Αττική- Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων...Θεσσαλονίκη: Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας εν όψει του Πάσχα

Από σήμερα, Μ. Πέμπτη ξεκίνησε η μαζική έξοδος των εκδρομέων εν όψει του Πάσχα. Η κίνηση ήταν αυξημένη από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, στα ΚΤΕΛ Κηφισού και στην Αθηνών.




Η Τροχαία προανήγγειλε αυξημένα μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων. 

Απαγόρευση της κίνησης των φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου τίθεται σε ισχύ από σήμερα για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα:


Τη Μεγάλη Πέμπτη για το ρεύμα εξόδου από τις 15.00 έως τις 22.00 και τη Μ. Παρασκευή για το ρεύμα εξόδου από τις 06.00 έως τις 16.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

• στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια του Ρίου
• στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410+000)
• στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο
• στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300)
• στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας από το 11ο χλμ (Χ.Θ. 11+340) μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα ( Χ.Θ. 97+650 ).

Τη Δευτέρα 2 Μαΐου για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα από τις 12.00 έως τις 22.00 θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

• στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα διόδια του Ρίου μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας
• στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι)
• στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης
• στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης
• στην Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας.

Την Τρίτη 3 Μαΐου για το ρεύμα εισόδου από τις 11.00 έως τις 21.00 θα ισχύουν απαγορεύσεις:
• στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα διόδια του Ρίου μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας.
• στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

Την Κυριακή 1 Μαΐου δεν θα ισχύουν απαγορεύσεις.


Θεσσαλονίκη: Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας εν όψει του Πάσχα

Θεσσαλονίκη: Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας εν όψει του Πάσχα

Επί ποδός θα βρίσκεται το σύνολο των δυνάμεων της διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκδρομείς, κατά την έξοδό τους για τον εορτασμό του Πάσχα.

Στο πλαίσιο αυτό, αρχής γενομένης από σήμερα, η Τροχαία θέτει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εισόδους και εξόδους της Θεσσαλονίκης.


Τα συγκεκριμένα μέτρα, θα ισχύσουν μέχρι τις 8 Μαΐου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, ειδικά συνεργεία θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία, όπου αυτό θα απαιτηθεί, ενώ έχουν δοθεί εντολές στο προσωπικό για αυστηρή εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας, την οδήγηση υπό την επιρροή αλκοόλ, την αντικανονική προσπέραση, την οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, την μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους και τη χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Στην ίδια ανακοίνωση, απευθύνεται έκκληση στους οδηγούς να είναι συνεργάσιμοι, ώστε να εξασφαλιστεί η κυκλοφοριακή τάξη και να προληφθούν τα τροχαία ατυχήματα.

Σε ό,τι αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης, απαγορεύεται σήμερα (από τις 15.00 μετά το μεσημέρι έως τις 22.00 το βράδυ) και την Μ. Παρασκευή, από τις 06.00 το πρωί μέχρι τις 16.00 το απόγευμα, η κυκλοφορία φορτηγών στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών (από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.), όπως επίσης στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από το 11ο έως το 97ο χλμ. Την Δευτέρα του Πάσχα από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 22.00 το βράδυ, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορία των φορτηγών στο ρεύμα εισόδου των παραπάνω οδικών δικτύων. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Σύμφωνα, τέλος, με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), η εργασία του προσωπικού κινήσεως το Μ. Σάββατο θα λήξει στις 23.20 το βράδυ.

Έτσι, το τελευταίο δρομολόγιο (αναχώρηση) από αφετηρία και τέρμα κάθε γραμμής, θα πραγματοποιηθεί στις 10 το βράδυ. Αντίθετα, η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο» και τα νυχτερινά υπηρεσιακά λεωφορεία θα λειτουργήσουν κατά την ίδια ημέρα κανονικά από τις 22.30 το βράδυ έως τις 06.25 τα ξημερώματα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...