW πάνω από τη Βραζιλία σε γεωστατική τροχιά, ο δορυφόρος έχει κατασκευαστική διάρκεια ζωής 15 ετών και είναι ο πρώτος από μια νέα γενιά τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων που θα παρέχει την ταχύτερη εμπορικά διαθέσιμη συνδεσιμότητα με φορείς εκμετάλλευσης κινητών δικτύων και των παρόχων αεροδυναμικών και ναυτιλιακών κινητών υπηρεσιών και κυβερνητικών πελατών. Η κάλυψη είναι στην Αμερική και πάνω από τον Βόρειο Ατλαντικό για τις διαδρομές της ναυτιλίας και της αεροπλοΐας.

Αυτός είναι ο πρώτος από τους δύο δορυφόρους επόμενης γενιάς της Intelsat, που θα εκτοξευθούν από τον Ariane 5 εντός του τρέχοντος έτους.

Η πτήση VA228 ήταν η 84η αποστολή Ariane 5.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...