ΥΓΕΙΑ : Wi-Fi: Δείτε γιατί πρέπει να απενεργοποιούμε το router το βράδυ

Wi-Fi: Δείτε γιατί πρέπει να απενεργοποιούμε το router το βράδυ! Πολύ Σημαντικό!

Ασύρματη σύνδεση στο Internet – κάτι το οποίο χωρίς αυτό είναι αδύνατο να φανταστούμε τον σύγχρονο κόσμο. Στο σπίτι, στη δουλειά, σε εμπορικά κέντρα και εκπαιδευτικά ιδρύματα το Wi-Fi είναι παντού! Αλλά θα είναι πολύ ενδιαφέρον να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ακτινοβολία που μας περιβάλλει σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο

..Μερικοί επιστήμονες αποκαλούν  το Wi-Fi σιωπηλό δολοφόνο, και εδώ είναι το γιατί.

Πως μας βλάπτει το Wi-Fi

Παρά τις πολλές συζητήσεις σχετικά με τους κινδύνους της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων και των επιπτώσεών της στο σώμα δεν είναι πλήρως κατανοητό για πολλούς. Μετά από όλα όσα έχουμε ακούσει χρησιμοποιούμε αυτά τα gadgets και τα ασύρματα δίκτυα συνέχεια! Για να καταλάβετε πόσο μεγάλη επιρροή έχουν αυτές οι τεχνολογίες για το ανθρώπινο σώμα, θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο.

Υπάρχουν επιστημονικές μελέτες σχετικά με τις ιδιαιτερότητες των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και τις επιπτώσεις τους στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Πράγματι στο κυτταρικό επίπεδο, υπάρχουν αλλαγές που μπορούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των φυτών και βλάπτουν τη δραστικότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Οι άνθρωποι που εργάζονται με Wi-Fi εξοπλισμό, έχουν σαφείς οδηγίες για την ασφάλεια τους για τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων τωνWi-Fi-κυμάτων στο σώμα

Πως μπορείτε να μειώσετε τις επιπτώσεις του WiFi.
Πάντα να απενεργοποιήσετε το router το βράδυ, ή όταν δεν χρησιμοποιεί  το Wi-Fi κανείς. Αντικαταστήστε το παλιό τηλέφωνο, με καλωδιακό, η ασύρματη ακτινοβολία θεωρείται επίσης επιζήμια για τον εγκέφαλο. Τοποθετήστε το Wi-Fi-router σας σε άλλη θέση, αν είναι δυνατόν στην κουζίνα, και όχι στο παιδικό δωμάτιο ή το υπνοδωμάτιο. Αυτή η συσκευή πρέπει να είναι σε ένα δωμάτιο όπου οι άνθρωποι δεν το επισκέπτονται συχνά.  Οι έμμεσες επιπτώσεις του ασύρματου δικτύου για την υγεία σας  και την υγεία των παιδιών σας: να περνούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, να στραφούν σε έναν δραστήριο τρόπο ζωής, αντί να βλέπουν news feeds να διαβάζουν τα βιβλία σε χαρτί.

Μετά από περίπου 30 χρόνια, μπορούμε να καταλάβουμε επιτέλους τι αλλάζει στο ανθρώπινο σώμα, βρίσκεται μόνιμα στην ζώνη της δράσης των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων . Πονοκέφαλος, διάσπαρτη προσοχή, αϋπνία, συνεχή κόπωση – είναι η αιτία όλων αυτών των δυσάρεστων συνθηκών που θα μπορούσε να έχει η επίδραση της τεχνολογίας!






...Χρησιμοποιείτε πλαστικά τάπερ; Δείτε τι θα πάθετε
 Τα πλαστικά υλικά χρησιμοποιούνται ευρέως στην καθημερινότητα. Πλαστικά μπουκάλια, πλαστικά κύπελλα, πλαστικά πιάτα και μαχαιροπίρουνα, μεμβράνες για το τύλιγμα των τροφίμων, τάπερ και μπιμπερό είναι μερικά μόνο από τα αντικείμενα που έχετε στο σπίτι σας.

Γνωρίζετε όμως πόσο ασφαλή είναι;

Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας μια βρετανική επιδημιολογική έρευνα που συσχετίζει τη διφαινόλη Α (BPA), μια χημική ένωση που μπορεί να «μεταναστεύσει» από πλαστικά μπουκάλια και κονσέρβες στο περιεχόμενό τους, με τα καρδιαγγειακά νοσήματα και το διαβήτη. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε δημοσιοποιηθεί άλλη μελέτη που έδειχνε ότι η ίδια ουσία «μεταναστεύει» στο ζεστό γάλα από ορισμένα πλαστικά μπιμπερό. Ποιους κινδύνους εγκυμονεί η χρήση των πλαστικών και πώς μπορείτε να τους αποφύγετε;

Διφαινόλη Α: Που βρίσκεται

Η διφαινόλη Α είναι μια χημική ένωση που χρησιμοποιείται στην παραγωγή των πολυκαρβονικών ενώσεων και των εποξυρητινών. Από πολυκαρβονικές ενώσεις κατασκευάζεται το ελαφρύ, σκληρό και χρωματιστό πλαστικό που χρησιμοποιείται σε πιάτα, ποτήρια, μπιμπερό, μπουκάλια, cd, dvd, ηλεκτρονικό εξοπλισμό (π.χ. ξυπνητήρια, ηλεκτρονικούς υπολογιστές), αθλητικό εξοπλισμό (π.χ. παπούτσια, ακόντια, προστατευτικά κράνη), εξοπλισμό αυτοκινήτων (π.χ. φώτα, προφυλακτήρες), ιατρικές συσκευές και οδοντιατρικά σφραγίσματα. Οι εποξυρητίνες χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό προστατευτικό επίχρισμα που έχουν οι κονσέρβες, ώστε το μέταλλο να μην έρχεται σε επαφή με τα τρόφιμα, αλλά και σε σταθεροποιητές χρωμάτων και βερνίκια.

Η διφαινόλη Α δεν «μένει» στον οργανισμό, καθώς αποβάλλεται με τα ούρα εντός 24ώρου. Ωστόσο, ανήκει σε μια κατηγορία χημικών ενώσεων που αποκαλούνται «ενδοκρινικοί διαταράκτες» (όπως και οι φθαλικές ενώσεις, που έχουν απαγορευτεί στα πλαστικά παιδικά παιχνίδια και στις εύκαμπτες πλαστικές μεμβράνες συσκευασίας τροφίμων). Αυτό σημαίνει ότι «μιμείται» τη λειτουργία των ορμονών, συγκεκριμένα των οιστρογόνων, διαταράσσοντας την ενδοκρινική ισορροπία του οργανισμού. Έρευνες σε πειραματόζωα έχουν συσχετίσει τη διφαινόλη Α με προβλήματα στην ηπατική λειτουργία, διαβήτη, πρόωρη έναρξη της εφηβείας, αποβολές, μεταβολές στο ανοσοποιητικό σύστημα, καρκίνο του μαστού και του προστάτη, ακόμη και με την παχυσαρκία.

Από πού διαρρέει διφαινόλη

Κονσέρβες

Η διαρροή διφαινόλης Α θεωρούνται αμελητέες, βάσει των σχετικών επίσημων ελέγχων. Υπάρχουν, όμως, ανεξάρτητες έρευνες, όπως αυτή του Environmental Working Group (Ουάσινγκτον, Μάρτιος 2007), που διαπίστωσαν σημαντικές διαρροές διφαινόλης Α σε κονσέρβες (στην αμερικανική αγορά) με ραβιόλια, κοτόσουπα, φρούτα και λαχανικά, και συστήνουν τη μειωμένη κατανάλωση τροφίμων από κονσέρβα.

Τάπερ και πλαστικά πιάτα

Η διαρροή της διφαινόλης Α από αυτά τα πλαστικά σε θερμοκρασία δωματίου είναι αμελητέα. Αυξάνεται, όμως, εάν βάλουμε μέσα ζεστά τρόφιμα.

Τα μπιμπερό

Οι επίσημοι φορείς, όπως ο FDA, η EFSA, αλλά και το Ελληνικό Γενικό Χημείο του Κράτους, αναφέρουν ότι από τα πλαστικά μπιμπερό η διαρροή διφαινόλης Α είναι ελάχιστη. Η πρώτη αμερικανοκαναδική ανεξάρτητη έρευνα καταλήγει όμως στο συμπέρασμα ότι από ορισμένα πλαστικά μπιμπερό διαρρέει διφαινόλη Α της τάξεως των 5-8 ng/ml στους 80° C (0,0005 - 0,0008 μικρογραμμάρια/ml). Η ποσότητα είναι μεν ελάχιστη, αλλά μέσα στο εύρος που έχει φανεί ότι προκαλεί βλάβες σε πειραματόζωα. Συστήνουν, λοιπόν, τα γυάλινα μπουκάλια ή τα πλαστικά από πολυπροπυλένιο (με τον αριθμό 5 στο πλαίσιο με τα βελάκια της ανακύκλωσης, που μπορεί να υπάρχει στον πάτο του μπουκαλιού). Επίσης, συνιστούν να μη ρίχνουμε καυτό νερό ή γάλα στα πλαστικά μπιμπερό και να τα αφήνουμε να κρυώσουν μετά την αποστείρωση, προτού βάλουμε γάλα ή άλλο υγρό.

Πότε αυξάνεται η διαρροή χημικών ενώσεων από τα πλαστικά

-Όταν το περιεχόμενο της πλαστικής συσκευασίας είναι λιπαρό, π.χ. τυρί, ελαιόλαδο.

Οι πλαστικοποιητές έχουν «χημική συγγένεια» με το λίπος των τροφών και «έλκονται» από αυτό. Περισσότεροι πλαστικοποιητές, για παράδειγμα, θα «μεταναστεύσουν» από μια μεμβράνη περιτυλίγματος που καλύπτει ένα κομμάτι τυρί πλήρες, συγκριτικά με ένα κομμάτι τυρί light (με λιγότερο λίπος). Αντιθέτως, τα μόρια του νερού αποτρέπουν τη «μετανάστευση» των χημικών ενώσεων, γι' αυτό και στα τρόφιμα με μεγάλη περιεκτικότητα νερού (π.χ. στο γάλα, καθώς και στο ίδιο το νερό) δεν ευνοούνται οι «μεταναστεύσεις» χημικών ενώσεων.

-Όταν η πλαστική συσκευασία εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες. Η θερμότητα αυξάνει την κινητικότητα των μορίων στο πλαστικό, ευνοώντας τη «μετανάστευση». Σε ένα κομμάτι σαλάμι ή χαλβά, για παράδειγμα, τυλιγμένο με μεμβράνη στο ψυγείο, παρατηρείται μικρότερη «μετανάστευση» χημικών ενώσεων από ό,τι εάν ήταν αφημένο στον πάγκο της κουζίνας. Επίσης, παρότι το νερό δεν είναι «φιλικό» με τους πλαστικοποιητές, εάν ένα μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες, η δομή του πλαστικού αλλοιώνεται και διευκολύνεται η «μετανάστευση» των ενώσεων.

-Όταν το τρόφιμο είναι υγρό: Έχει παρατηρηθεί ότι στα υγρά τρόφιμα (π.χ. λάδι) διαρρέουν ευκολότερα οι χημικές ενώσεις, σε σχέση με τα στερεά.

-Όταν το περιεχόμενο της συσκευασίας είναι όξινο: Τα όξινα τρόφιμα, π.χ. ο ντοματοχυμός, οι χυμοί φρούτων και τα γιαούρτια, έχουν μια «επιθετική» για το πλαστικό χημική δομή, που επιτρέπει τη μεγαλύτερη «μετανάστευση» χημικών ενώσεων.

Πώς θα προστατευτείτε

-Βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων μόνο τα σκεύη που είναι κατάλληλα για αυτή τη χρήση και φέρουν τη σχετική σήμανση.
-Μη βάζετε ζεστό φαγητό σε πλαστικά δοχεία, πιάτα κλπ.

-Μη βάζετε πλαστικά σκεύη στο πλυντήριο πιάτων, καθώς έχει φανεί ότι αυξάνει τη φθορά των πλαστικών.

-Αποφεύγετε τον καφέ και τα ζεστά ροφήματα σε πλαστικό κύπελλο.

-Αποφεύγετε να περιτυλίγετε λιπαρά τρόφιμα (π.χ. τυρί) με εύκαμπτες μεμβράνες από PVC.

-Πριν καταναλώσετε λιπαρά τρόφιμα (τυρί, χαλβά κ.ά.) που είναι περιτυλιγμένα με εύκαμπτες μεμβράνες, καλό είναι να απομακρύνετε μια λεπτή φέτα γύρω από την επιφάνεια του τροφίμου.

-Προτιμάτε τις γυάλινες συσκευασίες. Το γυαλί είναι χημικά αδρανές, δεν επηρεάζεται από τη θερμοκρασία των τροφίμων και είναι το ασφαλέστερο υλικό συσκευασίας.

-Μην ξαναχρησιμοποιείτε τα πλαστικά μπουκάλια μίας χρήσης, π.χ. για να βάλετε μέσα νερό της βρύσης, λάδι, ξίδι, αλκοολούχα ποτά κλπ. Η σύσταση των υγρών αυτών (π.χ. το χλώριο του νερού της βρύσης, το λίπος του λαδιού, το οξύ του ξιδιού ή η αλκοόλη) μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη «μετανάστευση» χημικών ουσιών από το πλαστικό.

-Πετάξτε τα πλαστικά που έχουν γδαρσίματα, έχουν θαμπώσει ή είναι αισθητά πιο μαλακά από ό,τι ήταν στην αρχή της χρήσης τους. Τέτοιες φθορές σημαίνουν ότι έχει αρχίσει η αποικοδόμηση του πλαστικού, γεγονός που προκαλεί μεγαλύτερη «μετανάστευση» χημικών ενώσεων.
-Μην αφήνετε τα παιδιά να μασουλούν πλαστικά μικροαντικείμενα και παιχνίδια.

 Πώς θα προλάβετε τις φουσκάλες στα πόδια [βίντεο]
Όσοι αγοράζουν καινούργια παπούτσια, ειδικά αν είναι από λίγο πιο σκληρό υλικό, αλλά και όσοι έχει χρειαστεί να περπατήσουν για μεγάλη απόσταση, γνωρίζουν καλά τον μπελά και την μεγάλη ταλαιπωρία που προκαλούν οι φουσκάλες στα πόδια.
Οι φουσκάλες στα πόδια είναι αποτέλεσμα της διαρκούς τριβής του δέρματος στο πέλμα με το παπούτσι. Στο σημείο της επαφής δημιουργείται τοπική φλεγμονή και παράγεται υγρό.
Μέχρι σήμερα οι γιατροί είχαν διάφορες και πολλές φορές συγκρουόμενες απόψεις ως προς την βέλτιστη μέθοδο πρόληψης της δημιουργίας τοπικής φλεγμονής στα πέλματα από την τριβή με τα παπούτσια.
Αλλά μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Clinical Journal of Sport Medicine, έδειξε ότι η φθηνότερη λύση στο πρόβλημα μπορεί επίσης να είναι και η καλύτερη. Και η λύση είναι η χειρουργική κολλητική ταινία!
Για να διαπιστώσουν αν όντως η απλή αυτή ταινία βοηθά στο να μην δημιουργούνται φουσκάλες στα πόδια, οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 128 μαραθωνοδρόμων, των οποίων τα πέλματα, ως γνωστόν, υπόκεινται πολύ μεγάλη ταλαιπωρία και οι φουσκάλες είναι σχεδόν μέρος της καθημερινότητας αυτών των δρομέων.
Οι επιστήμονες εφάρμοσαν ταινία με μικροπόρους, σαν αυτή που είναι ευρέως διαθέσιμη σε κάθε φαρμακείο, σε σημεία των πελμάτων των δρομέων, τα οποία είναι τα πιο επιρρεπή σημεία για τις φουσκάλες. Έβαλαν την ταινία στο ένα μόνο πέλμα, αφήνοντας το άλλο χωρίς καμία προστασία. Έτσι θα μπορούσαν να συγκρίνουν την επίδραση της ιατρικής κολλητικής ταινίας στο ένα με την εμφάνιση από φουσκάλες στο άλλο πόδι.
Στο τέλος του μαραθωνίου, αποδείχτηκε ότι η ταινία αυτή μείωσε τις φουσκάλες κατά 40%! Και ακόμα και όταν τα πέλματα με τις ταινίες ανέπτυξαν φουσκάλες, εκείνες συνέβησαν πολύ αργότερα μέσα στον αγώνα.
Όταν ένα σημείο πάνω στο δέρμα τρίβεται επανειλημμένα, τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος μπορεί να διαχωριστούν και να γεμίσουν με υγρό, το οποίο παίρνει την μορφή φουσκάλας. Ο τρόπος για να το εμποδίσετε αυτό να συμβεί είναι να κάνετε εκείνη την περιοχή του ποδιού πιο ολισθηρή, για να μειώσετε την τριβή.
Ορισμένες μέθοδοι φαίνεται να λειτουργούν, αλλά έχουν και μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, το αντιιδρωτικό κάνει καλή δουλειά για πολλούς ανθρώπους, αλλά ταυτόχρονα ερεθίζει το δέρμα, σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες. Τα εξειδικευμένα αυτοκόλλητα και επιθέματα με τζελ υψηλής τεχνολογίας μπορεί να λειτουργήσουν, αλλά είναι ακριβά.
Η απλή ιατρική ταινία είναι και αποτελεσματική και πολύ φτηνή ως λύση.


Πηγή: iatropedia.gr

 Τα σπίτια μας είναι γεμάτα από προϊόντα που προκαλούν καρκίνο και τερατογένεση

”Τα περισσότερα συνθετικά χημικά γύρω μας είναι τοξικά.Ακούμε τη λέξη ”τοξικό” τόσο συχνά που έχει χάσει το νόημά της. Αλλά ”τοξικό” σημαίνει δηλητηριώδες. Οτιδήποτε είναι ”ικανό να καταστρέψει ζωή”.
”Περικυκλωμένοι όπως είμαστε με τοξικά προϊόντα είναι σημαντικό να μελετάμε τις ετικέτες, να λαμβάνουμε υπόψιν τις συνέπειες που έχουν στην υγεία μας και να τα πετάμε, προτιμώντας άλλα πιο ασφαλή προϊόντα”. Nina Silver PhD
Από το νόμο (1/11/98) όλα τα καλλυντικά πρέπει να αναγράφουν όλα τα συστατικά που περιέχουν στην ετικέτα τους.Οι περισσότεροι καταναλωτές δεν έχουν ιδέα τι σημαίνουν και από πού προέρχονται τα συστατικά διαφόρων προϊόντων ,τα οποία μόνο φυτικά και αθώα δεν είναι…Ανάμεσα στις 10.000 χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά χωρίς να παραβιάζονται οι νόμοι, υπάρχει πληθώρα άκρως τοξικών και επικίνδυνων ουσιών.
Αρχίστε να διαβάζετε τις ετικέτες-αποφεύγετε τα παρακάτω πετροχημικά:
Αcetone
Αluminum
Αmmonium
Βenzophenone
Βenzyl Alcohol
BHA-BHT
Βutylene Glycol
Carboner
DEA-Diethanolamine
Diazolidinyl Urea
EDTA
Formaldehyde
Imidazolidinyl Urea
TEA-Triethanolamine
Sodium Hydroxide
Isopropyl Alcohol
Butyl Paraben-Methyl Paraben
Propyl Paraben-Ethyl Paraben
Paraffinium Liquidim-Mineral Oil
Petrolatum
Propylene Glycol
FDC Red (όπου υπάρχει χρώμα)
Propyl Gallate
PVP/VA Copolymer
C.I 5636 (όπου υπάρχουν νούμερα)
Quaternium 15
Stearelkornium chroride
Parfum-fragnance
Quaternium-poly quaternium
Μην βάζετε τίποτα στο δέρμα σας που θα φοβόσασταν να καταναλώσετε,γιατί το αποτέλεσμα είναι το ίδιο..
Ας δούμε αναλυτικότερα τα πιο γνωστά τοξικά συστατικά και τις παρενέργειές τους.
Acetone-ακετόνη
Το γνωστό ασετόν που χρησιμοποιείται ως διαλύτης για τα βερνίκια νυχιών ,συγκαταλέγεται σε λίστες επικίνδυνων ουσιών.Προκαλεί ξηροστομία,ζαλάδα,ναυτία,δυσκολία στην ομιλία και σε ακραίες περιπτώσεις κώμα.Λειτουργεί ως κατασταλτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος Κ.Ν.Σ
Aluminium Αllantoinate,Αluminium Carbonate,Αluminium Chloride-συνθέσεις αλουμινίου
Ένα πολύ κοινό συστατικό που χρησιμοποιείται σε αποσμητικά και αντι-ιδρωτικά.Οι συνθέσεις αλουμινίου μπορούν κυριολεκτικά να σταματήσουν την φυσική διαδικασία εφίδρωσης του σώματος.Μπορούν να συρρικνώσουν τους ιδρωτοποιούς αδένες και να μπλοκάρουν τους πόρους.Μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και ενοχοποιούνται για την ασθένεια Alzheimer.Πρέπει να τα αποφεύγουμε και ιδιαίτερα οι γυναίκες όπου τα χημικά που βάζουν στις μασχάλες φτάνουν μέσω των αδένων στο στήθος και συσσωρεύονται.
Αmmonium Hydrohide Compounds-συνθέσεις αμμωνίας
Πολλές συνθέσεις αμμωνίας χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά.Είναι τοξικές και προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις σε πολλούς ανθρώπους.Μακροχρόνια επαφή μπορεί να προκαλέσει βήχα ,ανακοπή της αναπνοής με αποτέλεσμα πνευμονικό οίδημα..Πρέπει να τις αποφεύγουμε..
Benzophenone-βενζοφαινόνη-Benzene,Benzylphenyl,Ketone
Χρησιμοποιείται ευρέως σε αντιηλιακά ,σαμπουάν ,καθαριστικά και αρώματα.Ερεθιστικό για τα μάτια,το δέρμα και το αναπνευστικό σύστημα.Βλαβερό με την εισπνοή ,την κατάποση και την απορρόφηση από το δέρμα.Συγκαταλέγεται στη λίστα επικίνδυνων χημικών ουσιών που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από την παγκόσμια οργάνωση για την φύση WWF και υπολείμματα του βρέθηκαν στο μητρικό γάλα…
Benzyl Acetate-oξικό βενζόλιο
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι είναι καρκινογόνος ουσία (καρκίνος του παγκρέατος).Προκαλεί ερεθισμούς στα μάτια και το αναπνευστικό σύστημα,βήχα και συστημικές αντιδράσεις.Τοξικό.
Benzyl Alcohol-βενζυλική αλκοόλη
Πετροχημικό συστατικό που χρησιμοποιείται στα καλλυντικά.Απορροφάται από το δέρμα πόλυ ευκόλα.Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στα μάτια ,πονοκεφάλους ,ναυτία ,εμετό ,ζαλάδα,πτώση της πίεσης του αίματος,καταστολή του Κ.Ν.Σ και σε ακραίες περιπτώσεις διακοπή της αναπνοής και θάνατο.
BHT:Butulated Hydroxytoluene-Βουτίλιο υδροτολονόλιο
Είναι συνθετικό συστατικό(από πετρέλαιο).Περιέχεται σε υδατικές κρέμες ,ορούς ενυδάτωσης και γενικά στα καλλυντικά σαν αντιοξειδωτικό.Είναι εξαιρετικά φωτοευαίσθητο και προκαλεί μεγάλους ερεθισμούς με τη έκθεση στον ήλιο.Προκάλει ερεθισμούς στα μάτια και στο δέρμα ,διαταραχές και ερεθισμούς στο πεπτικό και αναπνευστικό σύστημα και κατ’επέκταση στην καρδιά.Ακόμα μπορεί να προκαλέσει αναπαραγωγικά προβλήματα και διαταραχές στο έμβρυο.Η μεγάλη συσσωρευσή του προκαλεί γαστρεντερίτιδα ,ναυτία ,εμετούς και διάρριοες και γενικά ακραία προβλήματα υγείας.Ύποπτο για καρκινογλενεση σε βαθμό επικινδυνότητας 3.Περιέχει τα επικίνδυνα συστατικά Cresol και Phenol συστατικά που κατηγορούνται για πολλά προβλήματα υγείας και μόλυνσης του περιβάλλοντος.
Cocamide DEA-Αμίδια κόκκου υδροξυκίθυλο
Ένα μείγμα από αιθανολαμίνες από οξέα καρύδας που χρησιμοποιείται επειδή βγάζει σαπουνόφουσκες και για να κάνει πιο παχύρρευστα τα καλλυντικά ή σαμπουάν.Όμως επειδή αναμιγνύεται με συνθετικά χημικά μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις και ξηρότητα στο δέρμα και στα μαλλιά.Είναι τοξικό.
Diethanolamine(DEA)-Διαιθανολαμίνη
Συχνά χρησιμοποιείται στα καλλυντικά για την εξισσορόπηση του PH.Επίσης χρησιμοποιείται σε πολλά λιπαρά οξέα για την επεξεργασία του οξέος ,το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιείται σαν βάση στο γαλάκτωμα.Προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις ,ερεθισμους στα μάτια και στο δέρμα.Τοξικό αν χρησιμοποιείται για μεγάλη χρονική περίοδο.Πιθανός παράγοντας καρκινογένεσης.
DMDM Hydantoin
Χρησιμοποιείται σε προιόντα περιποίησης του δέρματος και των νυχιών ,προκαλώντας αλλεργίες ,ισχυρούς πόνους και καρκίνο.
EDTA Ethylenedinitrilo-Edetic Acid
Συνθετικό χημικό που χρησιμοποιείται για μαλακτικό νερού και σαν αντιοξειδωτικό. Προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις και είναι τοξικό.Μάλιστα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το κατατάσσει στις τερατογενείς ουσίες.
Fluoride-Φθόριο
Eίναι δηλητήριο.Πριν δεκαετίες το φθόριο χρησιμοποιούταν σαν δηλητήριο για ποντίκια ,αρουραίους.Καταστρέφει την ακετυλοχολίνη(μια ουσία που είναι υπεύθυνη για την μεταβίβαση του νευρικού συστήματος),με αποτέλεσμα να μην μεταδίδεται το αίσθημα του πόνου από τα δόντια στον εγκέφαλο.Όσο λιγότερη ακετυλοχολίνη υπάρχει στον οργανισμό τόσο λιγότερη ικανότητα μνήμης προκύπτει.Η νόσος Alzheimer οφείλεται στην μειωμένη παραγωγή ακετυλοχολίνης.Το 50%του φθορίου απορροφάται από τα αιμοφόρα αγγεία στο στόμα και συσσωρεύεται στα κυρίως στα κόκαλα και στα δόντια.Η επίδραση του στα κόκαλα είναι άμεση και οδηγεί σε οστεοπόρωση και αρθρίτιδα.Στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο το χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί στους φυλακισμένους ,με την πρόθεση να έχουν μειωμένη αντίληψη,αντιδράσεις και σκέψη.Από το 1990 το φθόριο έχει συγκαταλεγεί στις καρκινογόνες ουσίες από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ με ένδειξη καρκίνου τοων οστών και οστεοσαρκώματος.Η Διεθνής Ακαδημία Στοματικής Ιατρικής και Τοξικολογίας κατέταξε το φθόριο ως μη αποδεκτό οδοντικό φάρμακο ,λόγω της υψηλής τοξικοτητάς του.Έρυνες έδειξαν ότι αν ένα παιδί καταναλώσει 50ml οδοντόκρεμας που περιέχει φθόριο μπορεί να πεθάνει.
Formaldehyde-Φορμόλη-Φορμαλεδεύδη
Χρησιμοποιείται σαν συντηρητικό και μικροβιοκτόνο.Συνήθως παραγωγά του χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά γιατί το ίδιο μυρίζει πολυ έντονα.(Χρησιμοποιείτια σε ταριχεύσεις νεκρών πουλιών και ζώωων).Προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις,είναι σίγουρα τοξικό,πιθανόν και καρκινογόνο.
Imidazolidinyl Urea- Diazolidinyl Urea – Ιμιδαζολινική Ουρία
Αυτά είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα συντηρητικά μετά τα Parabens.Σύμφωνα με την Aμερικάνικη Ακαδημία Δερματολογίας προκαλούν δερματίτιδα ,ενώ σε θερμοκρασίες άνω των 10 βαθμών Κελσίου απελευθερώνουν φορμόλη(βλέπε παραπάνω).Αυτά τα χημικά είναι τοξικά.
Isopropyl Alcohol-Ισοπροπυλική Αλκοόλη Propyl Alcohol-Propanol
Χημική ουσία από πετρέλαιο.Χρησιμοποιείται σε κρέμες προσώπου.Ερεθίζει τα μάτια,επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα,ερεθίζει το δέρμα ,προκαλεί κοκκινίλες και πόνο.Με την αναπνοή αυτής της ουσίας έχουμε συμπτώματα ζαλάδας,πονοκεφάλους,αναισθησία ακόμα και θάνατο.Άτομα με ευαισθησίες στο δέρμα ,προβλήματα νεφρών ,συκωτιού,καρδιάς και κυκλοφορικά είναι πιο ευάλωτα τοξικά.Μπορεί να προκαλέσει τερατογένεση.
Magnesium Nitrate-Μαγνησιονατρικό Άλας
Επικίνδυνο εύφλεκτο υλικό -Προκάλει ερεθισμούς και εγκαύματα στο δέρμα.Με την αναπνοή έχουμε έντονο βήχα -αδύνατη αναπνοή.Προκαλεί ερεθισμούς στα μάτια ακόμα και προσωρινά προβλήματα στην όραση.Χρόνια έκθεση μπορεί να προκαλέσει αδυναμία,κατάθλιψη,πονοκεφάλους,διανοητικά προβλήματα.Μειώνει την ικανότητα του αίματος να μεταφέρει οξυγόνο στα διάφορα όργανα του οργανισμού.
Mineral Oil -Μεταλλικό έλαιο
Σε κρέμες χειλιών,ματιών,χεριών ,σώματος ,υδατικές κρέμες ,μεικάπ,προιόντα μαλλιών κλπ.Καλύπτει το δέρμα με ένα λεπτό στρώμα ,εμποδίζοντας την ικανότητα του να αναπνέει ,να αποβάλλει τις τοξικές ουσίες,να ενυδατώνεται και να δημιουργεί νέα υγιή κύτταρα.Συχνές αντιδράσεις είναι μαύρα στίγματα ,σπιθουράκια,αφυδάτωση,φωτοευαισθησία(υπερευαισθησία στον ήλιο-πανάδες),
πρόωρη γήρανση του δέρματος.Καρδιολογικές διαταραχές,αλλεργικές διαταραχές, διαταραχές στο αμυντικό,βλάβες στα νεφρά και δυσκολίες στην αναπνοή.
Methyl -Propyl Butyl Paraben-Παραβένες-Εthyl Paraben
Χρησιμοποιούνται για την αναστολή μικροβίων και να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής ενός προϊόντος. Αν και είναι γνωστό ότι είναι πολύ τοξικά χρησιμοποιούνται ευρύτατα.Έχουν προκαλέσει αλλεργίες και δερματίτιδες.Επιστημονικές έρευνες του πανεπιστημίου Brunel έχουν αποδείξει ότι μπορούν να απορροφηθούν από το δέρμα.Μέσα στο σώμα λειτουργούν σαν ξένη θηλυκή ορμόνη προκαλώντας μείωση της δύναμης του σπέρματος ,καρκίνο στους όρχεις ,δυσμορφίες στο πέος και άλλες διαταραχές στο αναπαραγωγικό σύστημα στους άνδρες και καρκίνο στο στήθος της γυναίκας.
Nylon12(Polyamide)-Ναυλον 12-Πολυαμίδιο
Προκαλεί δερματίτιδες ερεθισμούς και εγκαύματα στα μάτια.Προβλήματα στην όραση.Συγκαταλέγεται στα συστατικά που μπορούν να προκαλέσουν καρκινογένεση.
Paraffiniun Liquidium-Παραφίνη-Παράγωγο Πετρελαίου
Xρησιμοποιείται σε πολλά καλλυντικά κραγιόν,κρέμες κλπ.Τοξικό.Προκαλεί ερεθισμούς στα μάτια,σε επαφή με το δέρμα προκαλεί προβλήματα δερματίτιδα,πονοκεφάλους ,ζαλάδες,αναισθησία.Παρόμοια συμπτώματα με το μεταλλικό έλαιο.
Petrolatum-Πετρελαιώδες -Μεταλλικό έλαιο
Είναι ένα μεταλλικό έλαιο και προκαλεί πολλά προβλήματα όταν χρησιμοποιείται στο δέρμα.Προκαλεί φωτοευαισθησία ,έχει την τάση να εμποδίζει την λειτουργία του φυσικού μηχανισμού του σώματος και οδηγεί στην αφυδάτωση και ξεφλούδισμα του δέρματος.Αγοράζουμε ένα προιόν που προκαλεί τις αντιδράσεις ,τις οποίες πρόβάλεται ότι ανακουφίζει.Χρησιμοποιείται λόγω του πολύ χαμηλού κόστους και έχει παρόμοια συμπτώματα με το mineral oil.
Polyvinyl Purrolidone(PVP)-Πολυβινιλιοπυρολιντόν
Βλαβερό με την εισπνοή ή με την απορρόφηση του από το δέρμα.Προκαλεί ερεθισμό στα μάτια.Ερεθίζει τις βλεννώδεις μεμβράνες και το άνω αναπνευστικό σύστημα.Ανήκει στην κατηγορία Γ με την ένδειξη τερατογένεσης στα ζώα.Συγκαταλέγεται μεταξύ των συστατικών που μπορούν να προκαλέσουν καρκινογένεση.Αποφεύγεται την επαφή με το προιόν και την εισπνοή.
Propylene Glycol-Προπυλενογλυκόλη
Μια σύνθετη πετροχημική ανάμιξη ,που χρησιμοποιείται σαν υγραντικό.Είναι φθηνό και ευρέως διαθέσιμο συστατικό.Είναι γνωστό ότι μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.Είναι πρωταρχικό ερεθιστικό του δέρματος ακόμα και σε πολύ μικρό ποσοστό συμπύκνωσης.Η λειτουργία του είναι να απορροφά την υγρασία από το δέρμα ”κλέβοντάς” την από το χαμηλό στρώμα για να την φέρνει στην επιφάνεια.Χρησιμοποιείται πολύ σε βιομηχανικά προιόντα όπως το υγρό φρένων και το αντιψυκτικό υγρό αυτοκινήτων.Το συγκεκριμένο προιόν αναφέρεται ότι μπορεί να προκαλέσει ανωμαλία στο συκώτι ή ακόμα και καταστροφή των νεφρών.
Propyl Gallate-Προπύλιο-Εστέρας γαλλικού οξέος
Aντιοξειδωτικό -προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις.Είναι τοξικό.
PUP/VA Copolymer PUP/VA-Συμπολιμεριστής
Ένα χημικό από πετρέλαιο,χρησιμοποείται στο σπρέυ μαλλιών ,τζελ και άλλα καλλυντικά.Θεωρείται τοξικό γιατί σε ανθρώπους με ευαισθησία στους πνεύμονες έχουν βρεθεί μόρια του συστατικού αυτού.
Quaternium-Poly-Quaternium
Είναι παράγωγο αμμωνίας που χρησιμοποιείται στα καλλυντικά.Προκαλεί ερεθισμούς στα μάτια,τριχόπτωση,ξεφλούδισμα στο δέρμα και σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.Είναι τοξικό.
Sodium C14-16 Oletin Sulfonate-Ολεφινικό Σουλφίδιο
Χρησιμοποιούνται στα σαμπουάν και άλλα καλλυντικά σαν υγραντικά.Είναι παράγωγα πετρελαίου και είναι τοξικά.
Stearalkonium Chloride-Στερεατικό Χλωρίδιο
Ένα χημικό που χρησιμοποιείται σε μαλακτικό μαλλιών και κρέμες προσώπου.Δημιουργήθηκε αρχικά από την βιομηχανία για μαλακτικό ρούχων.Είναι πολύ πιο φτηνό από φυτικά εκχυλίσματα που πραγματικά βοηθάνε τα μαλλιά και το δέρμα.Είναι τοξικό.
Sodium Hydroxide-Καυστικό Νάτριο
Περιέχεται σε πούδρες ,σαπούνια,σαμπουάν,προϊόντα που ισιώνουν τα μαλλιά,αφρούς ξυρίσματος ,υδατικές κρέμες κ.λ.π.Απορροφά νερό γρήγορα.Χρησιμοποιείται για καθαρισμό αποχετεύσεων.Η χρήση του για τον καθαρισμό αποχετεύσεων σε συμπύκνωση πάνω απο 10% έχει απαγορευτεί στην Αμερική.Προκαλεί δερματίτιδα ,ενώ η εισαγωγή του στο σώμα προκαλεί εμετό ,σωματική εξάντληση και κατάρρευση του σώματος.Με την εισπνοή του προκαλούνται βλάβες στα πνευμόνια.
Sodium Lauryl Sulphate
Μπορεί να είναι συνθετική(από πετρέλαιο) ή φυτικής προέλευσης(από καρύδα),ανάλογα με την φιλοσοφία της εταιρείας.Χρησιμοποιείται στα σαμπουάν και άλλα καλλυντικά σαν καθαριστικό.Το χημικό προκαλεί ερεθισμούς στα μάτια,εξανθήματα και φαγούρες στο δέρμα,τριχόπτωση,πιτυρίδα και αλλεργικές αντιδράσεις.
Triethanolamine(TEA)-τριαιθαλοναμίνη
Συχνά χρησιμοποιείται στα καλλυντικά σαν εξισσοροπιστής του PH.Επίσης χρησιμοποιείται σε πολλά λιπαρά οξέα σε άλας (stearate) το οποίο στην συνέχεια χρησιμοποιείται σαν βάση για γαλάκτωμα.Το συστατικό αυτό προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις,προβλήματα στα μάτια,αφυδάτωση στα μαλλιά και στο δέρμα.Μπορεί να είναι τοξικό αν χρησιμοποιείται για μεγάλη χρονική περίοδο.
Fragnance-Parfum-Συνθετικά αρώματα
Τα συνθετικά αρώματα που χρησιμοποιούνται για να κάνουν ένα όμορφο προιόν πρέπει να τα αποφεύγουμε πάση θυσία όπως και τις βαφές μαλλιών.Αναγράφονται ως FD&C ή D&C ή C.I 77496.Συνήθως προέρχονται από πίσσα.Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας είναι παράγοντες που προκαλούν καρκίνο.Επίσης προκαλούν δερματοπάθειες και ελάττωση των επιπέδων οξυγόνου στο σώμα.Αν ένα καλλυντικό τα έχει μέσα δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε.
Carbomer-Καρβομέρ
Ένα ρετσίνι που χρησιμοποιείται για να σταθεροποιήσει και να κάνει πιο παχύρρευστα τα καλλυντικά.Είναι τοξικό και προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις
Tallow (Sodium Tallowed Tallow Amine Oxide)
Λίπος απο λιπώδεις ιστούς βοοειδών και προβάτων.
Χρησιμοποιείται ευρεώς στα κοινά σαπούνια,αφρούς ξυρίσματος,κραγιόν,σαμπουάν κ.τ.λ.Άγευστο και άοσμο συστατικό,μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και έκζεμα.Σημειώνεται ότι οι τοξίνες και οι διοξίνες συσσωρεύονται σε μεγάλες ποσότητες στους λιπώσεις ιστούς των ζώων με αποτέλεσμα η χρήση του συστατικού αυτού στα διάφορα προιόντα να αποτελεί κίνδυνο μεταφοράς των επικίνδυνων χημικών στον ανθρώπινο οργανισμό.
Τα παραπάνω δεδομένα, εγκύρως αποδεδειγμένα και επιστημονικώς διαπιστευμένα ,αποτελούν ένα πολύ μικρό κομμάτι των λάθος επιλογών μας σχετικά με την περιποίηση του ανθρωπίνου σώματος,κάτι που φυσικά αφορά και τα δύο φύλα.Οι προαναφερθείσες ουσίες αποτελούν συστατικά προϊόντων με ευρεία καθημερινή χρήση σε όλη την οικογένεια.Συσσωρεύουμε στο σώμα μας ουσίες άκρως τοξικές και ασύμβατες με την φύση του,κάτι που φυσικά έχει ολέθριες συνέπειες(άμεσες αλλά και έμμεσες..) σε αυτό.Έχοντας λάβει γνώση λοιπόν πληροφοριών όπως οι ανώτερες ,δεν έχουμε καμία δικαιολογία πλέον στην χρήση καλλυντικών με τα ανώτερα επικίνδυνα συνθετικά χημικά συστατικά.Πρέπει να αγαπάμε το σώμα μας ,να πιστέψουμε στις δυνατότητές του και να το φροντίζουμε με προϊόντα που είναι απόλυτα συμβατά με αυτό,προϊόντα αποτελούμενα από φυτικά συστατικά που μας παρέχει σε αφθονία η φύση.
Πηγή:bioathens

Τι κάνει το LSD στον εγκέφαλο – Μια μοναδική έρευνα (vid)

Περίπου 75 χρόνια μετά την τυχαία ανακάλυψή του LSD από τον χημικό Άλμπερτ Χόφμαν, για πρώτη φορά οι επιστήμονες έριξαν φως στην επίδραση που έχει το διαιθυλαμίδιο του λυσεργικού οξέος στον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Η γενική διαπίστωση είναι ότι η διάσημη -και απαγορευμένη προ πολλού- ισχυρή ψυχεδελική (ψυχοδηλωτική) ουσία, που αποτέλεσε σήμα κατατεθέν των χίπις, κάνει τον εγκέφαλο να λειτουργεί πιο απλά και ενοποιητικά, με αποτέλεσμα να μοιάζει περισσότερο με του μωρού, καθώς εμφανίζει μικρότερη κατάτμηση και μεγαλύτερη ενοποίηση λειτουργιών.
Η μελέτη αναμένεται να αναζωπυρώσει τον διάλογο στην επιστημονική κοινότητα -και πέρα από αυτήν- κατά πόσο πρέπει να ξαναμπεί στο τραπέζι η προοπτική αξιοποίησης ουσιών όπως το LSD για πειράματα, αλλά ακόμη και για θεραπευτικούς σκοπούς, ιδίως στην ψυχιατρική. Μια μειονότητα επιστημόνων - μεταξύ αυτών όσοι έκαναν τη νέα έρευνα- επιμένουν ότι αυτό πρέπει να γίνει επειγόντως, αλλά η πλειονότητα των επιστημόνων εμφανίζεται αδιάφορη, διστακτική ή αρνητική μέχρι στιγμής.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντέηβιντ Νατ και τον Ρόμπιν Κάχαρτ-Χάρις του Κέντρου Νευροψυχοφαρμακολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Imperial College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), πραγματοποίησαν πειράματα με 20 υγιείς εθελοντές, που πήραν διαδοχικά χάπι LSD (75 μικρογραμμάρια) και εικονικό χάπι (πλασέμπο). Οι εγκέφαλοι των χρηστών μελετήθηκαν με διάφορες τεχνικές, όπως λειτουργική μαγνητική απεικόνιση (fMRI) και μαγνητοεγκεφαλογράφημα (MEG).
Όπως διαπιστώθηκε, ενώ σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας ο εγκέφαλος του ενηλίκου δουλεύει με ανεξάρτητα δίκτυα που εκτελούν επιμέρους λειτουργίες (όραση, κίνηση, ακοή κ.α.), υπό την επίδραση του LSD ο διαχωρισμός αυτών των δικτύων και των αντίστοιχων λειτουργιών καταρρέει. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται ένα πιο ενιαίο εγκεφαλικό σύστημα και ο άνθρωπος να βιώνει -μέσω παραισθήσεων- μια πιο ολιστική εμπειρία της πραγματικότητας.
«Με πολλούς τρόπους, ο εγκέφαλος με το LSD προσομοιάζει με τον εγκέφαλό μας όταν ήμασταν νήπιο, δηλαδή ελεύθερος και χωρίς περιορισμούς, πράγμα που εξηγεί την υπερ-συναισθηματική και ευφάνταστη φύση του νηπιακού νου», δήλωσε ο Κάχαρτ-Χάρις.
Έτσι, για παράδειγμα, λόγω του LSD, πολλές άλλες περιοχές πλην του οπτικού φλοιού συμμετέχουν πλέον στην επεξεργασία των οπτικών ερεθισμάτων από τον εγκέφαλο - με αποτέλεσμα τις πολύπλοκες οπτικές παραισθήσεις που έχει ο χρήστης.
Η χημική σύνθεση του LSD έγινε το 1938 και οι πρωτόγνωρες επιπτώσεις του έγιναν αντιληπτές το 1943. Στη συνέχεια, στις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60, το LSD είχε αποτελέσει αντικείμενο εκτεταμένης επιστημονικής έρευνας, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να θεραπεύσει διάφορες ψυχικές διαταραχές. Όμως η εν συνεχεία κατάχρησή του ως ναρκωτικής ουσίας από τους νέους, οδήγησε στην απαγόρευσή του με διεθνή συμφωνία στη δεκαετία του ΄60. Αυτό είχε ως συνέπεια να σταματήσει έως τώρα σχεδόν κάθε περαιτέρω επιστημονική μελέτη του.
Ο Νατ, εδώ και χρόνια υπέρμαχος της χρήσης των ψυχοδηλωτικών ουσιών στην ψυχιατρική, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η νέα μελέτη θα εμπνεύσει και άλλους να ακολουθήσουν. «Για την ανθρώπινη νευροεπιστήμη, αυτή η μελέτη είναι το αντίστοιχο του μποζονίου του Χιγκς στη σωματιδιακή φυσική», όπως είπε. Ο Νατ, πρώην πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής της βρετανικής κυβέρνησης για τα φάρμακα, είχε προκαλέσει σκάνδαλο και είχε αναγκασθεί να παραιτηθεί το 2009, όταν είχε δηλώσει ανοιχτά ότι ουσίες όπως το LSD και το «έκστασι» είναι λιγότερο επικίνδυνες από το αλκοόλ και τον καπνό.
Ένα βασικό χαρακτηριστικό του LSD και άλλων ψυχεδελικών ουσιών είναι ότι ο χρήστης χάνει την γνώριμη αίσθηση του εγώ και του εαυτού του, ενώ συχνά έχει μια εμπειρία θρησκευτικού ή πνευματικού περιεχομένου. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι έρευνες με LSD και άλλες ουσίες (όπως η ψιλοσυμβίνη, βασικό συστατικό των «μαγικών μανιταριών») θα μπορούσαν, πέρα από την φαρμακευτική αξιοποίησή τους, να φωτίσουν το μυστήριο των μυστηρίων: την ανθρώπινη συνείδηση.
Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...