Βενιζέλος με ψέματα υπέρ Βγενόπουλου και Τσατάνη

Για μια ακόμη φορά ο Βενιζέλος θυμήθηκε πως είναι Βενιζέλος. Έτσι επιστρατεύει την αντιστροφή της πραγματικότητας για να βγάλει ψεύτη τον Αναπληρωτή Υπουργό Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Σε επιστολή που έστειλε προς την Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου, υποστηρίζει πως ο Παπαγγελόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, η οποίοι ρώτησαν με βάση αποκαλύψεις του HOT DOC για το ρόλο της Δικαιοσύνης στην υπόθεση Βγενόπουλου, τα βρήκε όλα νόμιμα.
Γράφει συγκεκριμένα:
«Στην ερώτηση αυτή απάντησε στις 14.1.2016 ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος ενημερώνει τους βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ ότι διεξήχθη έρευνα του αρμοδίου αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου (κ. Ν. Παντελή )  που εποπτεύει των εισαγγελέων διαφθοράς, ο οποίος με την υπ’ αριθμό 5594/18.2.2015 διάταξη του απεφάνθηκε  ότι όλες οι δικονομικές ενέργειες της αρμόδιας εισαγγελέας εφετών, δηλαδή της κα. Τσατάνη, επί της συγκεκριμένης υποθέσεως είναι απολύτως  νόμιμες. Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην απάντηση του κ. Παπαγγελόπουλου, «ορθώς και νομίμως η χειριζόμενη την ως άνω αναφορά Εισαγγελέας Εφετών ζήτησε να συσχετισθεί σ’ αυτήν και η δικογραφία με αριθμό βιβλίου μηνύσεων ΕΔ2013/203 ποινική προκαταρκτική δικογραφία της Εισαγγελέως Διαφθοράς Αθηνών λόγω της πρόδηλης συνάφειας (άρθ. 129 ΚΠΔ ) μεταξύ των δύο δικογραφιών».
Ο Βενιζέλος αποκρύπτει πως ο Παπαγγελόπουλος δεν απαντάει ο ίδιος αλλά διαβιβάζει στη Βουλή τα έγγραφα που του έστειλε ο Άρειος Πάγος. Δηλαδή ο Βενιζέλος κάνει τη λαθροχειρία, να εμφανίσει λόγια και θέσεις του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκου Αγγελή, ως θέση του Παπαγγελόπουλου.





Η θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, εκφράστηκε στις 27 Νοεμβρίου σε ομιλία του στη Βουλή, όταν μίλησε για δικαστικό πραξικόπημα που επιχειρούν κάποιοι. Η δήλωση είχε εμφανιστεί από τα Μέσα Ενημέρωσης ως θέση που αφορούσε τις εξελίξεις στην υπόθεση Βγενόπουλου και την αφαίρεση της δικογραφίας από την Τσατάνη.

Ο Βενιζέλος αισθάνεται για μια ακόμη φορά να χρησιμοποιήσει τα γνωστά του μέσα, για να υποστηρίξει τον Ανδρέα Βγενόπουλο με τον οποίο τους συνδέει ο γνωστός Σάφα στον οποίο είχε χαρίσει τα Ναυπηγεία και φυσικά προκαταβολικά το τίμημα της κατασκευής των υποβρυχίων, χωρίς να υπάρχουν υποβρύχια

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...