«Koύλουμα 2016» στο Άλσος Βεΐκου...Απόκριες 2016

Από τις 11 το πρωί την Καθαρά Δευτέρα, 14 Μαρτίου, θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις του Δήμου Γαλατσίου στο Άλσος Βεΐκου, στο Ανοιχτό Γήπεδο Μπάσκετ, αλλά και στους γύρω χώρους.





Και αυτή τη φορά, σαρακοστιανά εδέσματα, άφθονο κρασί και παραδοσιακή μουσική, θα είναι τα «συστατικά» στοιχεία των εκδηλώσεων. Στο τέλος των εκδηλώσεων είναι χρήσιμο να σεβαστούμε το Άλσος και να το αφήσουμε όπως το βρήκαμε, μαζεύοντας τα σκουπίδια που θα δημιουργήσει η παρουσία μας στις εκδηλώσεις, ή έστω να τα αποθέσουμε στους ειδικούς κάδους.

Φωτο: αρχείο ΑΠΕ/ΜΠΕ, Αλέξανδρος Βλάχος

Απόκριες 2016

KOSMOS Playlist για τις Απόκριες

Χορέψτε σε καρναβαλικούς ρυθμούς με τα τραγούδια από το ραδιόφωνο του Kosmos 93,6 και 107 FM, τα οποία επέλεξε η ραδιοφωνική παραγωγός Ρουμπίνη Σταγκουράκη.

Η Αποκριά σε όλη την Ελλάδα με μια… ματιά!

Τις ημέρες της Αποκριάς, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας πραγματοποιούνται πολιτιστικά δρώμενα και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, γλέντια και χοροί με παραδοσιακή μουσική και αναβίωση εθίμων, που έχουν τοπικό χρώμα, έντονο λαογραφικό ενδιαφέρον και σε μεγάλο βαθμό έλκουν την καταγωγή τους από τα αρχαία χρόνια και τις διονυσιακές γιορτές.

Μαγικές Απόκριες και παραδοσιακή Καθαρή Δευτέρα στην Κηφισιά

Απόκριες και Κούλουμα στον Δήμο Κηφισιάς. Μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουν και δημιουργούν στις «Μαγικές Απόκριες» που συνδυάζουν τις παραδόσεις με τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Η μεγάλη γιορτή για όλες τις ηλικίες πραγματοποιείται το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016, στο κέντρο της Κηφισιάς (Λεβίδου και Παναγίτσας), ενώ η καθιερωμένη εκδήλωση εορτασμού για τα Κούλουμα την Καθαρή Δευτέρα, πραγματοποιείται στο Πάρκο Α.Γ. Παπανδρέου (Εθνικής Αντιστάσεως & Οδυσσέα Ανδρούτσου, Νέα Ερυθραία).

Απόκριες και Καθαρή Δευτέρα στην Καλλιθέα, με κέφι και χορό!

Καντάδες στις γειτονιές της πόλης, γαϊτανάκια, χοροί και μουσική, ποδήλατα, ξυλοπόδαροι και ακροβάτες βάζουν την Καλλιθέα στους ρυθμούς της Αποκριάς. Ο Δήμος Καλλιθέας έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει πολιτιστικά δρώμενα για όλες τις ηλικίες εμπλουτισμένο με κέφι και χορό, όπως απαιτούν τα έθιμα των ημερών.

Την Κυριακή, οι καρναβαλιστές διασκεδάζουν στον Σταυρό

Παρέλαση κεφιού την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 στο παραδοσιακό καρναβάλι του Σταυρού, την αγαπημένη αποκριάτικη εκδήλωση της Μακεδονίας. Εκατοντάδες καρναβαλιστές από δεκάδες πολιτιστικούς συλλόγους, ενώσεις και ομάδες φίλων του Δήμου Βόλβης, συνθέτουν ένα πανηγύρι γλεντιού, το οποίο στηρίζεται στον εθελοντισμό, τη φιλοξενία και την αυθόρμητη συμμετοχή.

«Παίξε, Τσιγγάνε, το βιολί» – Ένα αποκριάτικο πάρτι από την Καμεράτα στο Μέγαρο

Σ’ ένα διαφορετικό αποκριάτικο πάρτι, με έργα εμπνευσμένα από τις μουσικές των Τσιγγάνων, προσκαλούν το κοινό η Καμεράτα και ο διακεκριμένος μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου, την Παρασκευή 11 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής, στην αίθουσα Banquet!

Συνταγές με γραβιέρα Νάξου για finger food της Τυρινής

Συνταγές για την Εβδομάδα της Τυρινής με το πιο αναγνωρισμένο τυρί της Νάξου, τη γραβιέρα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, από τον executive chef Στέλιο Κορρέ. «Φλογέρα του τσοπάνη», «Μιλφέιγ λαχανικών με γραβιέρα», «Μπρουσκέτα γραβιέρας» και «Ναξιώτικο καναπεδάκι», εδέσματα με γραβιέρα σε μορφή finger food . Εξάλλου, η παράδοση θέλει την Τυρινή Εβδομάδα να εξαφανίζονται από το σπίτι όλα τα κρεατικά…

Εβδομάδα της Τυρινής

Οι Πατέρες διδάσκουν ότι είναι αμαρτία να φας κρέας την Τυρινή Εβδομάδα, επειδή σου δίνεται η ευκαιρία να φας οτιδήποτε άλλο. Υπενθυμίζοντας με αυτόν τον τρόπο την εντολή που έδωσε ο Θεός στον Αδάμ και στην Εύα να φάνε ό,τι θέλουν, εκτός από το μήλο. Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της παρούσας εβδομάδας, ως εισαγωγικής στο πνεύμα και την ουσία της Σαρακοστής, είναι εμφανής και στην τυπική διάταξη των ακολουθιών των καθημερινών.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά από τον Δήμο Αθηναίων

Η Αποκριά είναι η γιορτή των παιδιών και ο Δήμος Αθηναίων με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας προσκαλούν τους μικρούς φίλους της πόλης να ζήσουν τη δική τους αποκριάτικη ιστορία, μέσα από εκδηλώσεις στις οποίες γίνονται πρωταγωνιστές.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ γιορτάζει τις Απόκριες μαζί με τα παιδιά

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ διοργανώνει, την Κυριακή 13 Μαρτίου, μια όμορφη γιορτή για παιδιά στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας, στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών για να διασκεδάσουν, να παίξουν και να αποχαιρετήσουν μαζί τις Απόκριες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...