Προσπάθειες να αποκατασταθεί η ηρεμία στις Βρυξέλλες ύστερα από το μπαράζ των τρομοκρατικών επιθέσεων με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες (vid)

Την ώρα που οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό προσώπων που που είναι ύποπτα ότι συνδέονται με τις σημερινές τρομοκρατικές επιθέσεις, που σκόρπισαν τον τρόμο στην πρωτεύουσα της Ευρώπης και τον φόβο σε όλον τον κόσμο.  Φωτογραφία (επάνω) δείχνει τους δύο πιθανούς δράστες.  Οι δρόμοι των Βρυξελλών άνοιξαν, οι σταθμοί του μετρό θα λειτουργήσουν το απόγευμα, ενώ απομένει να επαναλειτουργήσει και το αεροδρόμιο την Τετάρτη το πρωί.
Στην πόλη που μοιάζει πολιορκημένη, είναι έντονη η παρουσία της αστυνομίας και του στρατού που έχει φτάσει τους 1200.
.

 Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις, όπως ισχυρίζεται ειδησεογραφικό πρακτορείο που συνδέεται με το ISIS. Ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 34 ενώ οι επιθέσεις οφείλονται σε έκρηξη καμικάζι στο αεροδρόμιο και σε βόμβες στους δύο σταθμούς του μετρό. Εξουδετερώθηκαν και άλλα επικίνδυνα δέματα από την αστυνομία.
Σχετικές ειδήσεις: Τρόμος στην καρδιά της Ευρώπης – Πολύνεκρες επιθέσεις στις Βρυξέλλες (vid) -Συνεχής ενημέρωσηΤο χρονικό των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες (vid)

Βέλγιο: Τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

 Σε τουλάχιστον 34 ανέρχεται ο αριθμός των καταμετρημένων νεκρών και σε τουλάχιστον 200 ο αριθμός των τραυματιών από τις σημερινές εκρήξεις που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες, στο διεθνές αεροδρόμιο και σε σταθμό του μετρό, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη βελγική πρωτεύουσα προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν και τα βελγικά μέσα ενημέρωσης οι νεκροί στο σταθμό του μετρό του Μάλμπεκ ανέρχονται στους 20 ενώ στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στους 14. Οι τραυματίες στον σταθμό του μετρό του Μάλμπεκ ανέρχονται σε 106 εκ των οποίων 17 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ σε διάγγελμά του προς τον βελγικό λαό, έκανε λόγο για δύο τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα πολλούς νεκρούς και τραυματίες. Ο Βέλγος πρωθυπουργός δεν έδωσε ακριβή αριθμό θυμάτων.
«Την ώρα της τραγωδίας πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι και αλληλέγγυοι», είπε ο πρωθυπουργός του Βελγίου. Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι εξακολουθούν να υφίστανται υποψίες για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις και ως εκ τούτου οι βελγικές αρχές λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.
«Φοβόμασταν επίθεση και έγινε», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ κάνοντας λόγο για «τυφλές, βίαιες και δειλές» επιθέσεις.

via GIPHY
..
Ο γενικός εισαγγελέας του Βελγίου επιβεβαιώνει αναφερόμενος στις εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ότι οφείλονται σε επίθεση αυτοκτονίας, μετέδωσε το δίκτυο RTBF, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.
Παράλληλα, ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ προειδοποίησε τους πολίτες να αποφύγουν προς το παρόν τις μετακινήσεις. Κανείς μαθητής δεν θα φύγει από τα σχολεία, μέχρι νεωτέρας. Η εκκένωση του σταθμού μετρό του Μάλμπεκ ολοκληρώθηκε.

via GIPHY
..
Όλες οι πτήσεις από και προς τις Βρυξέλλες έχουν παγώσει. Τα βελγικά αεροδρόμια του Σαρλερουά, της Λιέγης και της Οστάνδης δέχονται τα αεροπλάνα. Οι υπόλοιπες διεθνείς σιδηροδρομικές συνδέσεις έχουν ακυρωθεί μέχρι νεωτέρας. Σοβαρά είναι τα προβλήματα στο δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βελγικές αρχές αναζητούν έναν ακόμα συνεργάτη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ.
Live λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

a few seconds ago
Ο διευθυντής του νοσοκομείου του Λέουβεν επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν καρφιά στις βόμβες στο αεροδρόμιο.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...