Υγεία- Όμορφιά:Τι πρέπει να «κόψετε» από τη διατροφή σας για να κερδίσετε χρόνια ζωής

Η μακροβιότητα είναι αποτέλεσμα ενός συνδυασμού παραγόντων με την κληρονομικότητα να παίζει ρόλο σε ποσοστό 20-30%.

Η κατάκτηση της μακροζωίας μπορεί να επιτευχθεί σε ένα βαθμό μέσω της υιοθέτησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής βασισμένου στην πρόληψη και ειδικότερα την υγιεινή διατροφή, την άσκηση και την αποφυγή του καπνίσματος.



Ειδικά όσοι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν κάποια πάθηση, έχουν π.χ. ιστορικό καρδιαγγειακών παθήσεων στην οικογένεια, έχουν ένα λόγο παραπάνω να προσέχουν τη διατροφή και το βάρος τους, να μην καπνίζουν και να αθλούνται.

Έρευνα που έγινε σε 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους, μας προτρέπει να ακολουθούμε μια διατροφή βασισμένη στα λαχανικά και απαλλαγμένη κατά το δυνατόν από το κρέας.

Η έρευνα έγινε από γιατρούς της Mayo Clinic και διαπίστωσε ότι η καθημερινή κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος αυξάνει τη θνησιμότητα



.

Οι συγγραφείς ανέλυσαν 6 μελέτες, βασισμένες στις επιπτώσεις των κρεατοφαγικών και των χορτοφαγικών συνηθειών στα ποσοστά θνησιμότητας και στόχο να δώσουν στους γιατρούς συγκεκριμένες κατευθυντήριες σχετικά με το αν θα πρέπει να συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να μην τρώνε κρέας.
Αυτό που προέκυψε είναι ότι οι γιατροί θα πρέπει να συμβουλεύουν τους ασθενείς να τρώνε περισσότερα λαχανικά και λιγότερο κρέας.
Οι γιατροί της κλινικής Μayo στην Αριζόνα, αφού ανέλυσαν τις υπάρχουσες έρευνες σε σύνολο 1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, διαπίστωσαν ότι η θνησιμότητα από κάθε αίτιο είναι υψηλότερη για εκείνους με την υψηλότερη κατανάλωση κρέατος, ιδιαίτερα επεξεργασμένου.
Αντιθέτως, ο κίνδυνος μειώνεται τουλάχιστον στο μισό για εκείνους με την μικρότερη κατανάλωση κρέατος, ενώ στους χορτοφάγους (για περισσότερο από 17 χρόνια) παρατηρείται αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά 3,6 χρόνια.
Οι ειδικοί παρατήρησαν ότι ακόμα και η μικρή αύξηση στην κατανάλωση κρέατος ή παραγώγων του οδηγεί σε μεγαλύτερη θνησιμότητα από οποιαδήποτε αιτία (όχι μόνο από καρδιαγγειακά προβλήματα).
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Journal of the American Osteopathic Association.

5 αντιγηραντικά φρούτα για λαμπερό και φωτεινό δέρμα

03/05/2016 18:00 5 αντιγηραντικά φρούτα για λαμπερό και φωτεινό δέρμα
Η γήρανση του δέρματος είναι κάτι το οποίο όλοι θα βιώσουμε σε κάποια φάση της ζωής μας. Ωστόσο η χρήση αντιγηραντικών κρεμών και serum για να φέρουν πίσω τη νεανική μας λάμψη, έχουν γίνει δεύτερη φύση μας.
Δεν υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν στα γηρατειά με χάρη, ή που θα προσπαθούσαν με φυσικό τρόπο να επανακτήσουν την ενυδατωμένη υφή της επιδερμίδας τους.
AdTech Ad
Οι φυσικές θεραπείες παίρνουν χρόνο, αλλά αν κάποιος αρχίσει να τις ακολουθεί από την αρχή, μπορεί σίγουρα να νιώσει και να φαίνεται νεότερος.
Η φύση μας έχει παραχωρήσει πολλά φρούτα που είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά . Παρακάτω θα βρείτε 5 τέτοια φρούτα που θα επαναφέρουν τη λάμψη στο δέρμα σας!
1. Πορτοκάλια
Μία από τις πιο πλούσιες πηγές βιταμίνης C, τα πορτοκάλια είναι σημαντικά για τη παραγωγή κολλαγόνου. Είναι πιθανό η πορτοκαλάδα να μπορεί να νικήσει τα σημάδια γήρανσης. Μπορείτε να κάνετε μασάζ στο πρόσωπό σας με χυμό πορτοκαλιού για να καθαρίσετε τους φραγμένους πόρους, πράγμα που βοηθάει και στη πρόληψη της ακμής, σπυριών και ρυτίδων. Μπορείτε επίσης να τρίψετε τη φλούδα του πορτοκαλιού στο δέρμα σας, έτσι ώστε να απορροφήσετε όλα τα θρεπτικά συστατικά του.
ba10b5d3c87301a5f59fb4557bf1bb02 L
2. Μήλα
Τα μήλα περιέχουν χαλκό και βιταμίνη C, συστατικά ευεργετικά για το δέρμα. Το κάλιο, που είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ, είναι και αυτό παρόν στα μήλα. Το φρούτο επίσης βοηθάει στη διατήρηση απαραίτητων θρεπτικών συστατικών , που θα σας βοηθήσουν να συντηρήσετε τη λάμψη στο δέρμα σας.
3.Παπάγια
Η παπάγια δεν λέγεται «φρούτο των αγγέλων» χωρίς λόγο. Περιέχει μοναδικά ένζυμα τα οποία εικάζεται ότι όχι μόνο βοηθούν στην απώλεια βάρους, αλλά και στη προστασία από καρδιακά νοσήματα. Μπορείτε να τρίψετε το εσωτερικό της παπάγιας στο δέρμα σας για να ξεφορτωθείτε το νεκρά κύτταρα και τους φραγμένου πόρους. Εάν μέχρι τώρα πετούσατε τους σπόρους παπάγιας, ίσως πρέπει να αναθεωρήσετε, καθώς βοηθούν και αυτοί στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, αλλά και στην αποτοξίνωση του σώματος .
4. Καρπούζι
Επειδή το καρπούζι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, κρατάει το δέρμα ενυδατωμένο και φρέσκο. Καθώς αποτελεί και πλούσια πηγή λυκοπενίου, βιταμίνης C και Α, επιβραδύνει την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης. Μπορείτε να βάλετε ένα κομμάτι καρπουζιού πάνω στο πρόσωπό σας, το οποίο θα δουλέψει σαν καθαριστικό προσώπου.
cf621400f963adf4ce2de7be6d18bb67 L
5. Ρόδι
Καθώς περιέχουν μεγάλη ποσότητα πουνικικού οξέως, ελλαγικού οξέως, αντιοξειδωτικών και ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, τα ροδάκινα βοηθούν στην ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος. Επίσης ανεβάζει τον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, πράγμα χρήσιμο για τη κυκλοφορία του αίματος. Περιέχει βιταμίνη Α, C και Ε, μαζί με πολλά σημαντικά ιχνοστοιχεία. Λειτουργεί επίσης ως μία φυσική ενυδατική κρέμα και είναι ιδανικό για ξηρά και ερεθισμένα δέρματα.
Μαριλίζα Μυλωνάκη Τελειοφ. Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr

Πηγή: http://www.onmed.grkai-foteino-derma#ixzz48BK1TZGI

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...