Με ενιαία εθνική γραμμή για το προσφυγικό μεταβαίνει στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα

Ενισχυμένος με την απόφαση για ενιαία εθνική γραμμή για το προσφυγικό, θα μεταβεί ο πρωθυπουργός στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, μετα την 8ωρη συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το διπλό μήνυμα ότι η Ελλάδα σέβεται στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της και η ΕΕ οφείλει να σεβαστεί τις δικές της, στέλνει η χώρα μας με το κοινό ανακοινωθέν, το οποίο -παρά τις επιφυλάξεις που διατύπωσαν- υπέγραψαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, εκτός του ΚΚΕ και της Ένωσης Κεντρώων.

Ειδικότερα, καλείται η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλλει σε όλα τα κράτη-μέλη της τον πλήρη σεβασμό των υποχρεώσεών τους ως προς τον αναλογικό επιμερισμό των προσφύγων, και να καταστήσει σαφές πως θα έχουν συνέπειες όσοι επιλέγουν μονομερείς ενέργειες, αλλά και ότι οι χώρες πρώτης γραμμής, και ειδικότερα η Ελλάδα, μπορούν να αναλάβουν μόνο το βάρος που τους αναλογεί για τη φιλοξενία των προσφύγων.







Ακόμη, καλείται η ΕΕ να παράσχει την απαιτούμενη συνδρομή προς τη χώρα μας, και τονίζεται η ανάγκη επιτάχυνσης της εφαρμογής των αποφάσεων για μετεγκατάσταση των προσφύγων από Ελλάδα και Τουρκία, καθώς και των προγραμμάτων επιστροφής των παράτυπων μεταναστών.
Στο κοινό ανακοινωθέν επισημαίνεται επίσης, πως η Ελλάδα θα σεβαστεί στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, με πνεύμα ανθρωπισμού έναντι των προσφύγων και θωρακίζοντας την ασφάλεια του ελληνικού λαού. Τονίζεται ακόμη, πως η χώρα μας φυλάσσει και τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ενώ ενισχύει τις ανοιχτές δομές προσωρινής φιλοξενίας και των προαναχωρησιακών κέντρων παράτυπων μεταναστών.

ΠΗΓΗ
: ΕΡΤ1
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...