Το «πλυντήριο», τα μέτρα των τριών μνημονίων και το… εισιτήριο στην Ευρωζώνη (video)

Στο «πλυντήριο» με το οποίο σώθηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες από το πρώτο και δεύτερο μνημόνιο αναφέρθηκε ο Λάκης Λαζόπουλος στο χθεσινό Αλ Τσαντίρι, καθώς επίσης και στα μέτρα που πάρθηκαν όλα αυτά τα χρόνια…

Ο παρουσιαστής, βασιζόμενος στην 24σέλιδη έρευνα της «Ευρωπαϊκής Σχολής Μάνατζμεντ και Τεχνολογίας» (ESMT) του Βερολίνου, η οποία δημοσιεύτηκε στην έγκυρη γερμανική οικονομική εφημερίδα, «Handelsblatt», υπογράμμισε πως από τα μνημονιακά δάνεια, ύψους 302 δισ. ευρώ, μόλις τα 17 δισ. πήγαν στον ελληνικό λαό.


«Να δούμε τους λόγους που ο Σόιμπλε άρχισε να τα μαζεύει, άρχισε να γλυκαίνει ο Ντάισελμπλουμ και άλλαξε όλο το σκηνικό. Πρώτα ήταν ο κίνδυνος του Brexit. H αύξηση των ακροδεξιών σε όλη την Ευρώπη και έπαιξε μεγάλο ρόλο η έρευνα αυτή, στη Γερμανία, σύμφωνα με την οποία στο πρώτο και στο δεύτερο μνημόνιο από τα 215,9 δισ. ευρώ που δόθηκαν στη χώρα, πήγαν 86,9 δισ. στο χρέος, 52,3 δισ. σε τόκους, 37,3 δισ. στις τράπεζες, στο PSI 29,7 δισ. και δόθηκαν στον προϋπολογισμό και στον λαό 9,7 δισ. ευρώ. Αυτά κατά το γερμανικό ινστιτούτο», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε::
Untitled-1
«Τι συνειδητοποιούμε, δηλαδή; Ότι αυτοί έδιναν χρήματα για να σώσουν τις δικές τους τράπεζες. Πράγμα το οποίο λέγαμε στις εκπομπές αυτές και μας διέψευδαν οι ενημερωμένοι της δημοσιογραφίας.
Δημιουργήθηκε ένα «τρίγωνο» δηλαδή, το οποίο τι έκανε; Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έδιναν λεφτά στη Γερμανία, δάνειζαν φτηνά, τα έδινε στη συνέχεια στην Ελλάδα. Η Ελλάδα μετά πλήρωνε τις ευρωπαϊκές τράπεζες και έδινε και τόκους και τοκοχρεολύσια στη Γερμανία. Γίναμε ένα «πλυντήριο». Δηλαδή, η Ελλάδα έσωσε τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, φέροντας σε απόγνωση τους Έλληνες και τις ελληνικές τράπεζες.
Δεν μας σώζανε, τους σώζαμε.
Και μας χρεώνουν μέχρι το 2060, για να ζήσουμε μια καλύτερη μέρα.
Πάμε στο τρίτο μνημόνιο. Το αριστερό…
Μας έδωσαν 86 δισ. ευρώ. Απ’ αυτά πήγαν στο χρέος 36 δισ., 17,8 δισ. σε τόκους, 25 δισ. σε τράπεζες – που δεν πήγαν όλα, αλλά μόνο τα 10 δισ. και λένε πως θα τα δώσουν στο ΔΝΤ, να μας έρθει το χρέος φθηνότερα – και στον κόσμο πήγαν 7,3 δισ. ευρώ.
Συνολικά, μας έδωσαν 302 δισ. ευρώ και πήγαν στον ελληνικό λαό 17 δισ. ευρώ».
ΜΕΤΡΑ
Στη συνέχεια ο Λάκης Λαζόπουλος αναφέρθηκε και στα μέτρα που πάρθηκαν τα τελευταία χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και σε αυτά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι διαφορές; Τεράστιες…
«Στο πρώτο και στο δεύτερο μνημόνιο πάρθηκαν μέτρα 63 δισ. Στο τρίτο μνημόνιο τα μέτρα είναι 5,6 δισ. ευρώ. Εκ των οποίων τα 2 δισ. ευρώ προέρχονται από την αστοχία Σαμαρά, την οποία αποκάλυψε η Eurostat. Το πρωτογενές πλεόνασμα θα έπρεπε να είναι 1,5% και είναι 0,2%. Η διαφορά αυτή είναι 2 δισ. Άρα, από τα 5,6 δισ. ευρώ. Αν τα ποσοστοποιήσουμε αυτά, βγαίνουν 92% το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο και 8% το τρίτο μνημόνιο. Αν προσθέσουμε και το 3% που προκύπτει από τον Σαμαρά, ολόκληρη η «πίτα» είναι 95% μέτρα το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο και 5% μέτρα το τρίτο μνημόνιο. Και επειδή δεν τους φτάνουν αυτά, έβαλαν και τον «κόφτη», 3,6 δισ. ευρώ σε περίπτωση που δεν πετύχουμε τους στόχους. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε επιπλέον επιβαρύνσεις.
Ήταν να επιβληθούν και μέτρα ύψους 20 δισ. ευρώ και δεν επιβλήθηκαν. Τα πλεονάσματα που είχαν υπογραφθεί σύμφωνα με το σχέδιο Χαρδούβελη ήταν:
3%          2015
4,5%      2016
4,5%      2017
4,2%      2018
Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έπρεπε να φέρει 29,2 δισ. ευρώ.
Στο τρίτο μνημόνιο το σύνολο των απαιτούμενων πλεονασμάτων για το αντίστοιχο διάστημα είναι 5,5%, δηλαδή 9,9 δισ. ευρώ. Περίπου 20 δισ. ευρώ είναι η διαφορά. Αυτά δεν μπήκαν ως μέτρα».
Δείτε το σχετικό video για να καταλάβετε:
..
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ «ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
simitis
«Το ασφαλιστικό επιβαρύνθηκε από το πρώτο swap που πήρε ο κ. Σημίτης. Πήρε 2,8 δισ. ευρώ για να μπούμε στην Ευρωζώνη – κρυφό – κάτι το οποίο «έσκασε» μέσα στην κυβέρνηση Καραμανλή. Από τα 2,8 δισ. ευρώ που πήρε από τη Goldman Sachs, πήρε στη συνέχεια η τράπεζα 400 εκατ. ευρώ δώρο, φαντάζομαι όχι μόνη της. Τα μοίρασε. Αυτά 2,8 δισ. είναι σήμερα, αν θέλετε να ξέρετε, 16,2 δισ, τα οποία θα πληρώνουμε μέχρι το 2037. Κάθε χρόνο πληρώνουμε 300 εκατ. ευρώ, όσο οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, για ένα swap που πήρε ο Σημίτης το 2001.Στο swap του Σημίτη, ο οποίος υπέγραψε συμφωνία 87 δισ. ευρώ για εξοπλιστικά. Αυτά που βρίσκονται συνέχεια και έχουν κλαπεί», είπε αμέσως μετά ο Λάκης Λαζόπουλος και συνέχισε:
«Αυτό ήταν το «εισιτήριο» για να μπούμε. 87 δισ., 16 δισ. και Ολυμπιακοί Αγώνες για να πάρουν έργα και να κλέψουν κι άλλα. Έτσι μπήκαμε στην Ευρωζώνη. Γι’ αυτό και πτωχεύσαμε. Γιατί ήταν όλα δανεικά και ψεύτικα.
Επιβαρύνθηκε ένα ολόκληρο ασφαλιστικό σύστημα από τις πρόωρες συντάξεις που έδιναν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Δίνουμε 7,7 δισ. ευρώ τον χρόνο σε πρόωρες συντάξεις. Έδιωξε ο κ. Μητσοτάκης 300.000 υπαλλήλους και έβαλε 200.000 ανθρώπους στη σύνταξη και όλο αυτό επιβάρυνε το ασφαλιστικό σύστημα».
Δείτε το σχετικό απόσπασμα:
..πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...