Προβόπουλος σε ρόλο λαγού ... "Το 2008 κρύψαμε έκθεση του ΔΝΤ .." που έδειχνε το ουρανό με τα άστρα!!

Τέσσερις οικονομολόγοι , ένα Νόμπελ που χάθηκε άδικα, θα μπορούσε να είναι ο υπότιτλος της φωτογραφίας
Εκτός από το Νόμπελ, "έχασαν" και την οικονομία μιας χώρας.....
- "Το 2008 κρύψαμε έκθεση του ΔΝΤ που έδειχνε το χρέος στο 800%
- "Το αναλογιστικό χρέος των ασφαλιστικών ταμείων που ήταν της τάξης του 400% του ΑΕΠ."
- 400% του ΑΕΠ σημαίνει 4χ240 δις, = 960 δις και
- 800% του ΑΕΠ σημαίνει 8χ240 = 1 τρις 920.


    - Αν αυτά αποδεικνύονται τότε πρέπει να επέμβει η Δικαιοσύνη για το ύψος του χρέους.
    - Αν είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων - που οι αριθμοί το κάνουν πιθανότερο - πάλι πρέπει να επέμβει η Δικαιοσύνη, πολύ περισσότερο που κ, Προβόπουλος ήταν Διοικητής της Τράπεζας τη Ελλάδας σε ένα πολύ κρίσιμο διάστημα για την Ελληνική οικονομία.

Η είδηση όπως αναρτήθηκε από δεκάδες site (κυρίως οικονομικά)
"Ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, αποκάλυψε πως από τον Μάιο του 2008, ο Μπομπ Τράα, πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα, είχε συντάξει έκθεση για την ελληνική οικονομία, στην οποία αναφερόταν πως το δημόσιο χρέος - κάθε μορφής - ήταν πάνω από 800% του ΑΕΠ.

«Τον παρακαλέσαμε να μη το δημοσιεύσει γιατί θα γινόταν χαμός», ανέφερε, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ποιοι τον «παρακάλεσαν». «Αυτή πάντως ήταν η πραγματικότητα και κάνανε ότι δεν την έβλεπαν», τόνισε.
Σχετικά με το χρέος 800% του ΑΕΠ σημειώνεται πως σε αυτό συνυπολογιζόταν και αναλογιστικό χρέος των ασφαλιστικών ταμείων που ήταν της τάξης του 400% του ΑΕΠ.
Ο Γιώργος Προβόπουλος, από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), άσκησε δριμεία κριτική στο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από την αρχή της κρίσης, τονίζοντας πως ήταν «τελείως λάθος».
Περιγράφοντας την κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, έκανε λόγο για ένα «ναρκοπέδιο στο οποίο έχουμε κολλήσει», ενώ αναφερόμενος στο πως φτάσαμε στην κρίση τόνισε πως «πέσαμε στα βράχια, καθώς η Ελλάδα ακολούθησε λανθασμένες πολιτικές από τη στιγμή που εισήλθε στην Ευρωζώνη». «Αν είχαν γίνει οι διαρθρωτικές αλλαγές η Ελλάδα θα είχε βγει από την ύφεση σε διάστημα 2-3 ετών και με πολύ μικρότερες απώλειες για το ΑΠΕ», υποστήριξε."

Ο σχολιασμός από Γ.Παπανικολάου
Δημοσιεύτηκε 16 minutes ago από τον χρήστη kinisienergoipolites@gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...