Ισχυρές εκρήξεις στο αεροδρόμιο και στο μετρό των Βρυξελλών 34 Νεκροί περισσότεροι απο 200 Τραυματιες

Δύο ισχυρότατες εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο μετά από τις 8 το πρωί, στο διεθνές αεροδρόμιο -μετρό είναι 15 και οι τραυματίες 45 του Βελγίου, στις Βρυξέλλες.Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν τραυματίες στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου, ενώ έχουν αναβληθεί όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις.
Τουλάχιστον 34 άτομα σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 200 ταυματίστηκαν από τις ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβαντέμ και στους σταθμούς του μετρό, Μάελμπεκ και Σουμάν, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες. Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Γιώργος Συριόπουλος είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι οι βελγικές αρχές έκαναν λόγο για 21 νεκρούς και 55 τραυματίες. 


Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ τα θύματα από τις εκρήξεις στο μετρό είναι 15 και οι τραυματίες 45 ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται άλλα 10 άτομα. Επίσης, μετέδωσαν ότι σημειώθηκε ελεγχόμενη έκρηξη στην οδό De La Loi, λίγο πριν τις 11.00 το πρωί.
Στο ανώτατο επίπεδο ασφαλείας έχουν τεθεί οι βελγικές αρχές, ενώ έχουν σταματήσει τα μέσα μεταφοράς και έχουν κλείσει οι σταθμοί του μετρό. Εκκληση απευθύνεται στους πολίτες να μην μετακινούνται από τα σπίτια τους. Παράλληλα, οι αρχές του αεροδρομίου των Βρυξελλών διέταξαν την αναστολή όλων των προγραμματισμένων πτήσεων και προέβησαν στην εκκένωση της ευρύτερης περιοχής.
Οι βελγικές αρχές στέλνουν επιπλέον 225 στρατιώτες στις Βρυξέλλες μετά τις εκρήξεις, σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga, ενώ όπως μεταδίδει στρατός και αστυνομία ενισχύουν την ασφάλεια γύρω από τους πυρηνικούς σταθμούς της χώρας.
ΠΗΓΕΣΒέλγικη Δημόσια ΤηλεόρασηLe FigaroLe MondeLiberationBBCR.TV

LIVE -Ζωντανά τώρα..
Δύο εκρήξεις συγκλόνισε την αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Zaventem των Βρυξελλών περίπου στις 8πμ, τοπική ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες σκοτώνοντας 17 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες. R.TV

Terrorist acts in Brussels airport and Metro

 


Καπνός υψώνεται πάνω από το κτίριο του τερματικού σταθμού, ενώ η αιτία παραμένει αδιευκρίνιστη.















FOTO-VIDEO

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...