Το «φτωχό μοντέλο» που προδόθηκε από το Facebook

Η 32χρονη Carina Reid που ζούσε σε ένα διαμέρισμα στο Δυτικό Λονδίνο και δηλώνει μοντέλο και αισθητικός είχε βρει τον τρόπο να εξασφαλίζει κρατικά προνόμια όπως επίδομα στέγασης και ειδικά πλεονεκτήματα στους φόρους δηλώνοντας οικονομικά ασθενής, ακόμη και ότι δεν είχε χρήματα για να φάει.
Στην πραγματικότητα, ξόδευε τα χρήματα που είχε σε πολυτελείς διακοπές και ακριβά ρούχα. Σύμφωνα με την Daily Mail,
η Reid είχε καταφέρει να εξασφαλίσει από τις παροχές του κράτους περίπου 50.000 λίρες και έτσι χρηματοδοτούσε τις διακοπές της στο Χονγκ Κονγκ, το Ντουμπάι, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία και την Ελβετία και τα γεύματά της σε εστιατόρια πολυτελείας. Εντωμεταξύ διατηρούσε 19 τραπεζικούς λογαριασμούς με 180.000 λίρες. Η ίδια η οποία εργαζόταν επίσης και ως αισθητικός είχε ισχυριστεί στο τοπικό Συμβούλιο ότι δεν είχε καθόλου χρήματα από αποταμιεύσεις και δεν είχε πάει καθόλου διακοπές μεταξύ των ετών του 2009 και του 2014, ωστόσο η απάτη της αποκαλύφθηκε και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης.
ftoaosmn5
Οι πρώτες οικονομικές παροχές που είχε εξασφαλίσει η γυναίκα ήταν το 2009 δηλώνοντας ότι κέρδισε ένα πολύ χαμηλό ποσό από την επιχειρηματική της δραστηριότητα έχοντας ένα κατάστημα ομορφιάς. Ωστόσο τα μέλη της ομάδας έρευνας για την πάταξη τέτοιων περιστατικών εις βάρος του κράτους ανακάλυψε το προφίλ της στο Facebook στο οποίο φαινόταν να απολαμβάνει πολυτελείς διακοπές σε διάφορα μέρη του κόσμου πίνοντας σαμπάνια σε πανάκριβα εστιατόρια. Είχε βγάλει επίσης στο εξωτερικό 116.000 λίρες μεταξύ του 2013 και 2014 για την απόκτηση ακινήτων στο Ντουμπάι ενώ στο προφίλ της στο LinkedIn εξέφραζε την επιθυμία να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο Ντουμπάι και στο Λος Άντζελες.
ftoaosmn3
Επιπλέον η ίδια ζητούσε βοήθεια για το ενοίκιο του σπιτιού στο οποίο έμενε το οποίο στην πραγματικότητα ήταν ιδιοκτησίας της. Το δικαστήριο ανέφερε ότι από τις ψευδείς δηλώσεις στο Συμβούλιο είχε εξασφαλίσει χιλιάδες λίρες για επιδόματα στέγασης και εκπτώσεις σε φόρους και τέλη αλλά δεν φανταζόταν ποτέ ότι η απάτη της θα αποκαλυφθεί μέσω του προφίλ της στο Facebook. Η ίδια ανέφερε ότι δεν έχει σχέση η ζωή των κοινωνικών δικτύων με την πραγματική και ότι πολλά από τα ταξίδια της ήταν πληρωμένα από τους φίλους της. Ωστόσο δε φαίνεται να έπεισε το δικαστήριο...
ftoaosmn2 ftoaosmn7 ftoaosmn4 ftoaosmn6 ftoaosmn8 ftoaosmn9 ftoaosmn1
διακοπεΣ Λονδινο μοντελο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...