Ολάντ: Καμία παραχώρηση στην Τουρκία αναφορικά με ανθρώπινα δικαιώματα ή βίζα (vid)

Απέκλεισε ο Φρανσουά Ολάντ το ενδεχόμενο να υπάρξει οποιαδήποτε «παραχώρηση» προς την Τουρκία αναφορικά με το ζήτημα της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

ή της έκδοσης θεωρήσεων εισόδου στους υπηκόους της για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
ως αντάλλαγμα για εγγυήσεις στον έλεγχο των προσφυγικών ροών εκ μέρους της Άγκυρας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών ηγετών, στην οποία είχε προσκληθεί και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε πως επείγει η αντιμετώπιση της βαθιάς κρίσης που προκλήθηκε από τις μαζικές ροές προσφύγων και μεταναστών, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να προστατέψουμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης για να μην μείνει η Ελλάδα με χιλιάδες πρόσφυγες.
«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα οριστούν οι αρχές, προκειμένου τα μέτρα που θα ληφθούν να συνάδουν με τις αξίες μας και θα είναι τα αποτελεσματικότερα», επέμεινε ο Φρανσουά Ολάντ, ενόψει και των κρίσιμων διαπραγματεύσεων στις 17 και 18 Μαρτίου μεταξύ της Άγκυρας και των 28 κρατών μελών της ΕΕ.

Μ. Ρέντσι: Έμφαση στην ανάπτυξη

Να δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή έμφαση στην ανάπτυξη, ζήτησε από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, όπως αναφέρει ο Τύπος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μ. Ρέντσι τόνισε ότι δεν μπορούν να συγκαλούνται Σύνοδοι Κορυφής κάθε δύο εβδομάδες, διότι με τον τρόπο αυτό οι ευρωπαϊκές αρχές δείχνουν ότι δεν μπορούν να χειριστούν πολυσύνθετα φαινόμενα, όπως το προσφυγικό.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε και πάλι ότι η λιτότητα δεν φέρνει αποτέλεσμα, από τη στιγμή που οι περισσότερες κυβερνήσεις που την υιοθέτησαν έχασαν τις εκλογές, προσθέτοντας ότι στην Ευρώπη πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στην πολιτική στρατηγική και δράση, με επενδύσεις, συγχρόνως, στους τομείς της παιδείας και του πολιτισμού.
Πηγές: ΕΡΤ1, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...